CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marius Oprea: ” Îl văd pe Ponta mărşăluind spre Cotroceni de mână cu Oprescu”

0 comentarii / 1360 vizualizări / 3 iunie 2013

O nouă voce critică se ridică în PNL, după eliminarea aripii Chiliman: istoricul Marius Oprea, celebru pentru investigarea crimelor comunismului, atacă tăios actuala conducere a partidului și profețește, într-un interviu acordat României libere, mari surprize pentru Crin Antonescu în cursa prezidențială.

Marius Oprea critică excluderea grupării Chiliman din partid, în paralel cu refuzul conducerii de a exclude personaje compromise precum liderul CJ Hunedoara, declarat recent drept fost colaborator al Securității, dar și alianța dintre liberali și PSD, considerat partidul foștilor comuniști:

”Vechea doctrină, aprobată de BPC în vremea lui Tăriceanu, în conformitate cu care colaboratorii Securităţii îşi pierdeau calitatea de membru de partid, nu mai este pusă în aplicare. Ruşanu, Moloţ, Helvig şi alţii asemenea sunt acum vectori morali ai liberalismului în România. PNL se înroşeşte pe zi ce trece şi, dacă merge tot aşa, va urma fuziunea prin absorbţie cu neocomuniştii(…)Mezalianţa cu PSD-ul este la fel de păguboasă pentru liberali precum cea de la începutul anilor ’90 cu FSN, soldată în cele din urmă cu dispariţia PNL pentru o bună perioadă de timp de pe scena politică. La fel, alianţa cu conservatorii a adus un prejudiciu serios de imagine liberalilor. Dacă ar fi avut curajul să meargă pe propriile picioare la alegeri, fără îndoială că scorul ar fi fost mult mai bun. Îndrăznesc să cred că liberalii ar fi avut chiar şansa să câştige alegerile şi să facă Guvernul alături poate de minorităţi, plasând partidele neocomuniste în opoziţie. Din păcate însă, lipsiţi de vocalitate şi curaj politic, în absenţa unor lideri carismatici precum l-au avut ţărăniştii pe domnul Corneliu Coposu, liberalii au ajuns un apendice al socialiştilor. Alianţele acestea nu au nimic comun cu modul de a gândi liberal. Înseamnă mai degrabă o revenire la o politică de compromis. Dacă te faci frate cu dracul, pentru a trece puntea, cum se spune, să nu te miri că îţi cresc coarne. Nimic şi nimeni nu poate scuza abdicarea de la principii. Câteva scaune în plus în Parlament, sau funcţii în aparatul de stat? Şi pentru cine? Din nefericire, acum, partidul liberal a devenit aidoma celorlalte – adică ceea ce contează este ginta şi geanta, al cui nepot eşti şi cui duci peşcheşul”.

Întrebat dacă îl vede pe Antonescu rămînînd candidat la președinție, Oprea declară: ”Probabil că va avea o mare surpriză. Parcă îl văd pe Ponta mărşăluind spre Cotroceni de mână cu Oprescu, în fruntea unei oaste de strânsură din care nu vor lipsi, din păcate, liberalii. Va fi acesta sfârşitul liberalismului în România? Tot ce e posibil”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998