CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marko Bela: Decizia lui Tokes de a înfiinţa un nou partid e iresponsabilă

0 comentarii / 1421 vizualizări / 10 iulie 2011

Vicepremierul Marko Bela a criticat, sâmbătă, la Izvoru Mureşului, decizia europarlamentarului Tokes Laszlo de a înfiinţa un nou partid care să-i reprezinte pe maghiari, decizie pe care a catalogat-o drept iresponsabilă.

Marko Bela a explicat, în cadrul lucrărilor taberei de vară a Uniunii, că este un lucru vital ca maghiarii din România să fie bine reprezentanţi în Parlamentul României, iar înfiinţarea unui nou partid poate pune în pericol această reprezentare.

”Pentru maghiarii din România e un lucru vital să fie prezenţi în Parlamentul României şi să fie prezenţi într-o pondere potrivită. Aşa a fost şi până acum. Totuşi, am reuşit să avem o influenţă prin această prezenţă. Ori, înfiinţarea unui nou partid ar putea să pericliteze intrarea reprezentanţilor maghiarilor în Parlamentul României. Bine, au mai fost partide maghiare care au participat în alegeri şi nu au reuşit să torpileze intrarea noastră, dar totuşi e un risc, e un pericol şi de aceea cred că e un lucru iresponsabil”, a declarat Marko Bela, conform Agerpres.

Fostul preşedinte al Uniunii a spus că nu înţelege cum de unii politicieni din Ungaria doresc să destrame unitatea politică a maghiarilor din România şi consideră că aceştia nu cunosc foarte bine situaţia comunităţii din Transilvania.

”Există şi politicieni din Ungaria care susţin iniţiativa domnului Tokes Laszlo. (…) Eu cred că ei nu ştiu foarte multe lucruri, de fapt noi ştim ce se întâmplă cu noi şi ei, sunt convins, că nu cunosc situaţia noastră îndeaproape”, a spus Marko Bela.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998