CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Marcel Iureș, despre pandemie și război: ”Lumea e într-o fază schizofrenică. Sper că e trecătoare”

61 comentarii / 13987 vizualizări / 7 august 2022

Reputatul actor Marcel Iureș, despre spaimele induse oamenilor de pandemie și război, într-un interviu pentru Europa liberă:

”Spaimele astea, toate îngrămădite, care spun despre un exces aproape dizgrațios, se anihilează singure. Există și situații din acestea. Situațiile și lucrurile astea vin din atitudinea pe care o avem față de noi. Omul e din ce în ce mai neîmpăcat. Vorbește din ce în ce mai des despre această neîmpăcare și această suferință continuă, dar nu se poate stăpâni.
Nu se poate stăpâni să nu se înspăimânte și să nu-i înspăimânte pe alții, să șocheze prin ceva. Bineînțeles că acumulările astea și tehnologice, și religioase, acumulările de bani – care sunt forma supremă a unor iluzii a puterii – se răzbună. Ele coagulează sau se precipită și dau un om înspăimântat, terifiat de orice. Acum totul este înspăimântător: de la climă, la animalele sălbatice, viruși, microbi. Se vorbește despre marea victorie a omului modern, libertate, înfrățire, pace, generozitate și de fapt lumea se înarmează până-n dinți. O fază schizofrenică. Sper că-i trecătoare!”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

61 Comentarii

 1. Schizofrenia nu este o boalā ce se vindecā, dar poate fi tinutā sub control! Poate fi cel mult încetinitā cu tratament adecvat la care pacientul sā fie compliant. Sā nu ne jucām cu vorbele!

 2. e carnaval
  maestre.

 3. Am observat, de ceva timp, ca lumea vorbeste, in general despre aceasta tuburare de personalitate: Schizofrenia. Dar nu aceasta este cea mai grava tuburare de personalitate !
  Psihopatia este de departe cea mai grava tulburare de personalitate care impreuna cu Machiavelismul, Narcisismul Patologic si Sadismul formeaza triada sau tetrada intunecata, cele mai grave tulburari de personalitate. Narcisistul Patologic manipuleaza pentru a fi in centrul atentiei, pentru a fi admirat, Manipulatorul Machiavelic vrea ceva concret, el manipuleaza pentru profit/avantaje personale si va elabora strategii de durata pentru a-si atinge obiectivele lui egoiste iar Psihopatul este in cautarea puterii absolute.
  Acum a aparut inca un tip de personalitate care este considerat, mai periculos decat Narcisistul Patologic sau Psihopatul. Se numeste Empatie Intunecata si are la baza Narcisism, la fel ca si Psihopatul sau Manipulatorul Machiavelic. Desi Psihopatul, Manipulatorul Machiavelic sau Narcisistul nu manifesta empatie, manipulatorul empat foloseste empatia(cognitiva, eficienta) ca o arma pentru a manipula. Pentru ca cineva sa se bucure si mai mult de necazurile, problemele si suferintele cuiva, el foloseste empatia pentru a cunoste tot ceea gandeste si simte cineva, pentru a manipula acea persoana ulterior.

 4. Absolut numai idiotenii de om prost ai debitat.

  • On Uam chiar știe ce scrie. Este de specialitate. Tu ești cel care vorbești tâmpenii și arunci cu invective. Nu numai că nu ești deștept, așa cum vrei să pari, ci ești prost, necivilizat și impostor.

   • Nu sunt de specialitate ! Nu sunt psiholog, nici vorba !
    Îmi pare rău dacă va dezamăgesc ! In tară nu am terminat nici 8 clase dar sunt autodidact, uneori
    studiez unele articole de psihologie si nu numai. Suferinta unui om este nesemnificativa in comparatie cu suferinta unui popor.

    • Felicitări On Uam. Ești o persoană deosebită dacă te preocupă entitatea denumită popor.

   • Sunteti niste dusi cu capul care v-ati activat cand ati auzit cuvantul schizofrenie, care va priveste. Poate esti acelasi postator schizofrenic. Evident ca exista smecheri, hotomani care te descoase, ca sa te manipuleze, sa te foloseasca, sa te fure chiar, dar ala nu e un psihopat, iar tulburarea de personalitate nu e o boala psihiatrica.
    Iar Marcel Iures are dreptate cand vorbeste de faze ale schizofreniei. Exista aceste „faze”, nu se „joaca cu vorbele”, cum zice postatorul Anda, un bou sub acoperire.

