CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Masura-soc: Regimul Iohannis pregateste interzicerea teoriilor conspiratiei?

13 comentarii / 4788 vizualizări / 27 ianuarie 2021

Mișcare ciudată a guvernanților cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: atît președintele, cît și prim-ministrul au introdus în mesajele publice un dușman nou, care va trebui stîrpit. Astfel, pe lîngă tradiționalele extremism, antisemitism, negaționsim, xenofobie etc, Iohannis și Cîțu au nominalizat la loc de cinste, pe lista dușmanilor democrației și ai statului de drept, teoriile conspirației și lasă de înțeles că ele ar putea fi interzise curînd.

Ce spune Klaus Iohannis în mesajul transmis azi:

”Să nu facem greșeala să credem că, dacă alegem să asistăm pasivi la dezvoltarea acestor tendințe toxice pentru sănătatea democrației, acestea nu ne vor afecta și pe noi. Să nu trăim cu iluzia că răul ne poate ocoli. Pentru a stopa aceste porniri, avem nevoie de măsuri concrete și de un efort comun, al cetățenilor, al autorităților statului, al societății civile. Nimeni nu poate lupta cu răul de unul singur. Drepturile și libertățile fundamentale, valorile democratice, statul de drept se fragilizează cu fiecare întârziere a condamnării discursului negaționist, cu fiecare teorie a conspirației permisă a se rostogoli în spațiul public, cu fiecare abdicare în fața avalanșei de curente extremiste. În ultimele decenii, România a dezvoltat o serie de politici și instrumente vitale pentru a câștiga această luptă. An de an, elitele românești sunt chemate să vorbească și să respingă orice caz de intoleranță și distorsionare a adevărului istoric. Însă instituțiile publice au nevoie de ghidaj și coordonare.

Pentru a putea face față acestor provocări, încurajez Guvernul să adopte cât mai curând Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”.

Îi ține isonul Florin Cîțu, care scrie:

„27 ianuarie reprezintă o zi cu o deosebită semnificaţie simbolică, de comemorare şi de omagiere a victimelor tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi de marcare, anul acesta, a 76 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau. Însă, în perioada pe care o traversăm, marcată de o proliferare a teoriilor conspiraţioniste, a antisemitismului şi a intoleranţei, nu este suficient doar să cinstim memoria victimelor Holocaustului şi să ne amintim de acestea, ci este cu atât mai mult necesar să transmitem un apel la acţiune. România susţine cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare şi a tuturor modalităţilor de propagare a acestora, a discursului instigator la ură şi a antisemitismului”.

În proiectul primei ”Strategii naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, elaborat inclusiv cu sprijinul MAI, Ministerului Justiției și Parchetului General și prezentat în septembrie, teoriile conspirației sunt deja introduse, la loc de cinste, printre elementele care justifică respectiva strategie și măsurile legislative care urmează să fie adoptate.

Se vorbește, astfel, de:

”Proliferarea, cu precădere în mediile online, a teoriilor conspiraționiste şi a ştirilor false, inclusiv a unor mesaje stigmatizante, care pun la încercare reziliența societății româneşti şi necesită măsuri de contracarare”.

De aici, marea întrebare: se pregătește introducerea în Codul penal, după adoptarea Strategiei menționate, anul acesta, a unor elemente care să ducă la interzicerea teoriilor conspirației, împotriva cărora nu am auzit să se fi declanșat vreodată o luptă politică ori penală?

Vor ajunge într-o zi la pușcărie, în regimul Iohannis-PNL cei care susțin că pămîntul e plat, la fel cum ajungeau pe vremea Inchiziției cei care susțineau că e rotund? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

  1. Ar trebui de urgenta masuri pentru combaterea prostiei, imposturii si blocare a accesului nulitatilor in functii publice. Am ramane fara presedinte, guvern si am avea alegeri anticipate pentru parlament.
    Au rezolvat toate problemele: inflatie 7,5%, somaj peste 400.000, mii de IMM inchise. Alte preocupari au conducatorii.

