CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Masuri dupa tragedia din Retezat: Turcescu vrea limita de virsta pentru copiii-alpinisti

0 comentarii / 1877 vizualizări / 3 mai 2017

Deputatul de la mare, preocupat de probleme montane: în urma tragediei care a curmat viețile copiilor-alpiniști, Robert Turcescu cere măsuri de închidere a traseelor montane în perioadele în care există riscuri de avalanșă ori de alte pericole. Totodată, el amintește că România e printre puținele țări fără limită de vîrstă pentru practicarea alpinismului.

”Consider că trebuie implementate nişte proceduri clare, astfel încât traseele pe care există riscuri de avalanşă sau alte pericole să fie închise pe perioade limitate de timp. Mai mult, traseele montane ar trebui supravegheate, iar persoanele care vor dori să le parcurgă ar trebui să fie lăsate să o facă doar dacă sunt echipate corespunzător.
De asemenea, e timpul să vorbim şi despre modul în care copiii fac performanţă în alpinism. România este una dintre puţinele ţări care nu au astfel de reglementări, ţările occidentale impunând limita de minimum 18 ani nu doar în cazul concursurilor oficiale, ci şi în cazul ascensiunilor care nu fac parte din concursurile oficiale(…)E timpul să reglementăm alpinismul, apelând la experienţa profesioniştilor din domeniu. Este singura modalitate prin care cele mai multe astfel de cazuri pot fi evitate” solicită deputatul PMP de Constanța, printr-o declarație parlamentară. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998