CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marele mister al listelor electorale: unde sunt eroii #Rezist?

35 comentarii / 11874 vizualizări / 17 octombrie 2020

A mai rămas puțin timp pînă la termenul final de depunere a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare, în linii mari se cam știe cine apare și cine nu pe noile liste, așa că ar fi, poate, momentul să ridicăm nițel din sprîncene și să punem o întrebare spinoasă. Unde sunt bravii eroi #rezist care au luptat cu pieptul gol în stradă, inclusiv la propriu, pentru salvarea democrației, înfrîngerea ”ciumei roșii” și pentru un viitor mai bun?

Mandatul care se încheie a fost unul extrem de tensionat, marcat timp de cel puțin trei ani de ample mișcări de protest, în care zeci, sute de mii și chiar milioane de cetățeni (în versiunea Digi 24), au protestat zile și săptămîni în stradă împotriva guvernării PSD, în favoarea euro-atlantismului și a justiției curate.
Pe ger, ploaie ori caniculă, protestatarii #Rezist au fost acolo, cu familii, copii mici, chiar cîini, au urlat, au țopăit, au aprins telefoanele, au proiectat lasere, au fluturat drapele străine șamd.
Ei sunt cei care au salvat democrația, s-a spus de nenumărate ori de către președintele Klaus Iohannis, PNL, USR-PLUS, PMP, ONG-uri ori presă.
Ei sunt cei care au redat speranța României, care au smuls admirația occidentului și, în fine, cei care au sprijinit moral și pregătit aducerea la putere, toamna trecută, a unui partid care pierduse dramatic alegerile din 2016.
Fără sprijinul fenomenului #Rezist, PNL ar fi stat și acum în opoziție pe cele 20% de procente necăjite luate în decembrie 2016. Nu mai vorbim de sprijinul primit de Iohannis, anul trecut.

Acum, partidele anti-corupție PNL, USR-PLUS ori PMP își definitivează listele în numele unui viitor mai bun al patriei și al promovării unor parlamentari curați, curajoși, energici și patrioți, adică exact ce nu sunt pesediștii, pro-românii ori aldiștii.
Declarativ asta, desigur.

Căci ce constatăm în realitate?
Că nu vedem niște nume care nu ar fi trebuit să lipsească.

Unde sunt artizanii marilor proteste contra ordonanțelor murdare ale PSD și nu numai, adică Florin Bădiliță, Angi Șerban, Marian Moroșanu, Cristian Dide, Sandi Matei?

Unde sunt reputații artiști Tudor Chirilă, Dana Nălbaru, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Sanda Manu, Delia Matache, Călin Goia, Dragoș Bucur, Dan Bordeianu, Ada Solomon, Tudor Giurgiu, Lia Bugnar, unde e gimnasta Andreea Răducan, unde e scriitorul Mircea Cărtărescu, că la Stockholm sigur nu e?
Înțelegem că vîrsta poate ar fi fost un impediment pentru Ana Blandiana, Mihai Șora, Victor Rebengiuc. Dar pentru ceilalți?

Unde sunt ziariștii #Rezist Moise Guran, Oana Dobre, Laurențiu Ciocăzanu, Lucian Mîndruță, Grigore Cartianu, Mălin Bot? Unde e vloggerița Ana Morodan, mobilizatoarea de mase?
Unde e procurorul pensionar Augustin Lazăr, marele luptător contra OUG-urilor pe Justiție, premiatul de către GDS? Nu-și găsea un loc în Comisia Juridică a Senatului viitor?
Unde sunt Liiceanu, Pleșu, Mihăieș, Patapievici?

Unde e artistul Grasu XXL care a strigat în timpul unui concert la Neversea „Muie, Guvernul României!”, făcînd publicul să strige „PSD, ciuma roșie”? La final, Grasu XXL profețea: „Noi, ăștia tineri, o să schimbăm țara asta. Nu trebuie să așteptăm să vină președintele Iohannis. Nu mă interesează politica, dar știu că energia asta va salva România.”

Un alt artist, Radu Darius Constantin, care a compus melodia de succes ”Muie PSD”, și-a dorit mult să candideze la parlament, dar pentru că nu l-a ofertat nimeni va încerca independent și se chinuie cu semnăturile.
Unde sunt băieții de la ”Paraziții” care spuneau că vor politică sub sloganul electoral „Fuck you, România!” și declamau: „O să o luăm la muie în UE, repede / Deci cum să ne pese de PSD, eh?”?

Unde sunt legendarul Răzvan Ștefănescu cel cu plăcuța suedeză, ori curajosul care i-a luat pariul pe bere lui Dragnea?
Nu spunem că mișcarea #Rezist trebuia musai să fie înghesuită în parlament în semn de recunoștință, desigur.

