CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Maurii lui Basescu, lichidati dupa ce si-au facut datoria?

1 comentariu / 3583 vizualizări / 12 februarie 2015

Ce ar putea avea în comun nume precum Elena Udrea, Bercea Mondial, Ana Maria Topoliceanu, George Maior? Faptul că au avut cariere strălucite în epoca Traian Băsescu? E corect, desigur, dar ar fi o apreciere mult prea generală, cînd cei în cauză, dar nu numai ei, ar putea avea și altceva care să-i lege. Anume soarta maurului din piesa lui Schiller, care poate să iasă din peisaj după ce și-a făcut datoria.

Elena Udrea s-a înfățișat, în ultimele zile, lumii drept un soi de serviciu alternativ de informații, într-o perioadă cînd Traian Băsescu nu prea mai avea încredere în servicii. Acum cîteva zile, reaminteam, într-un articol, o controversată hotărîre de guvern, din 2008, care autoriza înființarea unei structuri de informații în cadrul ministerului Turismului, chestie care suna ca o schiță umoristică din defuncta ”Urzica”. Dar era reală.

Și mai scriam despre o misterioasă structură informativă înființată cam în aceeași perioadă într-un sediu din afara ministerului, despre care relatase foarte succint presa vremii, structură condusă de nimeni alta decît Ana Maria Topoliceanu. Nu e clar dacă în legătură sau nu cu amintita HG.
Puține informații existau despre activitatea concretă a acelui serviciu, despre se spunea că e finanțat parțial din banii personali ai Elenei Udrea.

A venit timpul, credem noi, să amintim de o altă poveste, veche de patru ani.

O poveste care poate să nu fie altceva decît folclor politic.

Cum, la fel de bine, ar putea conține adevăruri explozive, la urma-urmei o fi România membră NATO, dar nici serviciile răsăritene nu stau cu mîinile-n sîn.
În orice caz, însă, o poveste care ar putea explica dintr-o altă perspectivă multe lucruri care s-au petrecut în anii care au urmat și, în special, în ultima perioadă.

În aprilie 2011, deci, a fost pus în circulație pe internet un soi de Armaghedon cel puțin exploziv, în care se vorbea extrem de amănunțit și de profesionist despre structuri oculte și strategii de import care au dus la victoria lui Traian Băsescu în alegerile din 2009, cu sprijinul serviciilor secrete autohtone, dar sub coordonarea celor americane, mai precis a agentului CIA Harry Giknavorian, care chiar există și respiră, pe lîngă ambasada SUA la București (cel puțin la acea vreme), deci nu era un personaj inventat.

Armaghedonul îl găsiți, încă, aici, și vă recomandăm să-l (re) citiți cu toată atenția. Merită.

Din acel material aflam, spre exemplu, că încă din 2008, anul anterior alegerilor, ”au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu”.

Adică exact serviciul de informații al Elenei Udrea, de care vorbeam mai sus și despre care aflăm, iată, cu ce se ocupa exact.

Mai aflam din material despre o altă structură interesantă, ”Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM, un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).
(…) Spionajul Ţigănesc SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu”.

Interesant, vasăzică adevăratul rost al lui Bercea Mondial nu era să plaseze cocoșei la gîtul Primei Doamne, cum credeam noi, ci altul, mult mai important și extrem de electoral.
Nici nu e de mirare că, exact în luna difuzării materialului pe net, procurorul Eugen Iacobescu era dat de-a berbeleacul de superiori după ce se băgase prea adînc în relația Bercea Mondial-Băsescu.

Probabil amintirea serviciilor electorale neprețuite ale liderului rom era prea proaspătă pentru a-l da pe mîna anchetatorilor.

În fraudarea alegerilor s-au mai implicat, conform materialului, șefii SRI, SIE, STS, Doi și un sfert, toată floarea cea vestită.
Misiunea a fost îndeplinită cu brio, Băsescu a ieșit din nou președinte, cu voturile diasporei, cînd aproape nimeni nu mai paria pe el. După îndeplinirea misiunii, nr.2 în STS a fost avansat în grad și trecut în rezervă.

Directorii de atunci ai SRI și SIE au dispărut, și ei, din schemă. Bercea Mondial e după gratii. Elena Udrea se pregătește pentru aceeași soartă, la pachet cu Ana Maria Topoliceanu.
Florian Coldea nu mai are nici el prea multe zile.
Pe țeavă vor mai fi fiind și alții.
Maurii și-au făcut datoria, maurii pot să dispară.
Culmea ironiei, Elena Udrea, acuzată în armaghedon că a lucrat, cot la cot cu serviciile secrete, pentru a doua victorie a lui Băsescu în alegeri, vorbește azi, tocmai ea, de implicarea nepermisă a serviciilor în următoarele alegeri prezidențiale, cele de anul trecut.

Probabil știe ea ce spune.

Terfelită de media, cu imaginea făcută praf, băgată în arest și cu perspectiva unor ani grei de pușcărie înainte, Udrea poate spune orice, chiar adevăruri, de acum, greu va mai fi luată în seamă. Cine știe, poate asta e și ideea.
Ia să ne imaginăm cum ar fi fost dacă, băgată în anchetă înaintea alegerilor de anul trecut, Udrea ar fi sădit de pe atunci, prin declarațiile ei, neîncrederea în neutralitatea serviciilor secrete în campanie. Ar fi putut periclita serios anumite planuri: azi, vorbele ei aproape nu mai contează. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. E destinul unui politician cu mai multe feţe şi mai multi stăpîni. dar serviciu de autiferificare are orice om de stat care se respecta. Aveaau majoritatea care incepe odata ce era deconspirat

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998