    • Marcel Iureș a spus „Bineînțeles că acumulările astea și tehnologice, și RELIGIOASE, acumulările de bani – care sunt forma supremă a unor iluzii a puterii – se răzbună. Ele coagulează sau se precipită și dau un om înspăimântat, terifiat de orice.”. ROBUL lui Dumnezeu face parte din manipularea religioasă a Bisericii care-și spun cu tupeu a Neamului (care Neam nu rostește niciun popă) și care joacă doar rolul de înrobire a Neamului Românilor.

     • Nu te mai da Neamul Romanesc. Te crezi la concurenta cu Biserica? Altceva mai faci?

 5. Nu a spus Marcel Iureș nebuniile pe care le spui tu tot timpul.

  • Rob înseamnă, simplu, „om aflat în dependență de stăpânul său“.
   Nu aşa este omul în faţa Providenţei, în faţa Divinităţii?
   A spune „robul lui Dumnezeu“, înseamnă făcut de Dumnezeu şi aflat sub puterea Atotputernicului, a Providenţei.
   În credinţa creştină, “rob“ este atributul omului care se ridică la slava divină prin suferința înălţătoare de la starea de (de)cădere.
   Totodată, cel care se arată pe sine ca rob al Dumnezeu se şi eliberează de lumea rea, căci neagă chiar prin asta robia omului în faţa omului sau a patimilor şi a minciunii.
   Să te crezi egal cu Dumnezeu, Creatorul tău, şi nu rob, nu mai e credinţă, e ispită necurată şi vine din altă parte, de la “cel căzut din ceruri“.
   A spune sau a crede altfel, că nu eşti un rob al Divinităţii creaţiei, e trufie şi cădere, ceea ce poate aduce si pedepse, ca cele prin care deja trecem se pare, ca pandemiile, războaiele şi revolta naturii.
   Şi patriarhii biblici se numeau pe sine robi ai lui Dumnezeu, iar în Noul Testament, şi apostolii şi chiar Maica Domnului se numesc ei înşişi robi ai lui Dumnezeu: „Şi a zis Maria: Iată roaba Domnului…” (Luca 1, 38).
   “Rob al lui Dumnezeu“ înseamnă recunoaşterea lui Dumnezeu ca Făcător al cerului şi al pământului, ca Stăpân şi Făcător al tuturor lucrurilor, Creator şi Purtător de grijă al oamenilor. Cine poate fi rob al lui Dumnezeu, decât cel care se află în relaţie cu Dumnezeu şi devine cetăţean al Împărăţiei Sale!“
   Legile Firii şi Împărăţia Cerului nu sunt o „democraţie”-anarhie!

   • De aceea el a făcut şi plângere penală Patriarhului pentru că acesta ar promova crimele biblice, el fiind în lipsă de înţelegere, de discernământ. În caz că chiar are diplomă de teolog, cine ştie cum a obţinut-o!. Poate cum s-a făcut singur şi „preot” la un moment dat, fără acordul Bisericii.
    În nebunia lui se pretinde şi reprezentantul legitimat al „Neamului Românesc”, căci şi-ar fi înregistrat o asociaţie de 3 persoane cu acest nume. De aceea şi contestă atributul de biserică a neamului Bisericii Ortodoxe Române.

    • Diploma de LICENȚIAT ÎN TEOLOGIE, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, al Facultății de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu, sesiunea iunie 2007. Mint reprezenanții Bisericii care infirmă calitatea de teolog.

     • Mai ia-ti 2-3 bucati ca se poarta.

     • Cam ăsta este nivelul purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu. Habar nu are ce-i cu el. Vorbește doar ca să denigreze. Ăsta reptrezintă Biserica lui Hristos în România? Un mincinos patologic.

     • Tu ai trecut demult la „ingerii” Agrivarius, Nekystyiss, Frtizman, Vito­rius, Muzicescus, Westuss, Uraganus, Hantrics, Marele Ligurda, Legunios, Anti­frigus, Amnanyis, dar mai ales la „îngerul sfânt de mare valoare supremă“ Marcelus-Fetus-Amim (toti veri buni cuAghiuţă si Nichipercea).

     • Sunt foarte bune să te angajezi în Ucraina cu ele.
      „Statul nostru nu-i decît un mușuroi de pomanagii” (Cornel Nistorescu), iar Vasilică al nostru ştie şi s-a vrut şi el acolo pe bază de hârtii, la cheag gros.
      Toate revărsările lui pe aici, sub nume propriu şi înzecit cu nume de împrumut sau fără, sunt scandalul lui că nu e primit în muşuroi, la “trai neneacă“, de Biserică, de partide, de oricine.
      Bietul lucrător cu brațele trebuie să-l ţină şi pe el în palmele sale istovite că altfel e Sile nervos.

