CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Marele scatofag politic

0 comentarii / 1974 vizualizări / 29 februarie 2012

Ce semnificatie are decizia Presedintelui Traian Basescu de a-l instala ca sef al spionajului romanesc pe Teodor Melescanu? In definitiv, despre Melescanu a avut, in trecut, numai cuvinte rele. Intr-o zi l-a facut chiar magar. Pe ce cai a ajuns seful statului la concluzia ca acest politician liberal, pe care l-a hulit atata vreme, are calitatile necesare pentru a detine o functie atat de importanta? Eu nu pun in discutie socotelile politice, care pot fi extrem de cinice, la capatul carora Traian Basescu a luat decizia respectiva. O fac altii. Pe mine ma intereseaza doar, cel putin de aceasta data, sa vad cat de morala sau cat de imorala este optiunea sa.

Atunci cand cineva isi sterge cu carpa scuipatul, urina sau fecalele, se spune ca a facut curatenie. Spre deosebire de situatia in care o persoana, in loc sa stearga ceea ce este de stres, linge. Da cu limba. Cand cineva isi linge propriul rahat, el se numeste scatofag. Daca o face din motive politice, este un scatofag politic. Daca o face suficient de des, nu mai este un scatofag de rand, ci devine marele scatofag. Cam prin acest proces a trecut domnul Traian Basescu. Presedintele nostru. Intaiul om in stat. A devenit marele scatofag.
Cata onoare sau cata lipsa de onoare trebuie sa ai pentru ca, dupa ce ti-ai porcait in fel si chip un adversar politic, sa-l iei in brate, sa-l saruti, sa-i lingi scuipatul, pe care i l-ai plasat pe ambii obraji, sa-l declari imaculat si sa ti-l iei aliat? Domnul Traian Basescu, intre toti politicienii, cel putin cei pe care i-am vazut pana acum in ultimii 20 de ani, a devenit un artist al unor asemenea operatii. Ultimul exemplu este cazul Teodor Melescanu. Un om pe care ditamai Presedintele Romaniei l-a facut, in repetate randuri, albie de porci. Si pe care acum, pe neasteptate, incercand sa aplice o noua lovitura USL dar si sa-si spele imaginea externa de autocrat cu tendinte dictatoriale, il ia in barca sa, transformandu-l intr-unul dintre principalii sai colaboratori. Nu domnul Melescanu ma preocupa pe mine acum, ci imaginea deliranta a sefului statului in care traiesc.
Si ar fi fost bine sa fie doar o exceptie care confirma regula. Numai ca lucrurile stau pe dos. Domnul Traian Basescu nu este la prima isprava de acest fel. Nu joaca pentru prima data rolul de mare scatofag politic. A mai facut-o si in cazul domnului Gabriel Oprea. Pe care, tot asa, l-a porcait in fel si chip, pana cand si l-a luat aliat in guvernul marioneta, i-a pus pe umar noi stelute si l-a uns staroste al Armatei Romane. O armata care, conform normelor NATO, ar trebui sa aiba un civil la varf si care, iata, are un general. Intre Oprea si Melescanu, Traian Basescu a mai facut o opera de tip scatofag si cu Cozmin Gusa. Situatie in care recidiveaza. Sa ne amintim: cand Cozmin Gusa era la PSD, Traian Basescu il demoniza. Dupa ce a plecat de la PSD si a trecut de partea sa, l-a luat printre cei mai apropiati colaboratori ai sai. Lingand scuipatul pe care i-l aplicase pe ambii obraji. Si stergandu-l de nevoile pe care si le-a facut pe el. Dupa ce Gusa a plecat, l-a demonizat din nou. Umplandu-l de rahat. Acum, din nou, Cozmin Gusa e bun.
Exemple de acest fel sunt nenumarate. Nu stiu altii ce cred dar mie mi-e mila de scatofagi. Eu cred ca acesti oameni nu sunt atat de periculosi, pe cat de bolnavi sunt. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998