CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maurul Nicusor si-a facut datoria si poate sa plece. Ciolos asteapta…

2 comentarii / 6448 vizualizări / 14 februarie 2017

Peste liderul USR, Nicușor Dan, vin belelele avalanșă. În doar cîteva zile, imaginea lui a fost făcută țăndări de dezvăluiri stupefiante ale presei, care l-au cam dărîmat de pe piedestalul pe care cu atîta trudă se cocoțase. Să fie o simplă întîmplare, ghinion, cum ar spune cineva? Sau altceva se ascunde la mijloc?

Am aflat, în ultimele zile, lucruri de neînchipuit despre Nicușor Dan și al său partid.
USR are, de scurtă vreme, dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, după cum arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Urîtă poveste pentru un partid care s-a lansat în fața DNA, în mod simbolic, și care urlă din toți bojocii contra corupției.
Nicușor Dan, apostolul mișcării, are și probleme proprii.

Bugetul.ro a dezvăluit în exclusivitate că declarația de avere a liderului Nicușor Dan ridică multe semne de întrebare, prin prisma unui teren de 7.460 mp achiziționat în Predeal în 2007.

Subiectul a fost dezbătut și în cadrul mai multor emisiuni tv, iar Nicușor Dan a încercat să explice cum a plătit cu 180.000 de euro un teren care ar fi valorat în mod normal un milion de euro.

„Este un teren pe care am plătit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilităţile, 400-500 de metri. Pentru ca banca să-mi dea credit, am făcut un raport de expertiză imobiliară. Am dat mai multe declaraţii de avere şi se vede că din 2007 şi până acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am făcut nişte părţi sociale dintr-o firmă pe care o deţineam, cu un an înainte, Atlas computer, aveam nişte părţi sociale. Această firmă a fuzionat cu o altă firmă Proca. Doar pe acele părţi sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii”, a spus liderul USR, la Antena 3.

Liderul sărac și cinstit, matematicianul cu locuință amărîtă la marginea Capitalei, nu mai știe ce a făcut cu amețitoarea sumă de 150.000 de euro?
O mărturisire cam de calibrul celei a Imeldei Marcos, conform căreia nu era adevărat că avea 3000 de perechi de pantofi, ci numai 1600(!!).

Nicușor Dan pare KO.
Liderul USR e buimac și dă replici șocante, în ciuda IQ-ului ridicat, mai mult ca sigur pentru că a fost prins complet nepregătit.
În general, oamenii sprijiniți de structuri oculte, cum ar fi serviciile, se cred invincibili, așa că nu își fac planuri de rezervă.
Iar Nicușor Dan a fost generos sprijinit de SRI, a spus-o cu subiect și predicat chiar o susținătoare a lui, Alina Mungiu.

E destul de plauzibilă ipoteza că lui Nicușor Dan i se întîmplă ce i se întîmplă, iar dezvăluirile, inclusiv unele cu parfum de Securitate, vin în valuri, pentru că serviciile l-au lăsat din brațe.
De ce ar fi făcut asta?
Simplu: pentru că Nicușor, după ce a supervizat nașterea și ascensiunea – mai reală ori mai artificială – partidului USR, trebuie să plece acum și să lase loc altuia.
Unul mai puternic, mai viguros, mai dotat politic și cu perspective mai ample.
Tot o ”simpatie” a serviciilor.

E vorba de Dacian Cioloș și al său grup de foști guvernanți, care se tot antrenează discret, în ultima perioadă, și trebuie lansați curînd la apă, pe dreapta spectrului politic, în fruntea unei construcții nou apărute care să crească spectaculos la umbra președintelui Iohannis.
Dacă Nicușor Dan nu înțelege corect mesajele care i se transmit, în următoarele săptămîni îi prevedem o soartă de-a dreptul neplăcută. Dacă nu chiar în următoarele zile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: hotnews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Sa nu te bucuri de necazul altuia, dar prea era cel mai tare si cel mai curat, cu ceva vreme in urma. Arata cu degetul pe altii, dar uita de sine. Ai grija ce semeni ca sa ști ce culegi.

  2. ciolos nu are stofa de politician. e moale rau. e si penibil. nu are carisma. nu gaseau serviciile unul mai bun?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998