CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9265 RON UP | 1 USD = 4.0823 RON UP | 1 GBP = 5.7278 RON DOWN

Mare mafiot, șef la „Doi și-un sfert”

18 comentarii / 7065 vizualizări / 17 decembrie 2019

Procurorii DNA au avut recent o revelație. Și i-am văzut, la fel ca în filmele cu mafioți din America de Sud, năpustindu-se cu zeci de mascați asupra unei vile, în care se găseau droguri de mare risc. Și se organizau ritualuri șamanice. Zic ei. Iar ținta acestei spectaculoase descinderi este nimeni altul decât Gelu Oltean, cel care a condus ani de zile serviciul secret al Ministerului de Interne. Ca să vezi!
În acest moment, Gelu Oltean este subiectul unei ample anchete penale. Faptul în sine este de o gravitate extremă. Nu știu câ de departe se va merge cu radiografierea acestui caz de corupție și infracționalitate la vârf. Dacă se va merge suficient de departe, va fi descoperit un grup organizat de o amploare încă nemaiîntâlită în România. Și cu ramificații la vârful societății. În Ministerul de Interne. În interiorul celorlalte servicii secrete. În mediul politic. În interiorul unor instituții importante ale statului român. În guverne succesive ale României.
Dar să nu vă fac prea curioși. Să vă atrag atenția asupra unui detaliu. Care ar fi interesant și pentru procurorii DNA, dacă aceștia chiar intenționează să meargă până la capăt. Sunt ani de zile de când, prin mijoacele jurnalistice care îmi stau la dispoziție, am atras atenția asupra acestui caz exploziv de la vârful serviciului secret al Ministerului de Interne. Cred că începând din 2013. Cred că de atunci, timp de circa doi ani, am tot făcut dezvăluiri pe CorectNews despre Gelu Oltean. Până când mi s-a aplecat. Nimeni nu a reacționat. Niciun procuror din aceast țară nu a tresărit. Niciun om politic responsabil nu și-a pus o întrebare elementară. De ce i-o fi cășunat lui Sorin Roșca Stănescu pe acest Gelu Oltean, pe care în definitiv nici nu l-a întâlnit vreodată? De ce am făcut dezvăluiri cu atâta perseverență? Cum a fost posibil ca, din multitudinea de informații pe care le-am dezvăluit de-a lungul unor ani întregi opiniei publice, instituțiile care asigură siguranța cetățeanului și care veghează la respectarea legilor să nu aibă niciun fel de tresărire? Iar acest site, CorectNews, cu întreaga sa arhivă, este dovada celor afirmate mai sus. Ce puteam să-mi imaginez eu ca jurnalist și apoi ca senator în Parlamentul României altceva decât că aveam onoarea să trăiesc într-un stat, în care șefii serviciilor secrete construiesc rețele de crimă organizată, taie și spânzură, fără ca nimic să li se întâmple? Rămânând imuni chiar și atunci când sunt confruntați cu dezvăluiri cutremurătoare. Și care, vă garantez, nu se cantonau doar în zona drogurilor de mare risc. În tot acest timp, Gelu Oltean a rămas bine-merci în funcție. Iar cei care refuzau să facă parte din bandă erau eliminați din conducerea Ministerului de Interne. Și în tot acest timp, miniștrii de Interne se schimbau. Unul dintre aceștia a fost chiar liberalul Radu Stroe.
