CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marga, acuzatie devastatoare: Iohannis are tezele lui Hitler din ”Mein Kampf”

5 comentarii / 7346 vizualizări / 10 octombrie 2020

Fostul ministru al Educației și al Externelor, rector al Babeș-Bolyai și laureat al premiului ”Herder”, filosoful Andrei Marga, dă azi publicității un fragment dintr-un volum în lucru în care afirmă, fără echivoc, că obsesia lui Klaus Iohannis pentru eliminarea social-democraților din politică este cea a lui Hitler, exprimată mai ales în Mein Kampf. Atacul lui Marga – important de subliniat – evreu de origine, vine, stranie coincidență, a doua zi după Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului 2020 în România.

”Unii ziariști au consemnat faptul că „președintele” are obsesia eliminării social-democrației. O și declară repetat, chiar dacă este la îndemână o altă întrebare: „președintele” ce a făcut în șase ani, căci vreo înfăptuire nu se poate constata?” scrie Marga în Cotidianul într-un articol intitulat ”Mein Kampful de la Cotroceni”.
”Am vrut să mă conving dacă obsesia este, într-adevăr, cum mulți miniștri, parlamentari, cetățeni au semnalat, adesea cu jenă, cea a lui Adolf Hitler. M-am întrebat, la rândul meu, onest: până acolo să fi ajuns stupiditatea?

”Contemporaneist fiind, am citit Mein Kampf, căci citesc diversele abordări ale lumii. Știu despre ce este vorba și din istoriografia perioadei, datorată lui Martin Broszat, Hans Mommsen, Andreas Hillgruber, Joachim Fest și altor istorici de calibru.
Nu sunt psd-ist, deși cunosc bine doctrina social-democrației. Nici nu este greu, cunosc liberalismul mai bine decât „liberalii” de azi! Eu consider că, cel puțin în România, se cer soluții cu mult mai integrative decât ale liberalismului actual și mai coerente decât ale social-democrației de azi. Și social-democrați și liberali m-au invitat în guvern, încât nu am resentimente.
Nu am prejudecăți și nu cred că cineva este urmașul lui Adolf Hitler. Dar, în situația de azi a țării în care trăim, când un „președinte” depășit de funcție și fără vreo realizare, reia, în orice chip, Mein Kampf, socotesc apărarea pluralismului și a democratizării drept datorie.

Să citim, însă, ce spune Adolf Hitler (Mein Kampf, Zentralverlag NSDAP, München, 1943). Și, desigur, „președintele”.

În paginile pe care le consacră social-democrației, Adolf Hitler se plânge că în anii săi „într-adevăr oamenii nu trăiesc unul cu altul, ci se apasă unul pe altul” (p.32). Evaluarea sa este că social-democrația „a condus lupta pentru vot universal și secret”, încât continuă scriind „această activitate a social-democrației nu mi-a fost nesimpatică” (p.39).

Adolf Hitler își declară insistent nemulțumirea față de poziția social-democrației în chestiunea etnicității (p.39) și, mai ales, iritarea față de audiența mare de care social-democrația se bucură în populație (p.43). El susține că, întrucât este condusă de evrei (p.64), social-democrația nu ar ține de poporul german (p.82). De aceea, vede în social-democrația organizată ca partid „o armată amenințătoare (bedrohlichen Heere)” (p.43), care exercită „o înșelare a poporului (Volksbetrug)” (p.40), o „terorizare spirituală (geistige Terrorisierung)”(p.44). Ea ar pune piedici formării burgheziei, care nu ar fi „nici moral, nici sufletește matură” încât să se poată susține singură (p.45). Social-democrația ar fi „ciumă (Pest)” (p.170). Führerul cerea „luptă fără scrupule (der Kampf rucksichtloser aufzunehmen) (p.192) cu social-democrația, după ce pretindea abandonarea „democrației pacifiste” (p.191) – echivalentă cu o distrugere a democrației.

Zice “președintele” în anii în curs altceva rău despre social-democrație? Oricine poate compara și își poate răspunde.

Cam la fel de necontrolat și căutând evident să înșele oamenii, „președintele” vorbește de „România captivă”, de „asalturile agresive al psd”, sugerează că acesta vrea să desființeze alegerile și promite că „războiul nu s-a încheiat”, precum și alte bazaconii. „Președintele” debitează iresponsabil toate acestea despre un partid care, place-nu place, a contribuit la România democratică în care trăim . A contribuit incomparabil mai mult decât el și adepții săi – a contribuit, desigur, la o democrație atât de permisivă, încât și nepregătiții ajung unde nu este cazul.

