CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mega-scandal: Anastase acuza PSD de santaj financiar la legea pensiilor

0 comentarii / 1504 vizualizări / 21 septembrie 2010

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat, azi, în plen, pe deputaţii PSD că au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest „şantaj ordinar”.

„Aţi cerut bani ca să nu plecaţi din sală. 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneţi pensionarilor de ce i-aţi vândut”, le-a spus Anastase, de la tribună, parlamentarilor opoziţiei, în timp ce aceştia vociferau în sală. „127 de miliarde au cerut deputaţii PSD pentru a vinde votul”, a susţinut preşedintele Camerei. Ea a spus că social-democraţii au cerut aceşti bani PDL şi că are lista deputaţilor care au cerut banii, pe care o va face publică.
„N-am acceptat acest şantaj ordinar”, a adăugat Roberta Anastase. Camera Deputaţilor a respins propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Deputaţii au votat electronic, imediat după reluarea şedinţei Camerei. Conform anunţului făcut de Roberta Anastase, s-au înregistrat 33 de voturi „pentru”, 158 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.
PSD a depus, tot azi, conform Mediafax, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice, a anunţat deputatul PSD Radu Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a spus că social-democraţii consideră că Anastase şi Voinescu trebuie să plătească în justiţie pentru ceea ce au făcut la dezbaterea legii pensiilor, încercând să o treacă „furând votul”.
„Ei au recunoscut acest furt, dar nu este de ajuns, ar trebui să plătească pentru comportamentul ilegal şi criminal, răspunzând penal în justiţie”, a precizat Moldovan. El a mai spus că PSD va merge până la capăt cu aceste demersuri împotriva lui Anastase şi Voinescu, „pentru a opri acest comportament ilegal şi criminal”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998