CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mega-scandal diplomatic: ambasadori straini filati de SRI in scop de santaj?

2 comentarii / 15869 vizualizări / 13 septembrie 2017

Surse din magistratură susţin că mandate pe siguranţă naţională au fost solicitate şi emise şi pe numele ambasadorilor străini prezenţi în România. Ceea ce nu este clar este dacă acest lucru este legal din punctul de vedere al legilor 51/1991 și 535/2004, pentru că ambasadorii sunt reprezentanţii oficiali și de drept ai statelor/ misiunilor diplomatice cu care statul român are diverse relaţii şi ambasadorii susţin interesele statelor respective și dacă s-a încălcat Conventia de la Viena.

Dezvăluirea-bombă e făcută de jurnalista Sorina Matei, pe Facebook, care furnizează și amănunte suplimentare și, totodată, incendiare, cum ar fi faptul că niciunul dintre filajele în cauză nu s-a finalizat, vreodată, cu vreun dosar penal, ceea ce ridică serioase semne de întrebare legat de scopul real al monitorizării:

”După 2013, mandatele pe siguranţă naţională au fost luate în general pe codurile IMEI pentru a nu se mai afla identitatea persoanelor interceptate pentru că la şefia PG era T.Niţu iar pe mandate avea atribuţii şi Sutiman, atribuţii delegate/oferite de T. Niţu. Deci tabăra Ponta.
P.S. Cum in atâția ani, nici DNA, nici PG și nici DIICOT nu au instrumentat niciun dosar pe numele niciunui ambasador străin prezent in România, nu exista niciun rechizitoriu trimis in instanța pe potențiale fapte penale comise de um ambasador, se pune întrebarea unde sunt datele strânse din mandate pe ambasadori, la ce au folosit de fapt dacă niciunul nu a dat rezultate și dacă nu cumva acesta tactică folosită pe ambasadori străini era folosită pentru monitorizarea/ supravegherea acestora?”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Nu a existat in toata istoria lumii un popor mai periculos pentru omenire decat romanii.
  Deja dusesera lucrurile atat de departe incat ii si vedeai stergandu-se cu Conventia de la Viena la fund in fiecare dimineata:
  – injuraturile si acuzatiile aproape zilnice la adresa ambasadelor si tarilor (jnclusiv UE si NATO).
  – agresiuni directe (furtul gentii cu telegrame din masina ambasadorului austriac, amenintarea cu confiscarea terenului ambasadei SUA)
  – incalcarea spiritului aliantei (hackuirea si spagerea codurilor pentru interceptarea comunicatiilor) inclusiv cu ajutorul NATO si al emigratiei romane
  Dar asta le intrece pe toate: MANDATE PENTRU CORUPTIE! Deci romy ii trateaza pe ambasadori ca pe niste pirpingele locale carora le aranjeaza dosare?
  Pai atunci cum sa te miri ca ii santajeaza pe Trump, Merkel si Macron (vorbesc doar de cei la putere), ca Stoltenberg, Juncker sau Guterres sunt angajatii lor, ca provoaca secesiuni, atacuri teroriste si chiar razboaie mondiale cu acelasi zambet tamp si cinic (un fel de ranjetul lui Iohannis pus pe fata lui Coldea)?
  Dar si mai grav decat asta e urmatorul fapt: in toti anii astia (probabil cel putin 15, poate mai mult) MAE a fost informat si nu a avut nici o zvacnire juridica sau politica (cu constiinta era clar de acum 2000 ani) ca ambasadorii SUNT URMARITI PENAL.
  Asa ca, daca nu cumva sunteti toti, din Mauritius pana in SUA, angrenati in acelasi joc satanic, atunci cand veniti la MAE (ca asta e singurul criteriu, in rest sunt doar showuri de presa) si compartimentul ala de la DAS, facut in colaborare cu SIE, va spune cat de necorespunzator sunt si ca „sunt nevoiti” sa ma omoare aici, sa le aratati degetul mijlociu, pentru ca atat valoreaza „principiile” romanesti.

 2. Am vrut sa spun ca Franta, Germania si SUA sunt santajate. Cele trei personae oricum sunt printre variantele cele mai putin rele, dar asta nu inseamna nimic, caci lucrurile se misca pe alte criterii. Mie imi sunt clare lucrurile astea cand le spun, dar uit cateodata ca ca unii trebuie sa o iau de la zero.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998