Cine are timp poate întocmi antologia inepțiilor „prezidențiale” privind „scoaterea din țară” a social-democrației și eliminarea ei „definitivă”. Mai recent (28 septembrie 2020), “președintele”, ce iese curent din limitele Constituției, dar se pretinde, mai mult decât comic, „al tuturor românilor”, declară: „Pentru ca România să se modernizeze, epoca psd trebuie să se încheie definitiv… Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile”. Câte fraze, atâtea aberații! Teama „președintelui” este aici, evident, ca nu cumva social-democrația să-și poată aplica legile prin care se măresc alocații, salarii, pensii!

Trec peste faptul că “președintele” nu știe nici măcar cum se elaborează o hotărâre de guvern. A fost grotesc când actualul “guvern al meu” emitea hotărâri neconstituționale, iar “președintele” ataca social-democrația că nu tace din gură! Nici Emil Bobu, simbol durabil al mărginirii decidenților, nu săvârșea asemenea confuzii!

Trec și peste faptul că “președintele” ignoră, precum în Mein Kampf, că modernizarea se ramifică – este tehnologică, infrastructurală, economică, instituțională, culturală. Printre componentele ei sunt, de pildă, negocierile. În mod exemplar, în Germania este punct cheie în programe, nu doar al social-democraților, ci și al creștin-democraților, de la Adenauer și Erhard încoace, vestitul “drept de codecizie (Mitbestimmungsrecht)”. Se știe de multă vreme că o modernizare fracturată are urmări nefaste.

„Președintele” a atacat cooperarea guvernului anterior cu “niște evrei”, în împrejurările recunoașterii Jerusalimului drept capitală a Israelului. Îți dai seama ușor că atacul nu era original.

“Toxic”, “ciuma roșie” și altele din vocabularul calic al “președintelui” sunt ale lui Goebbels. “Președintele” vrea și el să inducă în eroare oameni plini de grija zilei de mâine agitând fantome. Este drept, s-au cîștigat cu ani în urmă alegeri agitând “pericolul comunismului” – când acesta era mort demult. “Președintele” și ai săi îi dau acum cu “ciuma”. Curând vine la rând “pericolul asiatic”, căci pe Führer îl obsedau și “slavii”” mai scrie fostul înalt demnitar. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Este fascist sau doar SEKURICI ? Sau e acelasi lucru?De ce nu se desfiinteaza CNSAS daca nici pe Iohannis nu-l gasesc? Pentru ca sint o unitate de acoperire a Securitatii?Acoperiti, baieti si fete, acoperiti…

    • ””Unii ziariști au consemnat faptul că „președintele” are obsesia eliminării social-democrației.”
      Nu este singurul cu aceasta OBSESIE !
      Mai este si trump pe care unii il idolatrizeaza, desi nu e roman ci tot NEMT !

  2. Mai aveți dubii cu ce se ocupă hernn kwi!? Sigur sarcini primite de la șefii lui de afara….
    In fond nu uitați că înaltul nostru preș. a fost mai înainte preș. la FDGR …adică urmașul legal al GEG din anii 1940….Ce dracu alte dovezi mai doriți!? Incercati un exercițiu de imaginație…Mihai Eminescu recitand DOINA azi la o recepție la Cotroceni…
    Oare ar apuca sa termine ce recitat!? Nein. Warum? …ar fi luat pe sus de #noiisecuristi…și trimis la Balaceanca….Soarta coloniei este deja decisă…
    Mai lipsesc doar câțiva pași….pas cu pas…

  3. Ce lume rea…sa-i pui lui Werner oglinda-n fatza tocmai cand putea si el sa afirme, fara grija, ca e nicusorist! oricum, poate, pana i se termina mandatul si nu vinde si casa de protocol in care doarme pe el, se misca si CNSAS-ul sa ne spuna (macar o data in timp real!) cu ce se ocupa individul prin Sibiu pe vremea domniei adevaratului Nicusor?! Ca, la fel ca orice sas era musai sa aiba dosar de urmarire, fie si de numai cateva pagini si ar fi scos propaganda vreun rand care sa-l promoveze la rang de ilegalist care lupta cu ciuma rosie inca de pe vremea shpilhozenului,..daca nu, are, sigur, dosar de colaborator si nedandu-l publicitatii pana acum, e o singura explicatie – insailatura din deal e operativ, in fapt, captiv al serviciilor…mie asta mi se pare mai grava decat apetenta lui nazista, mostenita, de altfel…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998