CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maratonul lui Nastase: 5 termene de judecata intr-o saptamina

0 comentarii / 1623 vizualizări / 20 noiembrie 2011

Ex-premierul pesedist Adrian Năstase își exprimă sperața, pe blog, că va intra în Guinness World Records pentru procesul penal cu cel mai mare număr de martori din lume, 974, iar săptămîna viitoare are nu mai puțin de 5 termene la tribunal.

”Saptamana viitoare am programate, la ICCJ, 5 termene luni, marți, miercuri, joi,vineri. In cele trei dosare construite la comanda lui Traian Basescu. Cred ca este dreptul meu sa consider ca, in felul acesta, stabilesc un record national absolut. Acest record vine dupa recordul mondial, in curs de omologare – sper – de catre Guinness World Records, pentru procesul penal cu cel mai mare numar de martori din lume (974). Dintre toate “reformele” perioadei de tranzitie din Romania, reforma justitiei este probabil cea mai ciudata. Pentru a o “depolitiza”, factorul politic intervine la modul cel mai direct. Sigur, nu este vorba doar de ultimii ani, dar ultimii ani au fost cei mai expresivi (…) In ultimii sapte ani, Traian Basescu, in siajul campaniei electorale prezidentiale din 2004, a atras stigmatul coruptiei asupra Romaniei, explicand la Bruxelles, direct sau prin intermediari, cat de grav este acest flagel in tara noastra. In timp ce el isi cauta argumente pentru a se lupta cu adversarii politici, politizand la maxim sistemul de justitie, inclusiv prin schimbari permanente de magistrati, prin fortarea unor pensionari anticipate intre judecatorii ”ne-ascultatori”, prin diminuarea rolului CSM – caruia ii stabilea in direct conducerea -, din pacate, fenomenul coruptiei s-a amplificat la niveluri necunoscute, justitia nemaifiind capabila sa joace un rol de descurajare pentru un sistem profund clientelar – incurajat de Basescu pentru a-i asigura resursele financiare necesare realegerii sale din 2009. Acum, sistemul clentelar-mafiot, pastorit de Basescu, sistem ajuns la stadiul de metastaze, nu mai reactioneaza la morfina administrata selectiv de DNA.

”Băsescu manipulează deciziile UE”
Cunoscand aceasta situatie, Basescu incerca sa manipuleze eventuale decizii ale Uniunii Europene. Incearca rezolvarea dosarului Schengen in doua etape, martie si iunie 2012, si incetarea MCV-ului, in doua etape – februarie si iunie 2012, pentru a le prezenta ca “succese” ale puterii portocalii la alegerile “comasate” din noiembrie. Acesta este, de altfel, si unul din motivele pentru care alegerile locale nu trebuie sa se desfasoare la termen, in vara! Pentru ca aceste “reusite” sa poata fi mediatizate in pregatirea alegerilor”, scrie Adrian Năstase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998