CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Medic de top: Romanii sunt vaccinati ca vitele, numarul mortilor creste, medicii vor claca

12 comentarii / 7472 vizualizări / 23 martie 2021

Medicul chirurg Lucian Duță, fostul președinte al CNAS, critică extrem de dur modul în care sunt tratați românii de Covid, afirmînd, într-o postare pe Facebook, că se fac erori teribile care costă vieți omenești, scheme eficiente de tratament sunt ignorate, iar oamenii încep să-și piardă vertiginos încrederea în sistemul medical.

”Nimic nou în Colonie
1. Oamenii sunt vaccinați ca vitele fără a fi testați înainte sau fără să li se măsoare titrul anticorpilor specifici. Știm cu toții că, dacă administrezi vaccinul în plin proces infecțios, efectele asupra organismului pot fi negative și mai ales impredictibile. Este ca și când ai turna kerosen în rezervorul unei mașini care se supraturează și care funcționează cu motorină. De aceea nu se administrează vaccin antigripal dacă ai simptome de gripă. Sunt chestiuni elementare pe care orice student la medicină le învață în anul trei. Și da, probabil că sunt posibile inclusiv decese. Caz clasic de malpraxis și inconștiență.
2. Azi au murit doi oameni, soț și soție, după administrarea vaccinului. Iar copilul lor este internat în ATI în stare gravă, tot după administrarea vaccinului. Se pare că toată familia era infectată, dar, totuși, li s-a administrat vaccinul (sursa EVZ). Cine e de vină? Desigur, nimeni. Important e că ne vaccinăm, dăm bine la propaganda de stat. Rezultatul vaccinării: și mai mulți infectați, valul trei, mai mulți morți etc. Răspunsuri nu primim, speranțe nu avem. Doar îndemnuri imbecile de la niște politruci robotizați să ne vaccinăm. Și să nu ne mai punem întrebări …
3. A trecut un an de la izbucnirea pandemiei. Pare că nu avem soluții terapeutice, ci doar vaccin. Bea că-i rece! Dacă faci vaccinul, ți se spune că nu ești imun decât față de anumite tulpini pentru că, deh, -ghinion- au apărut și altele. Dar, stai liniștit că sigur vei face o formă mai ușoară și scapi repede. Cei care suntem medici avem păreri diferite, aparent, dar un lucru îl știm cu toții: dacă boala este tratată de la primele simptome, evoluția ulterioară va fi bună, fără complicații. Știu sigur că s-au făcut studii pe mii de pacienți în România și s-a constat că tratamentul aplicat în primele faze ale bolii este extrem de eficient. Este vorba în primul rând de Arbidol (știu, e nașpa, că e rusesc, dar au scăpat multe mii de oameni cu tratament dat neoficial) sau Favipiravir (medicament japonez, dar care se produce acum în multe țări ). Ambele costă 15-20 de euro și ambele au fost folosite cu succes. E adevărat că Remdesivirul (costă aproape 2000 de euro tratamentul și România a plătit multe zeci de milioane ca să -l aducă ) nu e bun de nimic! Dar nu mai contează, important e că am plătit tributul corespunzător partenerului strategic care ne dorește binele. Sigur că tratamentului sus enunțat se adaugă, de la caz la caz, Dexametazona și medicație anticoagulantă. Repet: aceasta este schema clasică, simplificată, aplicată în cazurile aflate în stadiile inițiale și care au avut rezultate excelente.
4. De ce nu li se dă acces medicilor de familie și pacienților la medicamentele de mai sus? E o intrebare bună, recunosc. De ce nu vorbesc medicii? Nu știu! Dar este evident că oamenii sunt măcinați de frică și foarte greu apeleză la medici pentru simptome aparent minore și care neglijate duc la situații dramatice. Pentru că și-au pierdut încrederea într-un sistem incompetent și corupt până în măduva oaselor. Sistem condus de politruci fără nici o competență și doar ahtiați să fure bani din măști și alte prostii achiziționate de tot felul de escroci. In numele binelui public, of course. Dar suferința rămâne, numărul morților crește zilnic, medicii sunt debusolați și la un pas să clacheze.
5. De luni bune, au apărut testele rapide. Practic, mai ales dacă ai simptome , în 15 minute te poți autodignostica și ai putea măcar să-ți suni medicul de familie care ar putea să-ți dea un tratament eficient și care să te monitorizeze zilnic. În felul ăsta ar scădea presiunea pe spitale, iar pacienții ar putea scăpa de complicații mortale. Păi de unde teste și de unde tratament? Un test costă 5 euro, iar tratamentul costă în cel mai rău caz 100 de RON. Dar nu avem acces la el, deoarece, chipurile, nu e acreditat (cu toate că dacă mergi la spital uneori exact asta ți se dă: pastile de Arbidol sau Favipiravir făcute prin India sau Ungaria – cu toate că România poate produce oricând sub licență). În unele țări deja se distribuie populației teste rapide antigenice în mod gratuit pentru a încuraja autotestarea. La noi au fost interzise la vânzare în farmacii pentru că cică ar încuraja haosul! Așa au decis niște proști…
6. Logic ar fi ca școlile să rămână deschise. Copii se împart în două grupe: jumătate în clasă și cealaltă jumătate in online. Care se rotesc SĂPTĂMÂNAL, nu la două săptămâni, cum spun incompetenții noștri. Cînd intră in clasă la început de săptămână toți copiii trebuie să fie testați cu teste rapide. La fel și profesorii. Perioada de incubatie a bolii e de 3-5 zile, adică cam cât are o săptămâna de școala. Asta înseamnă că dacă un copil se infectează cât merge in clasă, el va dezvolta boala în următoarea săptămâna cât va fi in online și nu va pune în pericol cealaltă jumătate de clasă căreia îi vine rândul.
7. În România s-au făcut studii pentru eficiența tratamentului cu anticorpi monoclonali. Da, tratamentul care i s-a dat lui Trump. Și da, tratamentul este foarte eficient, mai ales in stadiile inițiale ale bolii. Și da, Germania a comandat 200000 de doze.
8. Nu avem nevoie de idoli falși de nici un fel. Avem nevoie de medici cărora să li se pună la dispoziție scheme eficiente de diagnostic și tratament. Și mai ales accesibile. Avem nevoie de restabilirea încrederii pacienților în medici. Și mai ales de tăcerea politrucilor hoți și mincinoși. Să fure cât or vrea dar să ne lase să trăim!” scrie medicul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Culmea este ca Arbidol (umifenovir) este recomandat OFICIAL de Ministerul Sanatatii (Ordin 2054/27.11.2020), insa nu este importat de gasca lui Arafat!Cine nu crede, sa citeasca: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/234074