Gelu Oltean nu a venit din neant la conducerea temutului serviciu secret al Ministerului de Interne. El a fost un demn succesor al altui tartor căruia i-am dezvăluit activitățile ilegale și anume faimosul general Virgil Ardelean. Cel care și astăzi își împinge în față protejații și își exercită influența aparent din afara cercului. Unul dintre aceștia este, cum am mai dezvăluit de câteva ori, Dacian Cioloș. Pentru Dacian Cioloș și cariera acestuia, Virgil Ardelen a utilizat logistica Ministerului de Interne, contrafăcând un flagrant cu doi miniștri pe terasa unui restaurant, strecurând filmul astfel realizat la televiziunea publică prin intermediul unui ziarist acoperit, eliminându-l pe unul dintre cei doi demnitari de la conducerea Ministerului Agriculturii și împingându-l astfel în față pe Dacian Cioloș. Dar aceasta a fost o simplă paranteză.
La sfârșitul lui 2014, Klaus Iohannis a devenit președinte al României. Ca orice președinte nou ales, și-a alcătuit o echipă de consilieri la Cotroceni. Unul dintre acești consilieri a fost Dan Chirilă. Dan Chirilă lucrase într-o funcție de conducere la ”Doi și-un sfert”, poziție din care refuzase sistematic să bată pasul de defilare în fața lui Gelu Oltean. Mai mult decât atât. Se documenta de zor, într-o tentativă pe cât de eroică pe atât de disperată de a tăia nodul gordian din ”Doi și-un sfert”, în epicentrul căruia se afla Gelu Oltean. Așa că a fost dat afară. Și a lucrat într-o firmă privată. Până când un consilier al lui Klaus Iohannis i l-a recomandat acestuia. În scurt timp, Dan Chirilă intră în echipa de consilieri ai președintelui României. În această calitate, el elaborează un vast document în care îi dezvăluie președintelui una dintre cele mai de temut organizații de tip criminal din România, în fruntea căreia se afla Gelu Oltean. În document apar nu puține nume grele. Unele, chiar din eșaloanele de vârf, de data asta politice, ale noului PNL și ale eternului PSD. Este un mister total dacă președintele Klaus Iohannis a citit sau nu acest amplu dosar. Cert este că nu a reacționat în niciun fel. Nici măcar nu și-a chemat consilierul pentru clarificări. Acesta, descurajat, a demisionat. Și s-a întors din nou în privat.
În vara anului trecut, PSD l-a recuperat. Și l-a chemat în Ministerul de Interne pentru a reorganiza, pe baze noi, serviciul secret. Ceea ce a și făcut. Până la un punct. Pentru că, odată cu căderea Guvernului Dăncilă și instalarea Guvernului liberal la Palatul Victoria, Ludovic Orban l-a ejectat pe Dan Chirilă. Scurt pe doi. Pentru că anunțase declanșarea marii epurări. Iar Dan Chirilă, în calitate de ministru secretar de stat, era numit politic. De „ciuma roșie”.
Dar ceva-ceva tot a rămas. Și am o vagă bănuială. Și anume că procurorii DNA fructifică azi informații strânse de Dan Chirilă. Dar dacă e așa, atunci să facă bine și să meargă până la capăt. Întrucât cangrena e mult mai profundă și mult mai întinsă. Cu ramificații în toată România și chiar cu ramificații transfrontaliere. Și mai ales cu ramificații la vârful minunatului stat de drept. Iar dacă va putea fi desfăcut cumva acest nod, cu certitudine se va ajunge și la Traian Băsescu. Și la aproape întreaga echipă cu care acesta a condus zece ani România. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Pai daca se va ajunge atat de sus, sigur se vor impiedeca pe traseu. Nu e nimeni interesat in aflarea adevarului, in pedepsirea vinovatilor in aceasta colonie.