  • Un exemplu de afacere cu circuit închis a Bisericii, patronată de Patriarhul Daniel. https://safielumina.ro/fabrica-de-chefuri-a-patriarhiei/

   • Publicaţia „Sa fie lumina” este condusă de ”Centrul de Investigaţii Media”, care este un pui al Fundaţiei Soros din România, dintre cele vreo zece create când fundaţia şi-a ocultat activitatea la noi şi care apoi s-au orientat spre mişcarea rezist, via ”ReStart Romania” a lui Matk Gitenstein. Cei doi jurnalişti care conduc publicaţia sunt mai „ţigani“ decât Georgică de la AUR (cum îl faci tu), fiind chiar ţigani (care pretindeai că nu-ţi plac).
    Iată cine anti-suveraniştii, anti-naţionalii şi anti-românii care sponsorizează ”Centrul de Investigaţii Media” sin spatele marilor „dezvăluiri“:
    -Expert Forum a lui Sorin Ioniţă (fonduri Soros);
    -Ambasada SUA, susţinătoarea mişcării neomarxiste rezist;
    -Freedom House, evrei americani asociaţi neoprogresiştilor şi lui Soros;
    -Centrul de Resurse Juridice, alt pui al Fundaţiei Soros;
    -FDSC, marea puşculiţă cu sume uriaşe de la Soros şi alţi magnaţi americani, sponsori ai -neoprogresismului anti-religios şi ai mişcării de orientare anarhistă rezist;
    -etc.

    • Asa se manifesta Holy Spirit la aparatorii Patriarhului?

     • Chiar asa te dai de gol. Esti prostul de prisos bine stiut.

   • Ovidiu Vanghele „a pus bazele Centrului de Investigații Media din România“ (care e un pui al fundaţie Soros), pe care-l coordonează și în prezent. În paralel e „editor al celei mai mari platforme de fact-checking din România, Factual.ro, un proiect Funky Citizens“.
    Dar Funky Citizens este principalul ONG, de suflet, al lui Mark Gittenstien cu care acesta, stăpânul secret evreu al României, a activat mişcarea „Restart România“ , respectiv mişcarea rezist. Vanghele ăsta participă la nişte „forumuri“ (spectacole propagandistice) în Republica Moldova „finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Academie (Germania) și Ambasada SUA în Republica Moldova.“

 6. Interviul lui Marcel Iureș în care vorbește despre spaimele omului contemporan generate de tehnologie și religios a fost făcut pe 6 august 2022. Religie – bani – putere – spaima omului contemporan = Biserica. Tot pe 6 august PF Daniel a împlinit 35 de ani de când este monah. Ha, ha, ha. Au uitat băieții să spună și câte sticle de whiskey (ascita de acolo i se trage) a băut cu Petrov și căte trabucuri (era să spun trabuci dar nu se potrivește cu Petrov care prefera altfel de buci) a pufăit în biroul din Dealul Mitropoliei. Vorba răposatului Bartolomeu Anania care și-a menționat în Memorii plăcerea de a fuma trabuc. https://basilica.ro/patriarhul-daniel-35-de-ani-de-cand-este-monah/

  • Patriarhul nu fumeaza si nu bea alcool

   • Patriarhul nu mai bea whiskey, dupa recomandarea medicilor. Ascita l-a oprit de la ispita. Inainte vreme golea o butelca de 700 ml pe noapte.

    • Dezmint.

    • Whiskey-ul l-a baut primul „Cunoscator”, s-a imbatat si vorbeste prostii.

 7. Sa va fie rusine ,porcilor!Cum va permiteti sa insultati un om de talia lui Marcel Iures?Scarnaviilor o sa putreziti in iad odata cu tara de cacat pe care o claditi.

  • Doar cauţi să-ţi verşi lăturile urii;
   Scârnav eşti tu;
   Iadul e al tău şi pentru tine;
   De căcat eşti tu şi tot ce faci tu;
   Porc esti tot tu.

   • Supraveghetorule. Spurci toți comentatorii de pe inpolitics.ro și ai tupeul să-i acuzi tot tu că-și varsă lăturile urii viscerale. PArcă te și văd la Măciuca lingând mâna stăpânului.

    • Porc nenorocit care traiesti doar din scarbosenii.
     Prefacutul dracului. Tu spurci tot.

     • Cine zice, ăla este!

     • Esti si papagal, ca orice prost!
      „Cine zice, ăla este!” nu e un argument, ci e o dovada a neputintei si a prostiei de sisilic.

