CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Marga – observație cheie: Globaliștii au început să schimbe placa spre suveranism

28 comentarii / 7259 vizualizări / 29 octombrie 2022

Filosoful Andrei Marga, prezumtiv candidat prezidențial, avertizează într-un material publicat azi că în Vest există cercuri care pregătesc introducerea de regimuri semi-coloniale și remarcă, totodată, că lideri globaliști de anvergură au început să o vireze peste noapte spre suveranism după ce au băgat Europa în gard.

”Trei fapte istorice – printre multe altele – nu pot fi ocolite” scrie Marga.
”Primul este acela că Vestul nu a rămas neatins de slăbirea aspirațiilor democratice de după 1995. Se și acuză deja că unele cercuri încearcă restabilirea unui regim semicolonial. Sub pretextul democratizării, s-a ajuns la amestec în treburile interne ale țărilor. Unii decidenți au devenit, din reprezentanți, simple instrumente, iar așa nu iese democrație.

Al doilea fapt este acela că toate țările s-au schimbat din anii nouăzeci încoace. Răsăritul a progresat mai mult decât se scrie. Ar fi cazul ca operarea cu noțiuni să fie mai atentă la fapte și mai puțin ideologică. Și să se observe, totuși, diferențele dintre țările Răsăritului.

În sfârșit, al treilea fapt este acela că democrația nu se face cu “mesianism politic”. Cei care au conceput trecerea de la autoritarism la democrație au arătat că cine nu democratizează la timp, pierde. Oricine ar fi!

Față de alte țări, lămurirea trecutului a fost dată în România pe mâna unor diletanți manevrabili și s-a umplut de falsificări, încât s-a și dizolvat într-o răfuială de coterii. Se lovesc oameni competitivi pentru a se face loc nulităților. Efecte sunt marasmul de azi, în care a dispărut până și capacitatea administrării, neîncrederea în justiția existentă și cea mai mare emigrare de cetățeni dintr-o țară a lumii în timp de pace.

Fiecare cetățean se simte mai liber azi, dar comunitatea înfruntă sărăcia și lipsuri de energie și hrană. Nu au fost înțelese piața și statul democratic și a rezultat destrămarea propriei industrii, subminarea instituțiilor și trăirea din împrumuturi. Din decizii abuzive a ieșit confuzia generalizată a valorilor. Parveniți pe căi oculte se dau azi exponenți ai noului, dar continuă securismul, desigur revopsit în culori ale orei. Nu-i de mirare că prima opțiune a tinerilor din România este azi emigrarea.

Nu se mai pot ignora nevoile oamenilor – de job, de căldură, de hrană, de confort și de siguranță a vieții. O democrație care nu le asigură, eșuează.

În Răsăritul european s-a mers departe în instrumentarea democrației de către clici. Calea rațională ar trebui să fie inversă. Democratizarea pe care oamenii o percep și o recunosc ca democratică este acum necesară, dacă se vrea evitarea suferințelor trecutului.

Țările din Răsăritul european nu-și pot rezolva nici ele problemele de dezvoltare fără suveranitate. Acum schimbă placa, peste noapte, până și globaliști de conjunctură, fără a pricepe că suveranitatea națională nu este o lozincă, ci presupune elaborări juridice, instituționale, de politici, începând cu cea economică. Suveranitatea națională dă rezultate doar în condițiile unei democrații meritocratice, care-i aduce la decizii pe cei mai calificați și mai capabili să scoată țările din crize.

Din considerente care au trecere, nu se vrea graniță dinspre Europa cu Rusia. Dar este mai bună o alta?(…) Acum este o ocazie rară de profilare a României ca promotor al soluțiilor inteligente, durabile. Nu segregările Est-Vest și nici falsurile și manipulările, ci cooperarea lucidă – ce asigură securitatea fiecărei națiuni, libertăți și drepturi fiecărei persoane, încât orice ființă umană să se simtă acasă – este rezolvarea” conchide Marga. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. O lume post-hegemonică: dreptate și securitate pentru toată lumea.
  Putin’s Valdai Speech, warns Western elites

  • Ministerul Sănătății, în alertă maximă. Se confirmă: Refugiații ucraineni împrăștie TBC.

   • În Ucraina sunt raportate anual aproximativ 30.000 de noi cazuri de tuberculoză. Numărul cazurilor noi e in creștere dupa izbucnirea razboiului. Toate bolile sunt in crestere si venirea vremii reci poate agrava situatia. In regiuni intregi asistenta medicala este practic inexistenta. Crucea Rosie ar trebui sa ia masuri serioase, dar mai poate?

