CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Manolescu profeteste ruperea PNL: Asaltul contra lui Orban, purtat de fosti PD-isti si nou veniti in partid

1 comentariu / 2637 vizualizări / 24 august 2021

Fostul lider al PAC, criticul literar Nicolae Manolescu, face o observație interesantă vizavi de situația din PNL, anume că Ludovic Orban e atacat nu de către liberalii cu ștate mai vechi, ci de foști democrați și de nou veniți în partid, iar asta conturează ideea apropiatei sciziuni a partidului.

”Cauza principală pentru care unitatea PNL pare compromisă în momentul de față constă în nerealizarea până la capăt a fuziunii cu PD. Luați nume cu nume pe cei care alcătuiesc cele două tabere (deocamdată!) din PNL și veți remarca faptul că linia de demarcație trece printre foștii peneliști și foștii pediști.
Asaltul contra lui Orban e purtat, în mare parte, de membri ai PD sau de nou-veniți în PNL.
Câte un penelist vechi, ambițios nesatisfăcut, joacă și el cartea disidenței, dar asta contează mult mai puțin în rezultatul final. Am cunoscut personal o astfel de situație. Mi-am promis că voi rămâne în politică până când se va face cu adevărat fuziunea dintre PAC și PNL. Am renunțat când mi-a fost evident că o fuziune cu adevărat nu se va face niciodată. Și asta, în ciuda faptului că fuzionau două partide liberale. Între PNL și PD, diferența e mai mare. O fuziune adevărată e foarte puțin probabilă. Un motiv în plus de a exista pericolul sciziunii, dincolo, din nou, de interese personale” scrie Manolescu în România literară. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Sa se scindeze pana la disparitie. Nu va plange nimeni dupa ei; poate klaun.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998