 2. Foarte interesant ar fi de stiut ce bani s-au dus pe medicamente materiale ietc in toata aceasta perioada de cind a fost pusa in scena opera proasta cu Covrigu.
  Si mai ales numele firmelor si „afaceristilor” care au stat la baza achizitiilor de catre statul roman ( stat condus de un oligofren un betiv un analfabet si un poponar musliman ) a tot ce trebuie pentru „combaterea pandemiei”

  Cred ca ne-am ingrozi daca am vedea cite miliarde de Euroi s-au prapadit cu aceasta megaescrocherie de raceala

 3. Dupa ce a fost presedintele CNSAS, Lucian Duta si-a cam pierdut credibilitatea. Cu toate astea, comentariile si intrebarile sunt pertinente. O sa raspunda curand la ele Cristian Tudor Popescu.

 4. La intrebarea „de ce tac medicii” , raspunsul e simplu – a vorbit doctorita Grosan. Si?! In rest, oportunism, tradare, lacomie, prostie, fudulie si lipsa de empatie….cand toate astea caracterizeaza decidentii, suntem un popor condamnat…eu nici nu mai cred ca asta cu „combatterea pandemiei” e pe bune, pare, mai degraba, un soi de perdea de fum la adapostul careia se intampla lucrurile „adevarate” din cate vad eu, la cum se imprumuta Catu, fervoarea cu care se instraineaza orice eventuala garantie de stat, pare ca ne indreptam spre soarta Ucraainei, poae via FMI…Pentru ca marea formatare (nu resetare!) presupune anularea propriettatii individuale si de stat si concentrarea ei in mainile celor care au doveditt ca stiu s-o inmultteasca…

