CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Marga: ”România a renunțat la suveranitate, și-a destrămat industria, iar acum plesnesc lipsurile”

21 comentarii / 4550 vizualizări / 2 octombrie 2022

”În anii cincizeci, erau propagandiști care cultivau pe aceste meleaguri anti-americanismul. Acum, în virtutea aceluiași mecanism păgubos, copiii lor fac anti-rusism” constată cu amar filosoful Andrei Marga într-o nouă analiză dedicată societății actuale.

”România de azi este un exemplu a ceea ce înseamnă renunțarea la suveranitate – căci, să fim lucizi, nu i-a luat-o cineva, ci decidenți ai ei, debusolați și lacomi, o oferă mereu pe tavă. Trec în revistă pe scurt doar câteva dintre urmările certe.
Căutând investitori, dar cu disponibilitatea la orice a decidenților efectivi și slabul lor profesionalism, cum ne spun economiștii, țara și-a destrămat o industrie semnificativă. Iar acum, plesnesc lipsurile – în energie, medicamente, alimente și altele.
Țara nu mai atinge justiția ca justiție, cât timp este sub vătafi care, depășiți, caută aprobări ale legilor țării pe la diferite porți.
S-a cățărat la decizii o prostocrație care cultivă confuzia valorilor. Ea nu a fost în stare să țină piept pandemiei fără furturi, iar acum nu folosește fără hoție banii europeni.
Proliferează oportunismul, care reînvie în fapt adevărul unic, gestionat de sus. Sub un amatorism organizat, politica externă s-a descompus în excursii.
Exponenții României actuale o înarmează, fără să știe, precum alte țări, de simetrie.
Efectul sintetic al renunțării la suveranitate și al nepriceperii decidenților este sărăcirea perseverentă a țării în condițiile cele mai prielnice pentru dezvoltare de sine” mai constată filosoful. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Andrei Marga. Va rog.

 2. Oare ar fi un bun presedinte Andrei Marga ? Cine poate garanta pentru el ? E controlat sau e un om liber ?

  • Dacă va candida din partea PNL sau va fi susținut de el, atunci răspunsul la prima întrebare este un NU categoric și răsunător. PNL-PDL este cel mai nociv partid pe care l-a avut țara asta până acum. Mă rog, USR e mai rău, dar nu are mijloacele să distrugă țara cum ar vrea și cum ar putea dacă ar avea mijloacele primilor.

   Nu vă lăsați păcăliți de discursurile patriotice ale PNL și PSD. Sunt mincinoși.

   • Sunt de acord ca nu trebuie sa candideze la pnl.
    Astia de fiecare data fac asta, vin cu o personalitate la alegeri care i salveaza, printr o branduire asociata cu personalitatea respectivului. Dupa ce castiga procente nemeritate (prin amagirea electorala) isi ejecteaza „mascota „si cu nesimtirea si sagacitatea unor pradatori isi vad de „pricopsirea „castei lor exclusiviste.
    Trebuie demascata fata lor duplicitara. Scorul lor real este la limita lui 5% si asta cu indulgenta. Merita o legislatura in afara parlamentului pentru sfidarile aduse semenilor.
    Marga trebuie sa evite capcana lor.
    Votez pt el presedinte, dar nu sub steagul pnl!

    • Nu conteaza deloc cu ce esti tu de acord sau nu. Ai nevoie sa te bagi in seama?

     • lasa vrajeala ca nu esti tu moderator aici! esti din padure de la Baneasa si te bag in p.m!

     • Esti un bolnav ca si vocabularul tau si comportamentul tau, o uratenie inutila pe lume. Si sub acoperire ai nevoia psihopata sa te dai mare, desi esti de kakao. E plina lumea de prosti inchipuiti ca tine, care nu valorati nimic nici in plan social, nici prin ceea ce varsati din voi..

