CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Martin Schulz? Doamne fereste!

1 comentariu / 3618 vizualizări / 19 mai 2014

Pentru ca este un om care minte si nu numai atat. Pentru ca este un individ rudimentar. Cum ar putea sa ajunga Martin Schulz in importanta functie de presedinte al Consiliului Europei? Prin votul europarlamentarilor socialisti. Daca sunt destui. La fel cum s-a intamplat si atunci cand, in urma cu doi ani si jumatate, acelasi Munchausen rudimentar a fost ales presedinte al Parlamentului. Al Parlamentului European. Iar votul socialistilor europeni depinde si de ceea ce vor alege pe 25 mai, romanii. Cati candidati PSD vor trimite acestia la Bruxelles? Si cu ce mandate? Este decis PSD sa-l sprijine pe Martin Shulz? Daca da, atunci face o mare eroare. Iar romanii ar trebui sa amendeze PSD-ul. Prin vot.

De ce imi permit sa afirm ca Martin Shulz, care timp de doi ani si jumatate a ocupat o functie extrem de importanta, cea de presedinte al Parlamentului European, este un individ rudimentar? Nu fac altceva decat sa lucrez cu “materialul clientului”. Chiar cu declaratiile lui Martin Schulz. Consemnate la Bucuresti, de catre toata presa care a dorit sa-l auda.

Ce a declarat acesta? Ca “niciodata in viata mea nu am fost student”. Cum asa? Sa fie oare adevarat? A stat in fruntea Parlamentului European un individ fara studii universitare? Nici macar facute la seral? Nici macar cersite la vreo facultate particulara, de mana a saptea? Ei bine, da. Acest fapt de necrezut s-a intamplat. Martin Schulz nu are studii universitare. Dar lucrurile stau si mai rau. Martin Schulz nu are nici macar bacalaureat. Care se mai numeste si certificate de maturitate. Sa fie adevarat? O declara el insusi. Tot la Bucuresti. Si, mai adauga mandru, ca era foarte indisciplinat la scoala si avea note slabe. Deci, nu numai ca nu a absolvit o facultate, nu numai ca nu are un bacalaureat, dar nici in anii de liceu pe care i-a facut, nu a stralucit deloc. Dimpotriva. Si, in plus, mai era si certat cu regulile. Cu disciplina. Tot conform spuselor sale.

Iata un motiv suficient pentru ca un individ precum Martin Shultz sa nu fie ridicat vreodata la cea mai inalta demnitate a Uniunii Europene. Si sa nu fi fost ridicat, in ultimii doi ani si jumatate, la cea de a doua cea mai inalta demnitate, cea de presedinte al Parlamentului European. De fapt, un motiv suficient pentru ca acest domn Martin Schulz sa nu fie nici macar parlamentar european. Desi, fireste, prin lege si conform normelor democratice, pana si un analfabet poate nu numai alege, dar poate fi si ales. Cu Martin Schulz insa, lucrurile stau putin mai grav. Intr-una din zilele trecute, pe 15 mai, la Bruxelles, a fost organizata o noua dezbatere televizata la care au participat cei cinci candidati la functia de presedinte al Comisiei Europene. Unul dintre ei a fost Martin Schulz, sustinut de familia socialistilor. Inclusiv de PSD, care a ignorant nestiinta de carte a acestui candidat. La capitolul “lupta impotriva coruptiei si pozitia candidatilor fata de activitatile de lobby”, Martin Schulz s-a referit la asa numitul scandal “al amendamentelor contra cost”, declansat de un tabloid britanic, la capatul caruia au fost formulate acuzatii impotriva a patru europarlamentari, intre care si Adrian Severin. Si, iata, ce minciuna sfruntata le-a spus, in direct si fara sa clipeasca, Martin Schulz milioanelor de telespectatori europeni. El a afirmat, incurcand numarul, reducandu-l doar la trei europarlamentari vizati ca, ”doi dintre ei sunt deja la inchisoare, in timp ce un al treilea isi continua linistit activitatea”. Acest al treilea la care s-a referit Martin Schulz, fara sa-l numeasca, este europarlamentarul roman, Adrian Severin. Pe care, Martin Schulz il uraste pentru ca, la un momendat, Severin, dobandind o mare influenta, ii incurca socotelile. Prea se batea pentru Romania. In realitate, au fost, cum spuneam, nu trei, ci patru. Cel de-al patrulea, pe care l-a omis Martin Schulz, din amnezie sau poate in mod intentionat, isi exercita si el, bine merci, mandatul in Parlamentul European la fel ca si Adrian Severin. Mai mult chiar, a fost promovat la conducerea unei comisii. Si nu o comisie oarecare. Este chiar comisia unde ar fi depus amendamentul solicitat de ziaristii deghizati in lobisti. Si, daca observati, avem de a face cu o stire de tip Radio Erevan. Sa mai consemnez sec si faptul ca, ceilalti doi europarlamentari amintiti de Martin Schulz nu se afla nicidecum in inchisoare. Si nu au primit vreo condamnare, fie si ea si cu suspendare.

Asadar, Martin Schulz a mintit cap-coada. Si nu la o sueta cu vreun prieten, ci la o dezbatere televizata. I-a mintit pe toti cetatenii europeni care, in mod direct sau indirect, au primit aceste informatii. Fireste, spatiul nu permite sa ofer mai multe exemple. Ele exista. Dar cred ca am demonstrat, cat se poate de clar, ca nu ma hazardez deloc atunci cand afirm ca, Martin Schulz este un om cu o educatie precara, un individ rudimentar si un mincinos.

Iata suficiente motive pentru ca PSD, candidand pentru locuri in familia socialistilor din Parlamentul European, sa declare explicit, inainte de a cere votul cetatenilor, ca nu-l va sustine pe Martin Schulz la presedintia Comisiei Europene. De altfel, chiar daca nu ar exista asemenea motive cat se poate de intemeiate, PSD tot nu ar trebui sa-l sustina pe Martin Schulz. Din simplul motiv ca acesta, aparandu-l pe suspendatul presedinte Traian Basescu si punand umarul la aducerea lui inapoi la Cotroceni, impotriva vointei cetatenilor, a violat regulile democratice. Si, a incalcat, pana la urma, suveranitatea unui stat membru care este suveranitatea poporului acestuia. Si, mai mult chiar, Martin Schulz a acuzat faptul ca in Romania ar fi avut loc o lovitura de stat inceputa. Inceputa de catre cine? Chiar de catre PSD. Care era parte din USL. Pai, cu ce obraz le cere Martin Schulz PSD-istilor sa-l sustina? Si daca acestia il sustin, cu ce obraz cer PSD-istii cetatenilor Romaniei sa-i voteze pe candidatii la europarlamentare, care au misiunea sa-l instaleze pe Martin Schulz in cea mai inalta functie din Europa? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nu se mai potoleste aceasta ordura de „ziarist onest” sa publice tot felul de intoxicari? Cred ca si cei mai inraiti grafomani il „invidiaza” pe acest morman de imoralitate si jigodism pentru tarlalele de cuvinte asternute. cand foarte usor ideile expuse incapeau pe un segment de hartie igenica deja folosita conform scopului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998