CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marius Oprea: ”Desecretizarea arhivei Dunarea va reteza capete importante”

0 comentarii / 1587 vizualizări / 21 noiembrie 2013

Istoricul Marius Oprea, cercetător reputat al arhivelor CNSAS, este de părere că desecretizarea recentă a arhivei ICE Dunărea va avea consecințe majore în domeniul politicii și al afacerilor, și că e de așteptat să cadă cîteva capete importante.

Reamintim că, zilele trecute, SIE a desecretizat, la solicitarea președintelui Băsescu, cea mai fierbinte arhivă a Securității, cea a fostei întreprinderi de comerț exterior ”Dunărea”, astfel că a început deja livrarea dosarelor către CNSAS.

Un specialist al arhivelor Securității, Marius Oprea, afirmă, pentru Inpolitics, că decizia lui Traian Băsescu nu va rămîne fără urmări majore: ”Eu am avut ocazia să văd cîte ceva din respectiva arhivă, pentru că ea a mai fost desecretizată odată, pentru o scurtă perioadă de timp, în 1999, de către Cătălin Harnagea (ex-director SIE n.n.) și pot să vă spun că mare parte dintre foștii ofițeri de Securitate care au lucrat acolo sunt astăzi implicați în afaceri la nivel înalt, cu un anume grad de acoperire politică, totodată. Nu e vorba doar de Dan Voiculescu, ci de mai mulți. Să ne așteptăm la surprize, Traian Băsescu știe cu siguranță ce e acolo, în arhivă. Desecretizarea arhivei va duce la căderea cîtorva capete, unele importante, zic eu. Rămîne de văzut” afirmă istoricul, precizînd că va încerca, el însuși, să acceseze respectivele dosare.
Potrivit aceluiași Marius Oprea, primele dezvăluiri din dosarele livrate de SIE către CNSAS ar putea apărea peste cca. trei luni, adică în debutul anului electoral 2014. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998