 8. Patriarhul Daniel l-a avut ca student pe Corneliu Onilă – episcoPul pedofil. Plin de White Spirit (și nicidecum de Holy Spirit) a făcut presiuni, ca mitropolit al Moldovei și Bucovinei, să-l ridice la rang de episcop pe fostul său elev – Onilă. Oare de ce??? Episcopul pedofil n-a fost caterisit și are o ședere liniștită la Mănăstirea Văratec. Cu ce l-a șantajat Corneliu Onilă pe PF Daniel ca să nu-l caterisească, așa cum cereau Canoanele Ortodoxe? Nu cumva cu ceea ce știa despre profesorul Dan Ilie Ciobotea? Dacă PF Daniel ar fi avut Duhul Sfânt (Holy Spirit) ar fi știut că Onilă este înclinat spre practici sexuale nefirești.

  • In prezent este doar acuzat iar judecata se asteapta. Doar un dement ca tine se bucura de acuza si vrea si pedeapsa fara judecare.

  • «Ce nu se înțelege de către mulți este ca BOR nu înseamnă ziduri și nici cine o conduce astăzi, cine a condus-o ieri sau cine o va conduce mâine. Nici asa-zișii preoți care confundă biserica cu moșia proprie și „cresc porci în loc de oameni”, ca să îl citez pe Părintele Profesor Constantin Necula. Acești oameni sunt excepții. BOR înseamnă noi – unde „noi” suntem toți ortodocșii. Asa cum „România” nu înseamnă șleatha de nătărăi aflați acum la guvernare…
   Când se spune ca BOR este vinovată pentru existența violenței în familie este ca și cum mi s-ar spune că eu sunt vinovată pentru existența si faptele oricărui nenorocit care nu ar calca nici mort într-un lăcaș de cult…»
   https://ziarulnatiunea.ro/2022/08/08/lasati-ne-preotii-si-biserica-in-pace/

   • Noi vă lăsăm să le sugeți acadelele pline de Duh Sfânt. Are dreptate maestrul Marcel Iureș.

    • Astfel a constatat instanta, care a si respins astfel dosarul. Procuratura nu a revenit cu acuzele, ba chiar parte din cei care l-au acuzat au ajuns ei la inchisoare pentru ca au vrut sa il santajeze pe episcop cu acuzele lor, pentru foloase personale.
     Corneliu Onila nu a mai vrut el sa fie episcop dupa aceasta, fara a fi gasit vinovat. („Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”). Ii e mai bine doar calugar.
     Asa ca ce spune „teologul” pe aici arata doar ura lui gratuita fata de Biserica.

   • Respectăm persoanele LGBT dar detestăm popii onaniști și pedofili care nu-și recunosc orientarea sexuală ascunzându-se în dosul Bisericii. Vezi că Biserica nu-i afacerea mă-tii sau a mă-sii lui Daniel.

    • Tu ai vrut ca Biserica sa fie „afacerea mă-tii” si a familiei tale. O luai cu tine la parohie dacă te ajungeai ce-ai râvnit, popă, nu? Căci de la aşa „afacere” grea ce-ţi trebuia nu puteai să iei doar cu două braţe, ca omul cu bun simţ. Că eşti compulsiv şi la lăcomie, ca şi la ura gratuită ce o reverşi în toate direcţiile, asupra oricui care nu ţi-ar da ţie ceva.

 9. Biserica, condusă de PF Daniel, a devenit o megaafacere. Faptul că Biseerica a fost folosită de toți regii și împărații pentru dominația prostimii este binecunoscut. Actualii președinți „democrați” și politiicieni doar aplică regulilel de manipulare moștenite de la strămoșii lor: domnitorii și boierii români hoți și avari.

  • De aceea te-ai cerut preot cu parohie, ca sa te ajungi. Ce-ai mai fi strors de bani oamenii.

   • Familia – o afacere bisericească de tip clubul exclusivist al popilor. https://safielumina.ro/fabrica-de-chefuri-a-patriarhiei/

