CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marea realizare a regimului Iohannis: Romanii migreaza pe capete in Germania

6 comentarii / 2757 vizualizări / 9 aprilie 2021

În ultimii 3 ani ai regimului Băsescu și în cei 7 ani de regim Iohannis, s-a produs un fenomen dramatic pentru noi, în sensul că a crescut imens numărul românilor – personal calificat și mulți medici și IT-iști – care s-au stabilit în Germania, informația fiind furnizată chiar de ambasadorul acestei țări la București, Cord Meier-Klodt.

”Numărul cetățenilor români din Germania a crescut de cel puțin 7 ori în ultimii 10 ani. La finele anului 2019, locuiau în Germania aproximativ 750.000 de români. Mulți dintre aceștia reprezintă resursă umană calificată, fiind vorba mai ales de medici și specialiști IT. La aceștia se adaugă vara un număr important – de altfel și pentru economia germană – de lucrători sezonieri români în construcții și agricultură. Mulți români lucrează pe tot parcursul anului în industria cărnii și industria alimentară. Cei mai mulți români locuiesc în Bavaria, unde reprezintă cea de-a doua comunitate de străini ca mărime (aprox. 180.000 de oameni). Și în Baden-Württemberg sunt foarte mulți cetățeni români – aprox. 156.000. În principiu este un lucru bun! Până la urmă, flexibilitatea lucrătorilor este povestea de succes a unității europene.” afirmă Meier-Klodt pentru Wall-Street.ro.

Ambasadorul recunoaște, totuși:

” În același timp, este greu pentru România atunci când personalul calificat, mai ales din domeniul sănătății, emigrează”.

De cîțiva ani încoace, mai trebuie spus, numărul de înnoptări în Germania al oaspeților din România a sărit de un milion pe an.

O altă informație furnizată de ambasador e că românii se ”germanizează” vertiginos: ”Limba germana se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare: anul trecut, în România, s-a înregistrat cel mai mare număr de candidați, la nivel mondial, la examenul pentru Diploma de limba germană”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. E un progres, totusi, fata de anii cand emigrau in Italia si Spania

    • Pe voi cei de la SRI rămân să vă tratează medicii voștri, cei neplecați, specializați în râie, gonoree, sifilis și alte boli specifice oierismului vostru.

  2. Deci de aceea trebuia „implantat” Dulapul de Sibiu la Cotroceni ? Dupa mandat se reuneste cu familia in Germania… Bravos, natiune! Halal sa-ti fie!

  3. […] ”În ultimii 3 ani ai regimului Băsescu și în cei 7 ani de regim Iohannis, s-a produs un fenomen dramatic pentru noi, în sensul că a crescut imens numărul ʀoмâɴilor – personal calificat și mulți medici și IT-iști – care s-au stabilit în Ԍᴇʀмᴀɴia, informația fiind furnizată chiar de ambasadorul acestei țări la București, Cord Meier-Klodt”, consemnează ziaristul în Inpolitics. […]

  4. Gura păcătosului adevăr grăiește…și încă nu s- a terminat…fiți optimiști.

  5. […] O altă informație furnizată de ambasador e că românii se ”germanizează” vertiginos: ”Limba germana se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare: anul trecut, în România, s-a înregistrat cel mai mare număr de candidați, la nivel mondial, la examenul pentru Diploma de limba germană”, notează inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998