CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marko Bela anunţă că nu va candida pentru un nou mandat la şefia UDMR

0 comentarii / 1423 vizualizări / 11 decembrie 2010

Politicianul cu cea mai lungă carieră neîntreruptă la șefia unui partid, Marko Bela, a anunţat, azi, la şedinţa CRU al UDMR, că nu va candida pentru un nou mandat, subliniind că acest lucru nu înseamnă că vrea să se retragă din viaţa publică.

Liderul UDMR a spus că a promis să anunţe ce intenţionează să facă în cele ce urmează şi s-a ţinut de cuvânt, nu înainte de a trece în revistă realizările de când este în fruntea Uniunii.

„Acum 18 ani, în ianuarie se fac 18 ani de când sunt preşedintele UDMR, ceea ce e o perioadă destul de lungă, chiar o viaţă de om, până se face cineva om. Atunci, UDMR părea să se rupă în două, foarte clar şi în proporţii egale s-au opus taberele”, a spus el, menţionând că „era clar” că era nevoie de alegerea unui preşedinte „care să fie capabil să se poată face acceptat de ambele tabere, să păstreze echilibrul şi să le ţină laolaltă, o personalitate integratoare”.

„A fost nevoie de o conducere şi un statut care să garanteze că Uniunea nu se va scinda, va rămâne unită. Eu însumi, atunci, în 1992-1993, m-am angajat cu acest stres şi cu acea speranţă că împreună cu dumneavoastră sunt în stare să mă achit de această sarcină. Cred eu că am reuşit să mă achit de această sarcină, împreună cu ceilalţi, iată că după 18 ani suntem aici împreună”, a spus Marko Bela, citat de Mediafax.

„Decizia mea este că nu doresc să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al UDMR. La sfârşitul lui februarie se fac 18 ani de când m-am angajat la această răspundere, de a susţine împreună această unitate”, a spus Marko Bela, la şedinţa CRU al UDMR.

„Nu mă mai angajez pentru un alt mandat, nu mai doresc să candidez, vă mulţumesc”, a adăugat Marko Bela, aplaudat în picioare de membrii CRU.

El a subliniat că acest lucru nu înseamă că vrea să se retragă din viaţa publică. „Nu înseamnă că vreau să mă retrag din viaţa publică, nici nu ar fi bine, am convingerea că dispun de experienţă şi cunoştinţă pe care pot să le pun la dispoziţia Uniunii, dacă se va mai dori, după Congresul din februarie”, a afirmat el.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998