CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

McCain: ”Rusia este o benzinărie mafiotă care se dă drept ţară”

0 comentarii / 2317 vizualizări / 9 iunie 2014

Puterea lui Vladimir Putin stă în dependenţa energetică a statelor UE faţă de Rusia, motiv pentru care trebuie să se preocupe de a deveni independente şi să-şi onoreze angajamentele faţă de bugetul prevăzut de NATO, spun senatorii americani, John McCain, Ron Johnson şi Christopher Murphy, într-un interviu pentru gandul.info.

McCain a susţinut că nu vede la adresa României o ameninţare „de tip convenţional” la adresa României, ci una de destabilizare a regiunii şi în special a Republicii Moldova. El a vobit despre faptul că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin „încearcă să folosească diverse instrumente pe care le are la dispoziţie, inclusiv energia, pentru a creşte influenţa rusească mai ales în estul Europei”.

Senatorul SUA a afirmat, conform Mediafax, că Rusia este „o benzinărie mafiotă care se dă drept ţară”.

De asemenea, senatorul Ron Johnson a spus că pe lângă fondurile necesare apărării, statele europene trebuie să iasă din monopolul rusesc în ceea ce priveşte piaţa de energie.

„Dacă vrem să facem Europa sigură, liberă şi prosperă, trebuie să privim la ce îi dă cu adevărat putere lui Vladimir Putin. Sunt rezervele sale de petrol şi gaz şi dependenţa Europei de ele. Ce trebuie făcut în Europa este ruperea acestui monopol, atragerea de investiţii pentru a profita de resursele voastre naturale de energie, şi ca să faci asta e nevoie să scapi de corupţie (…)Vrem să facem tot ce putem pentru a-i sprijini eforturile aici, pentru că asta e cu adevărat necesar, trebuie stârpită corupţia din toate ţările europene, pentru a putea atrage genul de investiţii care să te facă mai independent de rezervele ruseşti de gaz şi petrol”, a spus Johnson.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998