CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Meciul din coalitie s-a reluat dupa pauza: PNL da in USRPLUS cu ”Nu ne vindem tara!”

3 comentarii / 2798 vizualizări / 22 aprilie 2021

”Se aude prin mass-media cum că ministrul USR-PLUS de la Economie ar dori să inițieze un fel de „privatizare mascată” sub forma scoaterii la vânzare pe bursă a unor pachete minoritare de acțiuni de la companiile publice din portofoliului Ministerului Economiei” susține deputatul PNL Daniel Gheorghe într-o postare pe Facebook.

”În timpuri de criză economică, precum cea pe care omenirea o traversează acum, dinamica mișcării lichidităților din piață scade, unele piețe financiare ajungând aproape de limita „înghețului financiar”. La asta se adaugă și creșterea rolului pe care activele publice îl capătă în mod organic sub impactul consecințelor provocate de criza economică, cât mai ales faptul ca valoare activelor companiilor, publice ori private, traversează o curbă descendentă, ceea ce evident în cazul unei listări pe piața de capital avantajează exclusiv cumpărătorul, iar nicidecum vânzătorul.
Am spus „privatizare mascată” deoarece însăși listarea unui pachet minoritar de acțiuni de 5-10% din totalul activelor companiei poate duce la pierderea totală a controlului statului Român asupra unor companii naționale cu caracter strategic(…)
În calitate de parlamentar PNL si membru in Comisia pentru Politică Economică din Camera Deputaților voi respinge orice astfel de propunere cu impact nefast asupra intereselor strategice ale României!” avertizează liberalul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Da-i romanului mintea de pe urma. Tot e bine, daca s-au trezit liberalii.Ce nerusinati puii de securisti!

  2. Bai, oamenilor. Sunt investitor si pe piata americana, si pe cea europeana dar si la BVB. Liberalul asta minte cu spume. Lichiditatea pe burse este la MAXIME ISTORICE. Sunt trilioane si trilioane care investesc in penny stocks, in crypto si in multe alte mizerii. Ati auzit de cryptokitten? Sunt niste pisicute intr-un fel de joc pe care le cresti. Pretentiile sunt sa le cumperi cu 60 000 USD.
    Va spun (si nu sunt singurul) ca pe pietele internationale este o dementa totala. Si UIPath s-a listat recent pe multi, multi bani (chiar nemeritati). Liberalul ala minte de ingheata apele, minte ticalosit.

  3. USR este executantă planurilor din exterior pt transformarea țării într-o colonie perpetua a neoglobalistilor neomarxisti….Este o poveste de succes pt sponsorii acestui similacru.de partid….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998