CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Medic de top, intrebari-cheie: Si totusi, cit dureaza imunitatea oferita de vaccin?

15 comentarii / 7863 vizualizări / 13 ianuarie 2021

Medicul chirurg Lucian Duță, fostul președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, lansează pe Facebook un set de opt întrebări majore legate de vaccinul anti-Covid, pornind de la asumarea unui fapt: ”majoritatea medicilor habar nu avem cum să răspundem la unele întrebări pe care le-ar pune niște pacienți un pic mai pretențioși”.

”Întrebări in miez de noapte

1. Dacă un pacient a avut COVID sau infecție asimptomatică cu virusul SARS-COV 2 la cât timp devine candidat pt vaccinare? Se măsoară în momentul vaccinării dacă pacientul este imun sau pur și simplu i se dă vaccinul pe principiul “lasă că știm noi”?
2. Dacă vaccinul nu conferă protecție la infecție (atenție nu la boală) înseamnă că de fapt putem contacta virusul și să-l transmitem mai departe altora care nu sunt vaccinați ?(probabil că de-aia ni se spune că vom purta mască în continuare).
3. S-a observat că unii pacienți fac boala în primele zile după vaccinare, ceea ce înseamnă că unii au contactat virusul anterior și că organismul va intra in faza de hiperstimulare imunologică (?) -adică va produce anticorpi sub asaltul virusului, dar și prin vaccinare. Există vre-un studiu care să ne spună dacă există riscuri în aceste cazuri?
4. Având in vedere situația descrisă la pct 3, nu cumva e logic ca înainte de vaccinare să facem un test PCR pentru a evita situația descrisă?
5. Începând din a 7-a zi de la prima doză de vaccin organismul începe să creeze anticorpi specifici dar nu destui, de vreme ce este necesară o repetare a procesului după a 21-a zi.Asta înseamnă că există riscul să ne infectăm și chiar să facem boala in primele zile după a doua doză de vaccin. Întrebare: pentru a nu risca din nou fenomenul de hiperstimulare imunologică, nu este normal să facem din nou testul PCR înainte de a doua doză de vaccin?
6. De ce producatorul vaccinului atenționează in prospect că nu s-au făcut studii despre genotoxicitate și carcinogeneză? (am văzut în ultima perioada foartă multă propagandă în care ni se explică că este absurd să spui că poate fi afectat genomul)
7. Cât timp durează imunitatea oferită de vaccin? Nu scrie nicăieri în prospect durata și nici nu prea cred că se poate spune ceva sigur având în vedere că durata de producere a vaccinului este doar de câteva luni și nu aveau cum să măsoare acest aspect!
8. Dacă procedura de obținere a vaccinului este atât de accesibilă, cum se face că avem de-a face cu cel mai scump proces de vaccinare din istoria omenirii? Să nu uităm că cele două doze de vaccin necesare costă aproape 30 de euro la care se costuri imense cu ceea ce se cheamă logistică și plăți adiacente!

PS: Unii ar trebui să înțelegă că majoritatea medicilor habar nu avem cum să răspundem la unele întrebări pe care le-ar pune niște pacienți un pic mai pretențioși și care nu înghit orice ca pe găluști!” scrie medicul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

  1. plm, intreaba si asta poporu pe fb… eficient doctor!

  2. Bai drona proasta, omul deschide ochii prostimii la experimentul în masa ce se face pe pielea ei. Sau crezi cumva ca a ajuns Bill Gates sa moara de grija ta, ca te infectezi tu cu Covid și-o mierlesti. Mare paguba-n ciuperci pentru ei. Mai apare câte un om de curaj în mocirla asta de creiere spalate, și vine un prost vorbind porcos, să-i tragă și el o flegma. De-asta tara asta a ajuns mai rău ca în sclavagism!

    • :))))…ai un like de la mine…

  3. Iar „culmea ironiilor/de rasul copiilor”…cum, naiba, de adeptii aluia care spunea ca gazele de la 10 august sunt mutagene si le modifica ADN-ul (!!!!) vin acum si-i catalogheaza de prosti, antivaccinisti, conspirationisti, infractori contra sistemului minunat de imunizare a populatiei pe aia care-si pun intrebari despre efectele secundare ale unui vaccin insuficient testat, fabricat prin procedura de fragmentare genetica (interzisa pana cand si-a pus Pfizer mintea…), cand, orice individ alfabetizat in genetica stie ca rolul ARN(m) este ala de a transmite informatia in cromozom…Nu-mi pun problema modificarii genomului, mie mi se pare aberant sa promovezi un produs medical, adresat in primul rand persoanelor vulnerabile (adica, aia cu un sistem imunitar debil) si sa nu vorbesti deloc despre efectele posibile (la o persoana sensibila, un „branci” care-i „scoala” raspunsul imunitar, ca tot vorbim de albastrul pfizer, poate avea efecte devastatoare). Uitandu-ma la norvegieni, care vaccineaza si ancheteaza efectele secundare la persoanele peste 80, imi amintesc raspunsul cinic al unui producator de crantzanele pentru caini, cand a fost intrebat daca nu sunt cancerigene – „e adevarat, dar, cainii nu traiesc suficient ca sa fie afectati”…dar, daca traiesc, cum traiesc?! Sunt intrebari la care doctrinarii covidului trebuie sa gaseasca raspuns…pentru ca, la vaccinuri, la fel ca la bomba nucleara, e de dorit o moarte subita unor efecte secundare pe termen lung…
    P.S. Eu cred ca „dreapta” romaneasca e ajunsa de blestemul „ciumei rosii”…ca n-a fost molima pe mapamond, sa n-o experimenteze un guvern aliniat la stilizatul de licurici strategici…totusi, as dori si eu, in virtutea accesului la informatii (legea 544),o lista cu imbogatitii de epidemii…ca e simplu, iei materialele comercializate in „peroada” si vezi cine le-a livrat si pentru cat…ajuti si ANAF-ul…

  4. Deci mafiotul basist Duta a ajuns pe acest site „medic de top”. Cred ca este a treia oara cand i se spune asa. De unde sa intelegem ca mafiotul face pe mecena cu ziaristii?

