CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Manolescu: Rafila si Cercel, acesti Dolanescu si Loghin ai PSD

2 comentarii / 2262 vizualizări / 11 noiembrie 2020

Reputatul critic literar Nicolae Manolescu analizează noile figuri plasate pe listele de candidați ale partidelor și concluzionează, într-un material publicat în România literară, că lucrurile nu se prezintă prea bine.

Manolescu despre PSD

”Dispariția de pe liste și uneori din partid a unora precum Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Oprișan, Carmen Dan, Dăncilă, Pleșoianu, Rădulescu zis Mitralieră, și altor foști protagoniști despre care n-avem informații, Orlando, Rovana Plumb, Sevil Shaideh, a părut a ilustra nevoia de înnoire cu pricina. În realitate, procesul ilustrează o bătălie pentru putere care se dă în sânul partidului între oamenii lui Dragnea și cei ai lui Ciolacu(…)Ce ar fi de spus despre înscrierea pe liste a unor personalități medicale ca Rafila sau Cercel, doi binecunoscuți oportuniști? O încercare similară a făcut pe vremuri Vadim cu Dolănescu și Loghin. Toată lumea a râs pe seama celor doi cântăreți de muzică populară. Reputația profesională a celor doi medici nu va avea decât de pierdut. Deja sunt văzuți ca dezertori de pe frontul luptei cu pandemia”.

Manolescu despre USR

”Uitați-vă o clipă la negocierile pentru candidaturile la parlament din USR! Seamănă bine cu cele din PSD. Aceeași fluctuanță a criteriilor, aceleași lupte pentru putere, aceeași încălcare fără scrupul a principiilor proclamate. Îi cunosc personal pe câțiva din useriștii căzuți pe frontul intern și nu pot să spun că le regret foarte probabila absență din viitorul parlament, dar nu pot totodată să nu constat că dispariția lor n-are mare legătură cu democrația. În ultima zi de predare a listelor, un grup de useriști nemulțumiți de felul cum arată listele au organizat un prohod public pentru propriul partid. În puținii ani în care s-a aflat în prim-planul vieții politice, USR a arătat ca un partid pus pe circ și pe scandaluri, intrigant, contradictoriu ideologic, devotat exclusiv unor interese personale, urmărite cu tenacitate în cele mai diferite domenii, pe care deseori a încercat să le acapareze. Unde pui că liderii unui partid care vrea schimbarea moravurilor politice au afaceri cu statul. Nu contracte babane, dar orișicât”.

Manolescu despre PNL

”PNL are o problemă de lideri. A înscrie pe listele pentru parlament un guvern întreg nu e un indiciu bun. Nu puținele șovăieli în adoptarea măsurilor contra pandemiei sunt inexplicabile. De ce să închizi toate restaurantele din zone roșii, care respectă regulile, dar să dai amenzi derizorii, în loc să le ridici autorizația celor care tolerează petreceri grandioase? Și dacă ai interzis adunările publice, de ce i-ai îngăduit, timp de două săptămâni, pe manifestanții de la AUR în Piața Victoriei, cu corturi și mașini cu numere false, nerespectând distanțarea, sfidând toate normele legale, inclusiv purtatul măștii, căreia i-au preferat un fel de burka din tricolor?” mai scrie cunoscutul literat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Le-a zis-o bine.
    Dar nu perfect. Care e mafiotul si care fiu/fiica de tortionar? In rest, la gura evolueaza toti

  2. ”Reputatul”manolescu era reputat si inainte de ’89 prin lingusirea comunismului asemanator cum o facea asa zisa dizidenta ana blandiana ce scria poezii de slava lui Lenin.Fiica mea i-a fost studenta dupa anul 2000 si zicea ca nici un student nu-l aprecia,cum sant convins ca nici cei dinainte de ’89 nu-i sufereau falsitatea si reaua credinta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998