  2. Șoșoacă Iohannis demitiza răceala pe 6 martie 2020, în urma raportului întocmit de SRI în vederea organizării anticipatelor, în contextul oportunității întoarcerii muiocăpșunarilor.

    Nicio strategie nu poate fi adoptată fără inițiativa SRI. Textul strategiei și semnatarii acesteia provin dintre cadrele de nădejde precum și dintre cele colaboratoare ale SRI.

  3. Teoriile conspiraționiste apar pe fondul lipsei de încredere și de educatie produse de statul din Romania. Același stat, prin politicile sale publice de doi lei, produce sărăcie și inegalitate. Așteptăm și legea de interzicere a sărăciei și a inegalitatii sociale. Precum și legea deportării tuturor romanilor care nu si-au cumpărat măcar o casa din meditații.

  4. Deci pe mine ma vor saltă primul! Mai ales ca am susținut ca Carmen se babardeste cu băieții veseli din spp! Asta e! Sterpul face doar ce ii sugerează aia care dau ordinul ca Carmen sa aibă orgasme( sunetele ei sunt un deliciu pentru câțiva generali )!

  5. Comentarii pline de naivitate si bascalie ieftina,putini inteleg faptul la 30 de ani dupa comunism traim in plin regim totalitar.Dati-va cu apa rece pe fata si mai si ganditi.

    • Ți se trage de la dușurile cu spermă de la unitatea de securiști proști.

  6. Ce trebuie interzis cu adevarat,stirpit lichidat distrus spuneti-ii cum vreti , este
    S I O N I S M U L
    si puii lui, globalismul, anticrestinismul, neomarxismul etc

  7. ADEVARUL devine URA
    pentru cei ce URASC ADEVARUL

  8. „Stigmatizanta” s-o referi si la „ciuma rosie” si la „_uie PSD” si la incitarea la disparitie totala din peisaj a rivalilor politici, numai pe motiv de ideologie?! Eu cred ca astia se uita-n oglinda, isi fac psihanalize si pe baza concluziilor arunca cu sentinte poporului…nu poti sa nu vezi ca „discursul urii” incercat de Basescu a devenit brend de presedinte in „iepoca” Iohanis…In privinta conspirationistilor, lucrurile sunt clare, e doar o vanatoare de vrajitoare in clasicul stil stalinisto-leninist „cine nu ne linge pe noi, e conspirationist, eretic, comunist, nazist, legionar, pesedist si antivaccinist, deci sa moara!”…toata corectitudinea asta politica e, de fapt, o ideologie totalitara, minoritara (din fericire!) care a adunat toata pegra politico-sociala, mediocritatea mitocaneasca, toate creierele neantrenate, care, numai asa se pot afirma…daca nu poti sa aspiri la gloria statuilor, darami soclurile, important e sa dispara modelele de comparat, de-aia e nevoie sa dispara si batranii (sau, macar sa-i inchidem in case, „sa nu se contamineze”, pericol care dispare cand ii lasam sa degere in ploaie si viscol, inghiorlaiti la coada pentru un experiment numit vaccin!) si cam toti cei care au scoala solida si convingeri si principii…e vremnea adevarului personalizat, relativ, al celor vremelnic (sper!) la putere…

  9. Inteleg ca esti sluga regimului ,macar exprimate civilizat ,porcule.Securist e tac-tu.eu muncesc si platesc impozie acestui stat de doi bani.Nu poti dialoga civilizat ,cauti doar scandal.Tipic pentru viermii ca tine ingrasati de la buget.

    • Da, știm, sugeți pula securistului superior până la 42 de ani și ieșiți la pensie specială, împotriva căreia luptați până la moarte! :)))))))))))))))))))))))

  10. tot ce se întâmplă peste ocean mai devreme sau mai târziu ajunge și la noi.

  11. […] Citește mai mult pe site-ul inPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998