CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

MApN ”scufundă” definitiv unicul nostru submarin. Pentru că e rusesc

5 comentarii / 2633 vizualizări / 9 martie 2023

MApN anunță că unicul submarin al armatei române nu va mai fi reparat vreodată, pe motiv că e de fabricație rusească și nicio firmă nu dorește să-l recondiționeze, dar promite că va cumpăra alte două, noi.

Răspunzînd unei interpelări a deputatului AUR Dan Tănasă având ca obiect situația submarinului „Delfinul”, achiziționat cu 60 de milioane de dolari de la sovietici, în anii 80, și rămas fără baterii, MApN informează:

”Repunerea submarinului Delfinul în stare de operativitate necesită investiții ample în vederea realizării interoperabilității cu forțele navale ale statelor membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, nu numai în ceea ce privește achiziționarea acumulatorilor necesari, dar și a armamentului și tehnicii de la bord. Totodată, proveniența navei, la care faceți de altfel referire în cuprinsul intervenției, creează dificultăți în identificarea unui operator economic care să-și asume executarea lucrărilor de revitalizare și modernizare a acesteia. Mentionez că, în cadrul programului de înzestrare „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice”, MApN are în vedere achiziționarea a două nave”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. apropo de submarine si sabotare

  2. Probabil ca cele doua sugimarine vor duce pe mutu si vacareasa lui batrana cu fusta pan la cur pe sugigheata in sugioslavia.

  3. Câtă stupiditate! MAPN se intrece pe sine! Dar nu ca a facut ceva măreț pentru apărarea Țării de lichele, ci in prostia-i incomensurabilă. Având in vedere cine au fost miniștrii care s-au perindat pe-acolo si angajările făcute, e explicabil. Numai ”Oprea”, daca pronunti, si tragi apa fara sa vrei. Eu insă propun sa fie ucisi cu sange rece si cetatenii nascuti in anii `50 sau mai bine toti cei nascuti inainte de 1989, cei care poarta nume cu rezonanță rusă, cei care trec pe trotuarul din fața ambasadei ruse – sa fie impuscați sau vaccinați cu Pfizer, si aplicate alte asemenea metode anti-ruse. Țara asta o fi normală? Pare că o ia razna de tot, de sus in jos. Exagerăm cu antirusismul de zici ca e cataclism nuclear. Nici ăla nu ne sperie atât din moment ce le permitem americanilor sa isi fakă de cap pe-aici. Ar fi interesant sa ne spună prostălăii de la MAPN ce vor intentiona sa faca cu submarinul. Il vinde vreun șmecher la fier vechi sau la vreo țară din asa-zisa lume a treia? Daca submarinu` o fi produs in Ucraina sovietică? Rupem lanțu` de iubire? Pentru rablele de la americani cati bani a meritat sa băgăm in ele pentru ”revitalizare și modernizare”?

  4. @ Nu s-a oferit vreun „colecționar” să-l cumpere, ?

  5. @ Ce vă mai trebuie bă MApN dacă vă apără aliații, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998