 2. „prezumtiv candidat prezidențial” – Cine il voteaza pe tovarasul Marga ? Aceasta e intrebarea. Germania ? Israelul ? Romanii, aproape deloc…

  • nu te mai da nisnai! Asa ai facut tot timpul. Una spui si alta faci.

 3. democrația nu se face cu “mesianism politic”.
  -ASTA VREA POPORUL,
  „democratia” nu se face cu poporul!

  („nu vrem bani nu vrem valuta
  vrem pe pere roman….”
  -pentru inceput:secsu slab, pe motiv de punere la adapost,
  trebuie scos din mecanism;sa ramana doar cu dreptul de a candida:
  abia asteptam ca giorgia sa faulteze!
  traditionalism?
  re-intoarcerea catre cratita trebuie facuta de buna voie si nesilite de nimeni,
  noi doar indicam)

 4. familia „traditionala” in care femeia se confunda cu barbatul si invers?
  -pentru asta nu e nevoie de referenduum!
  traditia dispare-in Arabia Saudita dau femeilor permise de conducere,
  poate si exceptii asupra purtarii burk.ai: cu toate aste TOTI TREBUIAU SA PORTE MASCA;
  traditia e a noastra, cu ea NE APARAM,daca renuntam la ea traditia noastra va deveni ARMA IMPOTRIVA NOSTRA!

 5. Nu vreau sa l jignesc pe omul asta dar este prefacut. Da Marga stie ca si globalistii si suveranistii sunt aceasi etnie adica evreii in simbioza cu cazarii si ca de obicei ei joaca la doua capete ca sa ramana vesnic la butoane. Ei sunt de fapt sionistii si acum o lasa mai moale cu globalizarea desi este varianta cea mai buna pentru obiectivele lor.

  • De prostie. Le ştii pe toate de la scărpinatul în buric.

  • se cheama „sionisti”, zionisti,
   „scaunul lui d-zeu”,etc.

  • marga nu poate fi jignit:
   e un porc cu shoricu gros!

 6. Noi de fapt am fost anexati de nato si apoi de ue…

 7. Minutul 4, doctrina brzezinski 1997.

 8. Occidentul a trăit bine pe seama Est-ului. Dupa 1990, caderea ”cortinei de fier” a determinat si declinul acestuia. Fostele tari comuniste exportau masiv in Vest, care nu producea/produce nimic consistent, decat haine, sucuri si fast-food. Au luptat pentru distrugerea economiei acelor tari, dar si-au săpat groapa. La fel ca azi. Le-o sapă americanii cu slugile de la Bruxelles .
  Doresc noi colonii, altfel nu vor supravietui, datoriile sunt enorme.

  • Ai luat-o rau pe miriste.

   • Cred ca tu! Daca ai o opinie, exprim-o daca poti. Daca nu, valea! Ce-ti pasa tie ce scriu eu?

    • Cretinule de KKT. Germania nu produce şi n-are industrie, idiotule? Occidentul european nu are industrie producătoare şi economie adevărată? Amesteci adevăruri privind colonialismul economic cu cretinism tău personal. Sau cu senilitatea ori degenerarea ta precoce. Eşti încă o bovină la păscut iarvă sau pe prafuri.

     • Nu iti vad decat paranoia si delirul. Te bagi pe-aici sa iti arunci lăturile. Ti-am jignit neamul? Impotentule!

     • impotent era tac-tu, boule. De aia te-a făcut mă-ta cu toţi maidanezii râioşi de la nunta câinească a cartierului Ferentari.

  • „totul pentru China!”

 9. Dl. Andrei Marga are perfecta dreptate. Numai cine nu vrea nu recunoaste.

 10. Dincolo de o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, profesorul Andrei Marga are meritul că abordează probleme esențiale privind societatea românească actuală. Ura unor trepăduși alienați politic, cu pretenții de metale prețioase,este propagată doar ca o formă de intimidare a unor români precum profesorul Andrei Marga.

  • Hai dânţii de haur, namule, şî d-aia lă zâci bine dandoaselea. D-al nostu heşti, coane, mâncaţ-aş gura ta de hAUR. Zlava şî lu conu Marga, boeru tău ala chelu şî sus şî jos.

   • Mircea Geoană cu fiica în Los Angeles, vrea să-i învețe pe români cum să fie naționaliști corecți politic. https://www.youtube.com/watch?v=V2yYHXbXt0c&t=11s

    • ghiaure cu păr pe limbă şi copite la picioare. Gog şi Magog + Heckle și Jeckle.

 11. Terapia de sock din estul europei a toavarasului sachs si oligarhia de azi cu tovaras „mana invizibila”

 12. Propaganda pentru muratura marxista Marga e foarte dubioasa. SRI e inca o data escroc si dubios, tovarase Hellvig…

  • Esti dus?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998