CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Masurile lui Orban, seniorii si incalcarea legislatiei electorale

4 comentarii / 2854 vizualizări / 12 august 2020

Premierul Ludovic Orban a transmis azi Parlamentului Raportul privind măsurile pe care le preconizează pentru organizarea în bune condiții a alegerilor locale și a deschiderii școlilor. Una dintre prevederi deja e în măsură să ridice mari semne de întrebare, pentru că ar putea fi împotriva legilor electorale.

Ce se prevede în respectivul Raport privind modul în care vor vota vîrstnicii:

”Pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, aflate in categoria de risc inalt, s-au recomandat urmatoarele:
– asigurarea accesului prioritar al acestor persoane in sectiile de vot, prin crearea unor intervale orare dedicate”

Să o luăm metodic:

Prevederea de mai sus nu limitează perioada în care pot vota seniorii, pentru că nu se stipulează că ar vota STRICT în acele intervale orare, doar că atunci ar beneficia de un cadru mai lejer.
Dacă, însă, se creează intervale orare ”dedicate” pentru 65+ și aceștia profită de ele, înseamnă că în acele intervale 2-3-4 ore sau cît ar dura ele, nu pot vota, logic, restul cetățenilor; plus că nu mai e clar ce protecție ar avea seniorii dacă ar intra concomitent și votanți de alte vîrste?

Iar dacă cetățenii 65- nu pot vota în respectivele intervale orare pentru a proteja seniorii, se cheamă că s-ar încălca în cazul lor prevederile legislației electorale privind perioada în care se desfășoară procesul electoral.
Dar, poate că asta se și urmărește: limitarea pe cît se poate a participării la vot. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Asta-i durerea ciumei galbene, a lui sica si a lui klaun. Vor face imposibilul pentru a castiga alegerile. Daca ar putea ar da o lege ca cei peste 65 de ani sa nu mai voteze de loc. S-ar putea sa aiba o surpriza. Ca si cei mai tineri sa nu mai voteze ciuma galbena; poate s-au lamurit cate parale face.

    • Țugurlanul înfometat va pricepe cel mult să nu mai pună ștampila pe mafia Securității. Marotele cu pesedeaua leșinată merg cu mici. Când se terminî micii, rămâne doar muie.

  2. &Poate că ați remarcat și că „partidele politice” ce solicită taxe de protecție din bani publici, ca și clanurile interlope care luau taxe de protecție, nu prea realizează ceea ce au prezentat ca programe electorale, necontribuind nici la definirea voinței politice a alegătorilor, căci probabil, luând din grămada bugetului public, „subvenții” , după cum și-au votat, au aceeași sursă de finanțarea a „orientărilor politice” , din celelalte surse de finanțare a partidelor politice neobținând probabil prea multe resurse, ?

    @ Ce opinii aveți referitoare și la legea finanțării „partidelor politice” interlope din subvenții publice, pentru definirea și exprimarea voinței politice a alegătorilor, lege care se referă numai la partide politice nu și la finanțarea independenților, ca „independenți” cerând „judecătorii” , ? Remarcați și faptul că ăștia de își zic partide politice și vor zone de influență în definirea și exprimare voinței politice a alegătorilor a;a cum zice articolul 8 din Constituție , și taxe la partide pentru exprimarea voinței politice, sub formă de subvenții din bani publici, își schimbă orientarea politică în scopul obținerii de mandate care să exprime voință politică, după cum au oferte de la liderii „partidelor politice” interlope, ?
    &Poate că ați remarcat și că „partidele politice” ce solicită taxe de protecție din bani publici, ca și clanurile interlope care luau taxe de protecție, nu prea realizează ceea ce au prezentat ca programe electorale, necontribuind nici la definirea voinței politice a alegătorilor, căci probabil, luând din grămada bugetului public, „subvenții” , după cum și-au votat, au aceeași sursă de finanțarea a „orientărilor politice” , din celelalte surse de finanțare a partidelor politice neobținând probabil prea multe resurse, ?

  3. @ Sunteți de părere și că subvenționarea partidelor politice din bugetul de stat nu ar trebui să încalce legea ajutorului de stat și legea concurenței, așa cum se procedează și cu întreprinderile economice de stat, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998