CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marele razboi al marilor parchete

0 comentarii / 1477 vizualizări / 13 martie 2013

Un uluitor document, absolut autentic, este scos la iveala de saptamanalul “Gherila urbana” din Pitesti. Publicatia a reprodus originalul unei cereri neobisnuite. Prin care urma sa fie decapitat Guvernul Tariceanu. In anul 2007. Prin implicarea intr-un scandal public, intr-o ancheta si intr-un proces penal a ministrului Muncii de la acea data, Paul Pacuraru. Acest document, veti vedea, extrem de scandalos, este una dintre cheile razboiului pentru marile parchete purtat intre Traian Basescu si USL.
“Lumea Justitiei”, prinzand din zbor aceasta dovada a implicarii politice in justitie a presedintelui Traian Basescu, a reprodus, punand de aceasta data si in context, documentul dezvaluit de saptamanalul “Gherila urbana” din Pitesti. Inceputul inceptului, insa, il voi prezenta eu. In cele ce urmeaza. Intr-o buna zi, presedintele Traian Basescu i-a invitat la vila Dante, la o discutie, pe liderii PNL, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, la acea data prim-ministru. El le-a propus acestora prietenie. Chiar asa: a inceput prin a le spune “Mai baieti, nu vrei sa devenim prieteni?”. Dupa care, fara alta introducere, Traian Basescu i-a cerut lui Tariceanu sa demisioneze si le-a propus tuturor sa-l accepte pe Theodor Stolojan ca prim-ministru. Tariceanu a tacut. Ceilalti fruntasi PNL si-au exprimat dezacordul. Atunci Basescu s-a ridicat in picioare, a plecat spre usa de la intrare, s-a intors brusc si le-a spus: “Am sa va distrug! Pe toti!”. Radu Stroe a injurat printre dinti. A fost, probabil, cea mai scurta si violenta reuniune politica din deceniul trecut.
Acesta a fost punctul de plecare al transformarii conflictului politic intr-un conflict penal. Pentru a-si invinge adversarii politici, Basescu a inteles ca este indispensabil sa-i utilizeze pe procurori. A inceput nebunia dosarelor penale deschise impotriva ministrilor PNL si eliminarea acestora, pe capete, din Guvern. Unul dintre capete a fost ministrul Muncii, Paul Pacuraru.
In septembrie 2007, Calin Nistor, procurorul care gireaza astazi functia de sef DNA si care atunci era subordonat al lui Daniel Morar, a sarit parleazul. A sarit peste ierarhie. A decis sa faca o frumoasa cariera, oferindu-i lui Basescu ceea ce-si dorea. Capul unui ministru. Capul lui Pacuraru. Si, astfel, ii trimite sub semnatura proprie lui Basescu documentul reprodus atat in “Gherila urbana”, cat si in “Lumea Justitiei”. O solicitare de punere sub ancheta penala a lui Paul Pacuraru, sub falsa acuzatie de coruptie. In aceeasi zi, Basescu isi pune rezolutia favorabila pe document. Iar comisia speciala prezidentiala anunta ca impotriva lui Pacuraru se declanseaza o cercetare penala. Ministrul liberal este eliminat din Guvern, imaginea lui e terfelita si, dupa ani de zile, nevinovatia sa este dovedita, in mod definitiv, de catre Inalta Curte.
Astazi, Monei Pivniceru i se ofera un loc in Curtea Constitutionala, pentru ca ea sa fie putin neatenta si pentru ca un candidat de-al lui Basescu sa vina sef al unuia dintre marile parchete. O fi Calin Nistor? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998