    • faptul ca iei diferite infatisari, acuma la ultima @nicu ne spune urmatoarele:
     1) te bazezi pe confuzia creata. Nu mai stie lumea ce zice nicu si cine i de fapt @nicu
     2) folosesti diferite acronime ca sa categorisesti din prima postarea – zici ca te o pus bti moderator aci. Cand colo, tu din padure – Baneasa, hodinit, platit gras si cu tupeu, imparti dreptatea pe munca altuia.
     3) Esti profesionalizat in ce faci si prostesti o gramada de lume.
     Asa ca in concluzie, te trimit la prima apreciere, aia pe care n o poti digera.

     • Asta ne spune totul despre tine. Nici dracu nu e interesat de boraturile tale. Doar tu stii ce borasti, de fapt.

    • Esti demascat, asta conteaza. In rest constatam toti ca esti platit degeaba. Esti slab, sper sa te dea afara. La sapat transee ca alceva ..

     • Cu repetiţie, precum cretinii care mănâncă acelaşi rahat şi după ce l-au mai căcat de câteva ori.

  • Pe Werner Iohannis cine ni l – livrat ?

 3. & După ai lu’ Traian (și Băsescu) au consus și ai lu’ Gaina ( și Iohannis), ?

  • Corectură,
   După ai lu’ Traian (și Băsescu) au guvernat și ai lu’ Gaina ( și Iohannis), ?

 4. Buna ziua,
  Domnule profesor sunteti inca elegant in exprimare in relevarea adevarului, insa realitatea este cu mult mai sinistra decat o devoalati, personalitatile politice romanesti cu ceva sange in instalatie au fost vanate si condamnate in numele luptei anticoruptie iar reprezentantii ei de seama, adica gasca Koldea si Kovessi primeau fara nici o jena recompense financiare mascate sub forma de medalii din partea Ambasadelor pentru ca nu-i asa, trebuiau sa elimine pe oricine si mai ales orice concurent in zona de capital.

 5. & ,,Foaie verde Andrei Marga,
  Popular ca varga”, ?
  Deci, popularismul la români este subliniat de regulă cu intruduceri ca ,,foaie verde”, ,,foaie siminoc”, frunză/foaie de diverse alte specii,,frunzuliță iarbă verde”, ,,frunză”, ca evocare a verde”,, termeni și exprimări care pun în evidență rolul ecologiei, al protecției și menținerii mediului în viața comunităților și a colectivităților mai mari, ?
  Varga, prin desprinderea de mediul natural, devine din verde, în scop de folosință , o ustensilă ce amintește de vremurile de dictatură ale intelectualităților și ale mai marilor acelor vremuri, ?

 6. & Ororile acelor vremuri , ale abuzurilor comise de intelectuali și de mai marii acelor vremuri probabil că ar putea fi explicate și exprimate mai amănunțit de Băsescu, ?

 7. „anti” in conditia in care Ameriaca are 380 de milioane de insi
  si Russia are vreo 150 de milioane…..

 8. Degeaba e filosof Andrei Marga ca habar nu are de capul lui , pt ca inca de dinainte, Poporul asta s-a nascut cu o ura ancestrala fata de Muscali , inca de dinainte de 1812. In alta ordine de idei nu a comis nici o infractiune , nici macar morala pt ca da Bucovina, Heta, Buceag, e pamant Romanescc dar lumea nu mai stie istorie sau se face ca nu mai stie

 9. Dealtfel domnul ala care nici el nu stie cum il cheama , sau probabil asa il chema , semnul intrebarii o ciudatenie ca si el are o mare frustrare , e prins in bula lui care i-a intunecat neuronii si a ramas cu placa Basescu . „ai lui Basescu „nu au fost decat 3 ani la guvernare din 32 de ani asa ca trebuie sa refurmuleze domnul semn de intrebare

 10. & „Ororile intelectualității” , cu varga, etc., relatate chiar și de Ion Creangă și care probabil că au rămas și în memoria lu’ Băsescu, care spunea că ,,se reface repede”, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998