Dar, una peste alta, de ce nu vedem pe listele PNL, USR/PLUS ori PMP nici măcar un singur nume din ale eroilor luptei anti-PSD din ultimii ani?
Nu doar că nu apar dar, dimpotrivă, dispar de pe listele de candidați parlamentari #Rezist care au combătut din greu corupția și PSD în stradă ori în legislativ, gen Mihai Goțiu, Vlad Alexandrescu, Ovidiu Raețchi șamd.

Un prim răspuns e simplu: pentru că acolo, în noul parlament, trebuie să o vedem pe EBA, care a luptat în ultimii 4 ani cu suzetele și pamperșii, dar e foarte tarentată.
Trebuie să o vedem pe Roberta Anastase, invizibilă în actualul mandat și pe mulți alții aidoma.
Trebuie să vedem beizadele de senatori, primari și afaceriști, frați, surori, veri, amante și neveste, oameni de casă, cu sau fără diplome, dar excelenți cărători de serviete ori oale de noapte. Oameni-robot, care nu vor avea dreptul să sufle în front. Și nici capacitatea ori dorința de a o face.
Brave new generation.
Nu am putut avea un parlament cu doar 300 de oameni mult mai lesne de controlat de către sistem, cum s-a dorit, așa că vom avea, după cum se conturează, the next best thing: parlamentul marionetelor cu IQ subunitar.

Mișcarea #Rezist va fi reprezentată doar de Sebastian, odrasla lui Burduja-Bancorex, dar teamă ne e că nu statutul de mitingist l-a propulsat pe listele PNL.

Adevărata, trista explicație a fenomenului mai sus descris e că politica din România e doar o imensă scenă de teatru, cu regizori în umbră – cu precădere a pădurii – iar actorii ei nu sunt niciodată interșanjabili: fiecare își are rolul și leafa lui. Și stau cu toții liniștiți pe locurile lor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

35 Comentarii

 1. Cam atât ar fi de reținut, prostovanii stradali mureau că nu se înjumătățește Parlamentul, adică taman cheltuielile cu democrația, da’i doare-n pistă că Securitatea are cel mai mare buget din UE.

  Prostovanii de pe listă vor sări de la stânga la dreapta exact cum o cer prioritățile Securității. Din fericire, foamea nu va ierta pe nimeni. :))))))

 2. Cum se zice pe la noi #placutasuedezarezist!

 3. Totuși în parlament o să fie Rafila, medic mitingist.

  • RAFIRA ESTE UN MEDIC NAZIST, SUTE DE OAMNEI AU FOST OMORATI SPRE SATISFACTIA LUI iOHANNIS/CIOLACU.

   • @Ursuleanu
    Rafira e un medic pisdist, așa ca dacă ” SUTE DE OAMNEI AU FOST OMORATI:, ei au fost omirâți „SPRE SATISFACTIA LUI” Ciolacu și a întregului PiSDeu.
    Iohannis are alte hibe: nu are copii, are multe case, a tranșat copii, face parte din oculta mondială, a ucis de unul singur milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial…
    P.S. Vezi că ți s-a blocat tastatura pe litere mari!

    • Idiotule, s[ demitizăm răceala, cretinule? În martie 2020?

     Retardatul Iohannis a vrut anticipate și a luat muie.

     Acum vrea muie pe 6 decembrie și va tot lua până ajunge la pârnaie. :)))))))

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Așa de mult îți place s-o iei la muie, că o recomanzi și la alții!

     • Retardatul Iohannis a spus că e opinie politică, deci va lua muie câte zile mai are de trăit.

      Tu în schimb vei rămâne un sărăcan prost.

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin: ,”Tu în schimb vei rămâne un sărăcan prost”
      Da, eu sunt „sărăcan” dar departe de a fi prost, ba dimpotrivă.
      Tu ești pesemne un „bogătan” (te plătesc bine ai tăi) dar, după ideile pe care împroști, ești unul idiot!

     • Prostovane, ai reacționat doar la citate și fapte consemnate.

      Ce idei, securist prostovan sărac?

      Analfabet funcțional? Se leagă. Doar ești prost.

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Asa sunt pisdiștii și postacii lor.
      Toți ăilalți sunt securiști și analfabeți. Asta e de fapt „vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi bârna din ochii tăi” și „hoții strigă hoții””.

     • Securistule, mergi de-ți repară dantura!

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Nu știu la dantura cui te referi, dar dantura se mai repară, creierul tău nu!

     • Securist prostovan, toate rapandulele știrbe și nespălate pozați în alegători de elită, vă mândriți cu obezitatea voastră de împuțiți, de horcăiți transpirați, de pișați stătuți, dar nu mai puteți voi „de dreapta”. :))))))

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin: „obezitatea voastră de împuțiți, de horcăiți transpirați, de pișați stătuți”
      Ce descriere sugestivă a anturajului tău, al pisdeilor tăi dragi.
      Probabil că și tu arăți și puți la fel.
      Cu dantura cum stai? Cu creierul tău m-am lămurit…

     • Hai, marș la mici, beșitule!!!

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Se vede că ai mintea odihnită!

     • 4 Noiembrie 2020
      Romania 8651 infectați, 146 morți
      Securiștilor, sunteți criminali!!!

 4. Doar nsii dezumanizati pana la animalizare ar intelege ca nazistul Klaus Iohannis a salvat democratia”distrugand pluralismul politic ,ori ca PNL/USR/PMP lupta impotriva coruptie cand se vede cu ochiul liber cum aceste grupari huliganice, infractionale fura voturile,cu sacii si sunt dovezi imbatabile ca a huliganii PNL/USR/PMP au talharit tara ..Sa intelegem ca un huliganul obez salveaza ” tara asta”, ori ca terotistii urbani de la #rezist devin politicieni? Este clar, , Romania nu va mai avea Parlamnet,Romnia a intrat pe mana celor mai abjecti infractori si huligani basisito/iohannisti, huligani si asasini care ii intrec in bestialitate pana si marlanimea devenita stalinista dupa 1950

 5. Mue hașta rezist. So luați la cioc și să mai cereți de la Oana la Rebenciuc și Caramitru

 6. Și noi ne-am luat-o în 89, așa că fiecare generație cu proștii ei.

 7. Erata
  Emanuel Ungureanu, tucalarul care salveaza spitalele de gandaci, este pe listele de la Buzau ale usr-ului cu sacii in spate.

 8. credem ca, exprimat in limbaj diplomatic, cei enumerati si dati disparuti
  „au supt-o-n cur pe-o schwaorma”

  -apropos, unde e prelipceanu,unde e ctp,pushcalau,banciu,tudor,barbu,laba,unu:au contracte pe perioada nedeterminata de supto in cur in continuare?????

 9. Nu inteleg de ce trebuie sa te lasi de meserie ca sa intri in Parlament. De ce a fi parlamentar este mai mult decat sa fii un artist de succes. Nu inteleg nici de ce ar trebui ca niste golani precum primul grup numit de BTI trebuie sa apara pe listele parlamentare. Probabil ca asa s-ar fi procedat la pesedeu, cu Dana Budeanu si fufele alelalte de la Sfanta Paraschiva unde probabil au mers ca sa primeasca si ele darul vorbirii ca celelalte daruri, slava domnului …

  • E bine și așa, oricum știe toată lumea că USRI este o făcătură securistă.

   Tocmai, securiștii ratați, dar cu nume grele în arborele genealogic, sunt perfecți pentru Parlament.

   Faceți alianță și cu securistul Burduja? Las’ că vă înțelegeți voi cumva, la cașcaval.

 10. Cat a muncit ungureanu pentru organizatia Buzau? Asta nu a muncit o zi in viata lui.

 11. O intrebare pentru dl BTI: SRi are acces la IP-urile comentatorilor de pe acest forum?

  • Și ce sugi cu IP-ul? Că ești un cioban prost și slab școlarizat spre deosebire de anumite IP-uri?!? :)))))))))))))

   • @Pt. Securistul Prost
    Da’ tu știi ce e ăla IP și cu ce se mănâncă? Deșteptule!

    • IP e ca și cum vezi bine de la cine iei muie.

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Normal că habar nu ai ce e aia „IP”. Nici măcar nu ești în stare să te informezi.
      Normal, tu iei muie fără IP! Nu contează de la cine.
      Chiar acum iei una de la mine. Deși, drept să-ți spun, nu-mi face plăcere, o fac cu scârbă. Puți prea tare a pișat stătut și nici cu dantura nu stai bine.

     • Puțoi securist infect, am dat definiția IP-ului.

      Securitatea vede și înghite! Suge-o!!!

     • @Pt. Securistul Prostovan Franklin
      Cine a trăit toată viața printre securiști, fiind el însuși înrolat, vede peste tot securiști.
      Băi înapoiatule! Trăiești în altă epocă.
      Numai există securiști, decât cei care-și molfăie liniștiți pensia. Acum există alte apelative jignitoare.
      Modernizează-te!

     • 4 Noiembrie 2020
      Romania 8651 infectați, 146 morți

      Cine trăiește în România trăiește printre securiști. Dacă nu e foarte prost, știe pe ce lume trăiește.

      Securiștilor, sunteți criminali!!!

 12. […] ”ciumei roșii” și pentru un viitor mai bun?, se întreabă Bogdan Tiberiu IACOB, pe situl inPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998