 2. Sorin Roşca Stănescu, ai dreptate, dar nici tu nu eşti mai breaz!
  Lasă-i pe alți ziarişti integri, să vorbească!
  Capul la dugheană!

  • Securitatea i-a aranjat pe toți actorii Referendumului din 2012. Se întorc ele vremurile, iar cucii mici vor fi un pic ferecați.

 3. @Cum ați comenta și despre faptul că deși poliția anunță depistarea de șoferi care au cosumat droguri ,la multe dintre acțiunile poliției de verificări în traficul rutier, DIICOT anunță doar confiscări de, ceasuri, diplome, și de sume de bani, de ordinul câtorva mii de euro , de la profesori universitari și unii absolvenți ai unor universități, ?

 4. @Ați remarcat și că judecătoarele alea de pe la justiție și-au făcut aproape fiecare câte o asociație la care sunt alese ca președinte, cum era după revoluție cu asociațiile agricole de la care membri asociațiilor așteptau recolte îmbelșugate, ?

 5. @ Ce opinie sau opinii ați avea domnule Roșca Stănescu despre realizarea unei emisiuni TV, de către Nistorescu, cu participarea lui Bulai , a lui Traian Băsescu și a lui CT Popescu, care să dezbată tema din articolul „Să te crucești! Așa descrie un USR-ist nașterea lui Isus” ,din Cotidianul, articol care discută afirmațiile lui Bulai de pe Facebook, ?
  Opinați că s-ar putea arăta interesați și alți moderatori TV și jurnaliști, ?
  Remarcați și faptul că Traian Băsescu s-a declarat a fi ceamai informată persoană când era la Cotroceni, iar CT Popescu este un jurnalist care ține să aibă o opinie publică despre orice eveniment, ?

 6. @ Opinați și că Nistorescu ar putea obține o audiență mai mare cu o emisiune cu Bulai, Traian Băsescu și cu CT Popescu, despre tema din articolul „Să te crucești! Așa descrie un USR-ist nașterea lui Isus”, decât Nelson Mondialu cu „Colindul Ardealului”, articolul „Colindătorii fără cap”, ?

 7. @Bă, ăia de la GSP nu mai publică unele comentarii, ăia de la Luju.ro și ei nu mai publică unele comentarii, i-o fi ajuns cenzura, ?

 8. @Nici ăia de la Contributors, Revista 22 și de la Curs de guvernare ,nu mai publică unele comentarii, ?

 9. @Nici Alina Pippidi la România Curată nu mai publică unele comentarii, ca și ZIUA NEWS care de mai multă vreme nu mai are comentarii publicate, ?

 10. @Opinați că ar putea exista și probabilitatea ca Helvig cu subordonații să se fi dedat la acte și fapte de cenzură în folosul altor publicații, ?

 11. @Până și blogul Sorinei Matei nu publică unele comentarii, ?

 12. Se parE deci că și blogul Sorinei Matei este la fel de citit ca ZIUA NEWS, ?

 13. @Opinați și că manipularea cenzurii în presa scrisă ar putea fi un domeniu pe competența lui Helvig, atâta vreme cât comentariile sunt publicate de alte gazete, ?

 14. @Bre Roșca Stănescu, în fotografii pari așa mai „destupat la minte”, pentru a cita și din modul cum dumneata te mai exprimai, însă ți-ai pus și dumneata întrebarea de ce de ceva vreme chiar toate articolele din ZIUA NEWS nu au comentarii deși pe la alte publicații, chiar mai puțin cunoscute, mai găsești și citiori care să comenteze articolele pe care le publici, ?

 15. De exemplu, la articolul,
  https://www.ziuanews.ro/sport/victor-pi-urc-pleac-de-la-universitatea-craiova-ce-echip-ar-urma-s-antreneze-1354552
  , este transmis un comentariu, publicația ZIUA NEWS afișând totuși zero comentarii transmise, ?

 16. Deci, comentariul transmis la articolul menționat anterior este despre varianta de a fi și Victor Pițurcă unul dintre candidații pentru a antrena selecționata de fotbal U21, ?

 17. Un comentariu despre Nistorescu, pe care încă nu la publicat la articolul, “Răzgândiri de om prost”, ?
  ,,@ Vreme trece, vreme vine,
  Nistorescu e cu chiloții în vine,
  Face caca din sine,
  ,,Să trăiți bine !”
  Cumulul pensie salariu îl avantajează,
  Comentatorii comentează.
  Se știe, Nistoescu nu vrea banc, vrea poezie !
  ,,Aici sunt banii dumneavoastră !” (și ai generației ce vine) nu îl mai găsiți pe șosea,
  Ci la hazna.
  Traian Băsescu a câștigat !
  Nu se mai fac autotostrăzi ,se face căcat,
  Pentru care, cu chiloții în vine,
  Va munci și generația ce vine, ?

  Morala.
  Zi de zi vă împrumutați,
  Ca să aveți ce să vă căcați,
  De lucru să dați și moșteniri să lăsați,
  Bancherilor.”
  ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *