CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Mariana Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului revine din toamnă la 85%

0 comentarii / 1372 vizualizări / 10 august 2012

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la nivelul anterior, de 85% din salariu, după ce legislaţia care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială va fi modificată de către Parlament, în sesiunea din toamnă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

‘În legătură cu indemnizaţia pentru mame, aceasta a intrat în acea convenţie pe care am făcut-o atunci când am spus că reîntregim sumele care au fost tăiate în 2010. Nu s-a făcut încă deoarece a fost o conjunctură nefavorabilă pentru mame: au fost aprobate acele tăieri printr-un act normativ şi pe acesta nu-l putem modifica decât în toamnă, când începe sesiunea parlamentară’, a afirmat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, citat de Agerpres.

Propunerea de modificare se referă la majorarea cuantumului indemnizaţiei de la 75% cât este în prezent la 85%, cu păstrarea pragurilor existente, respectiv nu mai mult de 3.400 lei – în cazul în care se optează pentru varianta de un an de concediu şi nu mai mult de 1.200 lei în cazul variantei de doi ani de concediu.

Totodată, potrivit informaţiilor transmise de MMFPS, mai este avută în vedere şi modificarea prevederilor referitoare la condiţionarea menţinerii drepturilor de asistenţă socială, inclusiv a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, de plata impozitelor şi taxelor locale.

Toate fondurile necesare plăţii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului vor fi asigurate de către bugetul de stat din fondurile special alocate Ministerului Muncii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998