 5. Toarasa Ursu,medicii romani nu sunt dumnezei pe pamant si nici fecioarele raiului.Si-au vandut onoarea si probitatea mituiti cu bani ,au tacut in bloc la grozaviile petrecute in spitale.Sistemul medical putred pana in maduva a picat in isterie si turbare fiindca un medic onest,Flavia Grosan,a strigat ca imparatul este despuiat.Habar nu aveti ce se intampla.Felcerii numiti pompos medici de familie fac presiuni si santaje dintre cele mai josnice mai ales asupra varstnicilor pt a se vaccina fiindca pentru fiecare vaccinat primesc bani. Multi bat acum la portile oamenilor cu toate ca pana acum nu i-a vazut nimeni in zeci de ani venind la capataiul unui bolnav doar daca era neam cu primarul,seful de post sau secretarul.La fel se intampla si in unele firme unde am inteles ca managerii sunt rasplatiti financiar pentru salariatii vaccinati.Basca faptul ca si-au cumparat indulgenta fiscala si penala fata de stat.Asa ca lasa-ne cu bolsevisme d-astea si canta la alta masa.Poate te observa Arahat si te ia in echipa lui.

 6. Ne omorâți ca pe vite,asasinilor! Eu am fost in A T I ,pentru voi suntem o sursa de bani veți fi judecati și condamnați pentru Genocid!

 7. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Iar defilati cu penalul basist sub numele de „medic de top”. In ciuda nemerniciei, sunteti totusi extrem de distractivi pe aicea

  • Nu mai fă bășcălie de colegul tău de regiment. Sunteți gunoaie securiste! Știm!