    Petre Tutea: „Filozof este acela care ridica o problema, nu acela care o rezolva”

    Medicul de top Duta nu este un filozof, iata ce a emanat el la intrebarea sa nr 2: „Dacă vaccinul nu conferă protecție la infecție (atenție nu la boală) înseamnă că de fapt putem contacta virusul și să-l transmitem mai departe altora care nu sunt vaccinați ?(probabil că de-aia ni se spune că vom purta mască în continuare)”

    Total gresit.
    1. vaccinul confera imunitate la infectare, fireste, nicidecum la boala, in mod direct. E de la sine inteles ca daca nu te infectezi cu sars-cov-2 nici nu te imbolnavesti de covid, nu?
    2, Contactam virusul si vaccinati fiind, insa nu se mai produce inflamatia, virusii sunt in cantitate neglijabila si sunt imediat anihilati de sistemul imunitar al vaccinatului. Cum virusul traieste numai in oamenii infectati, daca nu esti infectat nici nu-l transmiti mai departe pentru ca nu prea ai ce transmite.
    3. Nu de aia ni se spune sa purtam masca in continuare ci pentru ca imunizarea artificiala prin vaccinare este totusi impredictibila la nivel de individ. Nu se stie niciodata cum reactioneaza organismul tau. E ca si cand ai lua ser antiviperin si apoi te-ai lasa muscat de vipera. Parca n-ai face-o. In plus, la o doza foarte mare chiar si o persoana imunizata ca la carte este de asteptat sa se imbolnaveasca, nu?

    Sunt chestiuni de bun simt pe care orice medic le cunoaste, darmite unul de top. Cred ca basistii s-au aliat putin cu pesedistii de ciuda ca sunt scosi din joc. Oricum nu-l cunosc

    • Mai bine așteptai scriptul de la SRI.

      Logica ta de oier împuțit ți-a jucat feste.

    • Băi ,papagal pestriț!Pune mâna și citește altceva in afara propagandei pe care o înghiți ca pelicanul.

  5. O alta drona proasta, o da pe politica. Un medic pune întrebări iar unul cu mintea odihnita răspund sigur pe el. Când unii fac experimente cu corpul uman, spălații pe creier sunt la galerie. Au mintea scurta, au uitat când Bill Gates afirma ca populația trebuie redusa. Nu au nici logica necesara sa facă legătura dintre acționarul de la Pfizer și Moderna, adică același Bill Gates și vaccinul care chipurile ne apară de covid. Omu n-are cum sa se mai vindece de prostie.

  6. & Ați remarcat și dacă după ce „au instaurat” ăștia COVID-ul au ieșit din plată mai mulți pensionari până când ăia de la CCR au zis că să crească pensiile cu 40%, cât au cerută ăia de la PSD și de la ALDE, ?

  7. Antivaccinistii ar trebui sa se intrebe de ce un popor hiperinteligent si solidar, cum sunt evreii, se vaccineaza masiv si si-au propus sa termine campania pana la sfarsitul lui martie. Cum se face ca „poporul ales”, care a dat cei mai multi PREMIATI Nobel in toate domeniile stiintei si medicinei, accepta sa se vaccineze, iar natia de inchipuiti si palavragii de pe aceste meleguri refuza vaccinarea? Decizia de vaccinare nu priveste individul, ea urmareste intreruperea circulatiei virusului, deci este o decizie care se ia individual, dar pentru BINELE PUBLIC. Pentru mintea egoista, antisociala si lipsita de inaltimi spirituale a romanului, acesta este insa o subtilitate prea mare.

    • Antivaccinistii, ca si vaccinistii informati ar trebui sa se intrebe de ce, la 31 de ani de cadere a comunismului, avem discursuri coborate direct din culturnicii lui Brucan…Si ca tot vorbim de bun simt…cand posezi, macar o molecula, nu insisti sa-si administreze cineva, nici macar un ceai de musetel…poate are omul alergie…chiar nu vedeti ca, exact imperativul prospectului potiunii magice este eludat?! unde vedeti recomandarea medicala? faptul ca o mana de medici de familie au ales sa se „alinieze doctrinarilor nu face decat sa ascunda parerile avizate ale majoritatii medicilor…si nu mai dati exemplul Israelul, habar n-aveti ce vorbiti si nici nu cred ca ati fi in stare sa intelegeti un raspuns!

  8. & „Corupția ucide” , ? Corupții sunt mai expuși, ?

  9. & Sunt și medici care afirmă că vaccinații nu ar mai putea fi purtători și transmițători ai virusului, ?

  10. @ Apărut , se zice, la liliecii din China ,virusul COVID , dacă ar putea zice specialiștii, dacă ar avea ceva și de la virusul rabiei despre care se afirmă că ar fi răspândit și de lilieci, ? Deci, dacă ar fi și o speță la care ar putea fi testat și vaccinul antirabic, ?

  11. […] Citește mai mult pe site-ul inPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998