CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maurul mort si Sanatatea SRL

0 comentarii / 1376 vizualizări / 12 ianuarie 2012

In timp ce romanii, in semn de protest fata de Presedintele Traian Basescu si de solidaritate cu doctorul Arafat, sting luminile la orele 21,00 pentru un minut, iata ca, la Ministerul Sanatatii, maurul este ucis. Iar pe cadavrul lui se prefigureaza o noua afacere de anvergura nationala, in beneficiul grupurilor de interese nelegitime si care s-ar putea intitula “Sanatatea SRL”. Cine si de ce a tras, la numai doua zile de la numire, in omul de casa al ministrului Gabriel Oprea si al Presedintelui Traian Basescu? Cine l-a ucis pe maurul Tudor Ciuhodaru? Si ce pune la cale Presedintele?
Este halucinant, nu-i asa? La doua zile dupa ce a fost numit intr-un post inventat pentru el, de consilier onorific al ministrului Sanatatii, si numai la o zi dupa ce a avut o lunga discutie la Cotroceni tête-à-tête cu Presedintele, doctorul Tudor Ciuhodaru este demis. Nu a fost comunicat oficial niciun motiv. La fel cum Ministerul nu a comunicat nici motivul pentru care l-a angajat. Care e misterul? A calcat pe bec Ciuhodaru? Sau pur si simplu si-a facut datoria, in numai doua zile, si nu mai este nevoie de el? Dar atunci de ce nu-i adreseaza nimeni multumiri? Sau nu ne plasam in niciuna dintre cele doua ipoteze? Care ar putea fi a treia?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa recapitulam. Asadar, Presedintele Romaniei, fara a se consulta cu partidele parlamentare si cu societatea civila, fara a initia un pact pentru sanatate, a decis, cu de la sine putere, ca trebuie sa initieze reforma. El insusi. De la Palatul Cotroceni. Si asta in conditiile in care Constitutia nu-i da acest drept. Presedintele nu are initiativa legislativa. Dar ce conteaza? Zis si facut! Alcatuieste, tot cu de la sine putere, o echipa de medici pe care ii numeste “cei mai buni specialisti” iar echipa, tot prin vointa prezidentiala, primeste atributul de “interdisciplinara”. Oamenii se pun pe lucru fara ca nimanui sa nu-i treaca prin cap ca, in prealabil, este nevoie de un studiu de impact. Fiind vorba de cea mai importanta reforma posibila intr-un stat, care ii afecteaza pe toti muritorii, e de la sine inteles ca un asemenea studiu de impact trebuia sa fie extrem de serios si sa acopere toate domeniile. Numai ca el, studiul, lipseste cu desavarsire.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998