CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Medic chirurg catre guvernanti: Ne-am saturat sa dati vina pe romani pentru pandemie

2 comentarii / 2920 vizualizări / 4 august 2020

Actualii guvernanți nu fac mai nimic din ceea ce ar fi trebuit pentru a combate eficient actuala pandemie, acuză pe Facebook chirurgul Lucian Duță, fostul președinte al CNAS. El livrează cîteva soluții care ar fi trebuit aplicate și spune că s-a săturat ca vina pentru infectări să fie permanent aruncată de guvernanți pe umerii cetățenilor.

”Dacă aș fi ministrul Sănătății, m-aș înconjura de cei mai buni profesioniști din medicină, mai ales în trei specialități: epidemiologi, infecționiști și medici care lucrează in Secțiile de ATI! Cu ei m-aș sfătui și numai după ce aș înțelege ce strategie au aș avea încredere să ies public și să comunic deciziile luate! Pentru că numai așa aș putea cere populației să coopereze și numai așa am putea toți să ajungem la liman!” scrie Duță.

”Este clar că epidemiologii mi-ar spune să urmăresc două obiective majore: testează cît mai mult (și mai ales pe criterii ștințifice) și apoi izolează! Pe întelesul tuturor, asta înseamnă să identifici focarele de infecție, să le izolezi și apoi sa le stingi! În felul acesta vei putea să iei măsuri proporționale și mai ales punctuale!

Cu alte cuvinte, nu mai închizi o țară, ci doar punctual zone (străzi, cartiere, etc), astfel încât zonele neafectate să-și poată duce o viață cât de cât normală! În nici un caz nu aș interna forțat bolnavi asimptomatici sau chiar cu simptomatologie ușoară!

Din cel puțin patru motive: internarea in spital este stresantă pentru pacient, risc de suprainfecție, consumatoare de resurse, aglomerează spitalul și privează pacienții cu forme mai grave de boală de accesul la servicii medicale! Ce aș face cu ei? Simplu! Exact ce au făcut și alții: i-aș izola la domiciliu, le-aș da tratament și mai ales le-aș monitoriza evoluția in fiecare zi! Dacă prezintă semne de agravare, I-aș interna și i-as trata corespunzător!
Medicii din ATI sunt ultima verigă dar și cea mai importantă! Lor le-aș oferi absolut orice e nevoie: echipamente, paturi, ventilatoare, medicamente specifice etc! Pentru că ei reprezintă ultima barieră între viață și moarte! Acolo nu ai voie să te mai uiți la bani sau să-ți faci socoteli politicianiste și trebuie să faci orice să salvezi vieți!
Sunt sătul să văd că în fiecare zi mi se spune că eu, tu, noi suntem de vină pentru situația jenantă în care suntem! Este momentul în care acestui Guvern incompetent și impostor să i se spună clar și răspicat: ghinion. Pleacă acasă!” mai scrie medicul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Suna a discurs electoral…si da, asta trebuie facut si asta au facut toate tzarile normale la cap…de fapt, chiar toate…ca Romania e un cobai vesnic si Uganda, care incearca aceeasi reteta nu conteaza…Ne facem ca nu pricepem ce se intampla, uitand ca palizii astia sunt urmasii lui Traian, Petrov, al de-a imprumutat la FMI ca sa ingrasa bancile cu bani returnati de populatia paupera…e o foame-n astia, de nu-i va potoli nici Apocalipcsa care va sa vina…fibra lor e secatuita de generatii de fomisti, lenesi si lepre, nucleul mocirlos pe care s-a grefat cancerul stalinist…atata vreme cat sunt lasati sa zburde liberi, fara sa dea nimeni socoteala de averile apropriate de stramosii lor, stalinisti ori postrevolutionari iuti de mana, ne vom uita cum isi cumpara puterea politica, justitia si ce mai vor ei…si vom fluiera a paguba (doar ca, prin masca, nici fluieratul nu mai e ce era…)

  2. De ce nu ne spune domnu’ doctor cei cu asimptomaticii sanatosi, care sunt internati fortat, si sunt tratati cu niste medicamente halucinogene!? Va rog cercetati! Am o cunostinta internata ka Bals, care ma suna si imi spune ca tot salonul este in depresie cu intentii suicidale si „vad lucruri”. OMS/Gates deja experimenteaza tratamente „inovative” pe cobaii romani. Nu este trata nimeni in spital cu inofensiva hidroxiclorochina! Palquenil. Sunt tratai cu niste medicamente noi care dau efecte adverse foarte traumatizante ! MEDICAMENTUL ESTE ANIXAR SI ESTE TESTAT ACUM IN ROMANIA PE COBAII ROMANI INTERNATI CU FORTA DE ARAHAT: CITITI PROSPECTUL! MEDICAMENTUL ESTE IN TESTARE „BETA” – AU GASIT COBAII!! OAMENI BUNI ASTIA EXPERIMENTEAZA ARME BIOLOGICE SI TRATAMENTE NOI PE NOI SI COPIII NOSTRI! TREZITI-VA ODATA!
    https://www.drugs.com/international/anxiar.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998