 8. […] ”Nimic nou în Colonie1. Oamenii sunt vaccinați ca vitele fără a fi testați înainte sau fără să li se măsoare titrul anticorpilor specifici. Știm cu toții că, dacă administrezi vaccinul în plin proces infecțios, efectele asupra organismului pot fi negative și mai ales impredictibile. Este ca și când ai turna kerosen în rezervorul unei mașini care se supraturează și care funcționează cu motorină. De aceea nu se administrează vaccin antigripal dacă ai simptome de gripă. Sunt chestiuni elementare pe care orice student la medicină le învață în anul trei. Și da, probabil că sunt posibile inclusiv decese. Caz clasic de malpraxis și inconștiență.2. Azi au murit doi oameni, soț și soție, după administrarea vaccinului. Iar copilul lor este internat în ATI în stare gravă, tot după administrarea vaccinului. Se pare că toată familia era infectată, dar, totuși, li s-a administrat vaccinul (sursa EVZ). Cine e de vină? Desigur, nimeni. Important e că ne vaccinăm, dăm bine la propaganda de stat. Rezultatul vaccinării: și mai mulți infectați, valul trei, mai mulți morți etc. Răspunsuri nu primim, speranțe nu avem. Doar îndemnuri imbecile de la niște politruci robotizați să ne vaccinăm. Și să nu ne mai punem întrebări …3. A trecut un an de la izbucnirea pandemiei. Pare că nu avem soluții terapeutice, ci doar vaccin. Bea că-i rece! Dacă faci vaccinul, ți se spune că nu ești imun decât față de anumite tulpini pentru că, deh, -ghinion- au apărut și altele. Dar, stai liniștit că sigur vei face o formă mai ușoară și scapi repede. Cei care suntem medici avem păreri diferite, aparent, dar un lucru îl știm cu toții: dacă boala este tratată de la primele simptome, evoluția ulterioară va fi bună, fără complicații. Știu sigur că s-au făcut studii pe mii de pacienți în România și s-a constat că tratamentul aplicat în primele faze ale bolii este extrem de eficient. Este vorba în primul rând de Arbidol (știu, e nașpa, că e rusesc, dar au scăpat multe mii de oameni cu tratament dat neoficial) sau Favipiravir (medicament japonez, dar care se produce acum în multe țări ). Ambele costă 15-20 de euro și ambele au fost folosite cu succes. E adevărat că Remdesivirul (costă aproape 2000 de euro tratamentul și România a plătit multe zeci de milioane ca să -l aducă ) nu e bun de nimic! Dar nu mai contează, important e că am plătit tributul corespunzător partenerului strategic care ne dorește binele. Sigur că tratamentului sus enunțat se adaugă, de la caz la caz, Dexametazona și medicație anticoagulantă. Repet: aceasta este schema clasică, simplificată, aplicată în cazurile aflate în stadiile inițiale și care au avut rezultate excelente.4. De ce nu li se dă acces medicilor de familie și pacienților la medicamentele de mai sus? E o intrebare bună, recunosc. De ce nu vorbesc medicii? Nu știu! Dar este evident că oamenii sunt măcinați de frică și foarte greu apeleză la medici pentru simptome aparent minore și care neglijate duc la situații dramatice. Pentru că și-au pierdut încrederea într-un sistem incompetent și corupt până în măduva oaselor. Sistem condus de politruci fără nici o competență și doar ahtiați să fure bani din măști și alte prostii achiziționate de tot felul de escroci. In numele binelui public, of course. Dar suferința rămâne, numărul morților crește zilnic, medicii sunt debusolați și la un pas să clacheze.5. De luni bune, au apărut testele rapide. Practic, mai ales dacă ai simptome , în 15 minute te poți autodignostica și ai putea măcar să-ți suni medicul de familie care ar putea să-ți dea un tratament eficient și care să te monitorizeze zilnic. În felul ăsta ar scădea presiunea pe spitale, iar pacienții ar putea scăpa de complicații mortale. Păi de unde teste și de unde tratament? Un test costă 5 euro, iar tratamentul costă în cel mai rău caz 100 de RON. Dar nu avem acces la el, deoarece, chipurile, nu e acreditat (cu toate că dacă mergi la spital uneori exact asta ți se dă: pastile de Arbidol sau Favipiravir făcute prin India sau Ungaria – cu toate că România poate produce oricând sub licență). În unele țări deja se distribuie populației teste rapide antigenice în mod gratuit pentru a încuraja autotestarea. La noi au fost interzise la vânzare în farmacii pentru că cică ar încuraja haosul! Așa au decis niște proști…6. Logic ar fi ca școlile să rămână deschise. Copii se împart în două grupe: jumătate în clasă și cealaltă jumătate in online. Care se rotesc SĂPTĂMÂNAL, nu la două săptămâni, cum spun incompetenții noștri. Cînd intră in clasă la început de săptămână toți copiii trebuie să fie testați cu teste rapide. La fel și profesorii. Perioada de incubatie a bolii e de 3-5 zile, adică cam cât are o săptămâna de școala. Asta înseamnă că dacă un copil se infectează cât merge in clasă, el va dezvolta boala în următoarea săptămâna cât va fi in online și nu va pune în pericol cealaltă jumătate de clasă căreia îi vine rândul.7. În România s-au făcut studii pentru eficiența tratamentului cu anticorpi monoclonali. Da, tratamentul care i s-a dat lui Trump. Și da, tratamentul este foarte eficient, mai ales in stadiile inițiale ale bolii. Și da, Germania a comandat 200000 de doze.8. Nu avem nevoie de idoli falși de nici un fel. Avem nevoie de medici cărora să li se pună la dispoziție scheme eficiente de diagnostic și tratament. Și mai ales accesibile. Avem nevoie de restabilirea încrederii pacienților în medici. Și mai ales de tăcerea politrucilor hoți și mincinoși. Să fure cât or vrea dar să ne lase să trăim!” scrie medicul, notează inPolitics. […]

 9. […] care sunt tratați românii de Covid, afirmând, într-o postare pe Facebook, citată de InPolitics, că se fac erori teribile care costă vieți omenești, scheme eficiente de tratament sunt […]

 10. […] modul în care sunt tratați românii de Covid, afirmând, într-o postare pe Facebook, citată de InPolitics, că se fac erori teribile care costă vieți omenești, scheme eficiente de tratament sunt […]

 11. […] care sunt tratați românii de Covid, afirmând, într-o postare pe Facebook, citată de InPolitics, că se fac erori teribile care costă vieți omenești, scheme eficiente de tratament sunt […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998