CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Mega-paradă la vremuri de sărăcie: armatele NATO – de 1 Decembrie la București. Pe banii noștri

6 comentarii / 2061 vizualizări / 26 octombrie 2023

Un proiect de hotărăre de guvern lansat în dezbatere publică în aceste zile prevede că de Ziua Națională din acest an, la parada militară vor participa, la fel ca anul trecut, 600 de soldați ai armatelor NATO. Cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat, prin derogare de la prevederile legislației actuale. Marea întrebare e cum se face că guvernul impune austeritate tuturor instituțiilor publice din România, limitînd inclusiv spectacolele de final de an, dar nu acceptă să reducă amploarea defilării de 1 Decembrie, așa cum s-a întîmplat, spre exemplu, în 2012, pe fondul crizei economico-sociale de atunci?

Pentru a nu se știe cîta oară, guvernul trebuie să aprobe o derogare de la prevederile legislației în vigoare din 1991, care stabilește că o delegație străină invitată oficial în România pe cheltuiala statului nostru poate avea maxim 5 membri, tot ce depășește fiind pe cheltuiala lor.
Anul trecut, la parada de 1 Decembrie au participat 600 de militari străini din statele NATO, adică echivalentul a 120 de delegații, după legea în vigoare.
Doar că guvernul a dat și atunci, cum va da și acum, o HG de derogare.

Alți 600 de militari străini vor defila pe banii statului român, incluzînd cazare, transport, masă, băuturi, asistență medicală, vizitarea de obiective turistice, fotografii oficiale etc, pentru ei, dar și pentru reprezentanții statului român care îi vor asista pe toată durata prezenței în România. Reamintim, în treacăt, că România a fost singura țară combatantă în Afganistan care a organizat în iulie 2021 o defilare grandioasă după retragerea cu coada între picioare din țara talibanilor. (B.T.I)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Ham! Ham-ham-ham!

  2. Va amintiti cumva ultimul razboi castigat de români? Inarmarea pentru pace este deviza unor conducatori criminali care ar trebui executati la zid fara drept de apel. Timpul nu este pierdut.

  3. Nu ham-am ,cainele e un nimal curajos ,mai bine miau-miau!

  4. Parca avem buget de austeritate? Dar ptr.”rezon” ne dam un pic in „stamba”Vrem sa parem ca suntem altceva decat in realitate,ca tiganu cu BMW de furat..

  5. Tu te simți sărac? Vrei o donație să mănânce și gura ta ceva?

  6. daca popile papistase s-au dedat la orgii secsuale de bulangii dece sa n-o faca si armatele nato?
    mai ales ca e pe banii altora sa se IUBEASCA BUL IN BUL.

    https://www.mediafax.ro/social/un-nou-scandal-zguduie-biserica-catolica-orgie-gay-in-casa-unui-preot-cu-supradoza-de-viagra-22169793

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998