    • Trimiţi la o publicaţie neomarxistă (înverşunat atee) cu finantare Soros & comp. care caută şi fabrică pretexte ca să atace Biserica
     Publicaţia „Sa fie lumina” este condusă de ”Centrul de Investigaţii Media”, care este un pui al Fundaţiei Soros din România, dintre cele vreo zece create când fundaţia şi-a ocultat activitatea la noi şi care apoi s-au orientat spre mişcarea rezist, via ReStart a lui Matk Gitenstein. Cei doi jurnalişti care conduc publicaţia sunt mai „ţigani“ decât Georgică de la AUR (cum îl faci tu), fiind chiar ţigani (care pretindeai că nu-ţi plac).
     Iată cine sponsorizează ”Centrul de Investigaţii Media”:
     -Expert Forum a lui Sorin Ioniţă (fonduri Soros);
     -Ambasada SUA, susţinătoarea mişcării neomarxiste rezist;
     -Freedom House, evrei americani asociaţi neoprogresiştilor şi lui Soros;
     -Centrul de Resurse Juridice, alt pui al Fundaţiei Soros;
     -FDSC – marea puşculiţă cu sume uriaşe de la Soros şi alţi magnaţi americani, sponsori ai -neoprogresismului anti-religioas şi ai mişcării de orientare anarhistă rezist;
     -etc

  • Acum vrea sa se foloseasca mincinos de ce a spus Marcel Iureș, desi acesta nu a atacat si nu a acuzat Biserica.
   Ipochimenul „teolog” care posteaza pe aici nu este ceea ce pare:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Sunt Georgică fără frică care v-o dau la Măciucă.

    • Nu te vezi cat esti de prost? Si ai vrea tu sa fi in locul lui Georgica, dar te-a impidicat indecenta comportamentala, de neam prost, pentru care nu ai fost facut nici preot.

 10. O lume de nenorociti a ajuns aceasta tara ,o lume de scursuri,perversi ,bolnavi mintal si ratati.Cam asta este Romania daca ai vremea sa citesti ineptiile acestor bolnavi pe care ii gasesti pe tot Internetul fiindca ei nu muncesc ,nu lucreaza doar mananca la cacat cu lingura.Romania de azi e un desert moral ,curand va deveni un desert real parasit de Dumnezeu.Vreau sa vad scarnaviile de mai sus care injura si ponegresc tot ce mai are de valoare aceasta tara nenorocita tarandu-se ca viermii pentru o frimitura din painea pe care azi o njura si o dispretuiesc fiindca e de ajuns de ieftina sa o arunce la caini.

  • Ce valori din ”tot ce mai are de valoare această ţară“ a fost înjurat şi ponegrit aici?
   Spune punctual cu exemple clare. Cu câteva citate lămuritoare.
   Altfel eşti doar un alt descreierat ipocrit care se bagă în seamă doar ca să îşi reverse ura gratuită şi care astfel este chiar el ceea ce acuză la alţii: o “scârnăvie“, un “nenorocit“, o “scursură“, un “pervers“, un “bolnav mintal“ şi un “ratat“.
   Probabil chiar tu au făcut mizerie pe aici, iar acum te lamentazi la derută, doar ca să-ţi faci în continuare deversarea de vorbe-lături.
   Cine a fost denigrat? Spune sau mestecăţi căcatul din gură, ce îţi curge din cap, şi taci.

 11. Ce e ,scarnavie 22.13 parazita,te simti cu musca pe caciula?La ora aia oamenii care muncesc cu adevarat in tara asta se odihnesc fiindca ii asteapta o zi grea.Viermi nenorociti,voi sunteti mereu odihniti si satui ,umiliti si injurati putinii oameni care mai au valoare si mai gandesc in tara asta.Porcilor!!!

  • Astia ca tine, ratatii cu frustrari sociopate („cu toleranța scăzută pentru frustrare”), sunteti niste incapabili in viata de fapt. Adandonti munca si nu perseverati deloc in actiunea reala sau impotriva dificultăților. In schimb va pierdeti timpul cu vaicareala (victimizarea) si cu ura impotriva celorlalti ca nu va rasplatesc „valoarea”:
   „Valoaaareeea mea, Valoaaareeea mea!”. Aia de cocalar.

 12. Vorbeam de Marcel Iures ,imbecilule,in incultura de care dai dovada probabil ca nici nu stii cine este.Tu te culturalizezi la Gadea ,Radu Tudor si Prelipceanu.Dute dracu si mananca-ti pensia imputita si nemuncita.Daca ai fi onest ai multumi celor care stau incovoiati si rupti de munca sa intretina un parazit jegos ca tine.

  • Caci nimeni pe aici nu l-a „atacat” pe Marcel Iures. Doar „teologul” de doi bani Vasilica Militaru a vrut sa-i foloseasca spusele, deturnandu-le impotriva Bisericii.
   Dupa ce ca prostia te impiedica sa vezi clar ce se intampla, te si repezi sa-ti versi laturile din cap.

 13. Marcelica, ai jucat in prea multe filme cu yankeii ca sa te mai ia cineva in serios.

  • Demenţică, eşti doar un diversionist!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998