CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mega-scandal de coruptie în SUA: sotul lui Nancy Pelosi risca puscaria dupa modelul SRS

3 comentarii / 4129 vizualizări / 16 iulie 2022

Soțul președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a achiziționat opțiuni pentru acțiuni de până la 5 milioane de dolari la o companie de cipuri de computer exact înaintea unui vot crucial în congres, care ar oferi miliarde de dolari în subvenții de stat acelei firme, pentru a stimula industria producției de cipuri, relatează New York Post.

Paul Pelosi a achiziționat pe 17 iunie 20.000 de opțiuni de acțiuni (care garantează dreptul, dar nu și obligația de a cumpăra efectiv acțiunile. Astfel că dacă congresmenii nu alocă subvenția, Pelosi poate renunța la cumpărarea de acțiuni) ale Nvidia, o companie de top de semiconductori, în valoare de pînă la 5 milioane de dolari, informează Daily Caller , citînd rapoartele dezvăluite de către președintele Camerei.

Senatorii se așteaptă să se întrunească marți pentru a vota un proiect de lege prin care să aloce 52 de miliarde de dolari pentru a stimula producția internă de semiconductori și a acorda credite fiscale pentru producție. Ceea ce, evident, va duce la creșterea explozivă a valorii acțiunilor companiei și un profit pe măsură deținătorilor de acțiuni.

„Cu siguranță se conturează posibilitatea ca Paul Pelosi să fi avut acces la unele informații legislative privilegiate”, a declarat Craig Holman, un lobbyist pentru afaceri guvernamentale al think tank-ului de stânga Public Citizen, pentru Daily Caller News Foundation. Atât democrații, cât și republicanii i-au acuzat pe președintele Camerei Camerei, Nancy Pelosi, și pe soțul ei, Paul, de tranzacții privilegiate, mai scrie NYP.
Biroul lui Pelosi nu a răspuns pînă acum solicitărilor de comentarii.

De menționat că pentru o poveste similară, tranzacții bursiere avantajoase pe baza unor informații ilegale din interior, senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat acum cîțiva ani la închisoare cu executare în celebrul dosar Rompetrol. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. imposibil. procurorii din statele stangiste (new york , california) sunt pusi de aceeasi politicieni in functie si au o singura menire: sa ii haituiasca pe trumpisti si pe alti republicani si sa ii protejeze pana la capat pe democrati si pe republicanii santajabili si care isi tradeaza propriul electorat de dreapta. pelosi face coruptie de genul asta de cand se stie si nu a fost atinsa cu nicio floare

 2. ASTA SE POATE INTAMPLA IN CURTEA PARTENERULUI STRATEGIC???! NU CRED…SI TOTUSI UCIDEREA LUI TEO PETER NE-A DOVEDIT CA NU TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN AMERLOCI. UCID SI APOI SE ASCUND…CURAJOSI, NEVOIE MARE !

 3. Daca cineva isi imagineaza ca tristul asta de sot al lu’ madam Pelosi va fi pus sub acuzare, cand sotioara “trage la rame” ca scalava… ca sa fie bine, sa nu fie rau, chiar se inseala amarnic!
  Cat priveste comparatia cu SRS, mi se pare chiar nepotrivita! Mai degraba l-as fi comparat cu Martha Stewart, ca e de la ei!
  Oricum, daca ar fi fost oriunde altundeva, madam Pelosi – Speaker of the House, aka al treilea om in ierarhia de putere a USoA – astazi avea deja demisia semnata, depusa si inregistrata!
  Din “fericire”, madam ramane sa “lupte pe baricadele dreptatii”!… si, uite asa, s-a mai ales praful de inca un mit!
  Democratii arata, inca o data, ca sunt nimeni pe strada, un partid de nimic, alcatuit din oameni de nimic, lipsiti de onoare, de caracter sau de valoare!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998