CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Mega-scandal la Bruxelles: ”protocoalele” grupurilor europene cu giganti ai businessului

7 comentarii / 5050 vizualizări / 13 martie 2019

La Bruxelles a izbucnit un nou scandal de proporții, după ce Marine Le Pen a acuzat, zilele trecute, într-un interviu la RTL, conform Liberation, mari grupări politice europene că ar primi finanțări din partea unor companii multinaționale, politiciana franceză susținînd că sub acoperirea lobbyului s-ar afla, de fapt, legături de interese neprincipiale, banii influențînd decizii ale europarlamentarilor ALDE.

Marine Le Pen a susținut, spre exemplu, că ALDE european, grupare căreia i s-ar putea alipi și partidul lui Macron după euroalegeri, e finanțată de giganți ai industriei, între care Bayer-Monsanto.
Documente oficiale confirmă spusele lui Le Pen, ALDE primind donații de la Bayer, Google, Uber, Syngenta, Microsoft, Sky, AmCham, Hyunday sau Deloitte.
Contactați de CheckNews, liderii ALDE au confirmat că partidul are înțelegeri de afaceri cu cîțiva jucători majori de pe piața industriei europene, iar asta se întîmplă de ani buni, fiind vorba de sponsorizarea unor congrese și a altor asemenea evenimente.

Deși oficialii ALDE s-au apărat spunînd că nu e nimic în neregulă cu donațiile respective, surpriza a apărut ieri, cînd președintele ALDE Europa, olandezul Hans van Baalen, a anunțat public că gruparea politică a decis să pună capăt tuturor acordurilor cu multinaționale și sponsorizărilor de la acestea, afirmînd că respectivele înțelegeri au fost interpretate greșit ca o formă de influențare a deciziilor politice.

În aceeași zi, Stéphane Séjourné, șeful de campanie pentru europarlamentare al En Marche, a anunțat, la rîndul său, că partidul lui Macron nu va intra după alegeri în nicio grupare europeană care primește asemenea finanțări.

Întrebări legitime: dacă finanțările erau perfect legale și morale, de ce au renunțat politicienii europeni la ele, și, mai ales, de ce abia după atacul lui Le Pen?
Și dacă finanțările erau perfect legale și morale, de ce s-a disociat de ele atît de vehement partidul locomotivei UE, Emmanuel Macron? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Pe zi ce trece constatam ca Uniunea Europeana este stricata in profunzime. Neo-marxistii de la Bruxelles nu au nici o retinere sa puna botu la bani multi pentru a presta in interesul cui plateste. O adunatura politica profund corupta, cu mult tupeu, care este protejata de cei care o dirijeaza.

  La noi, DNA-ul a facut dosare pentru un calendar si un pix, pentru capre si struti sau pentru ca s-au obtinut „avantaje nepatrimoniale constand in apaluze”.

  Cocluzia? In Romania este coruptie, nu la UE.

 2. Progresiștii-stângo-neomarxiști sunt mult mai jegoși decât naționaliștii.

  • Nu sint neomarxisti ..e gresit asa spune o parte a presei sint altceva. Sint neoliberalisti ! Ei au inceput sa se mentina de mult n functii din anii 80 iar acum au cistigat teren incit sustin numai timpenii casatotiile inyre persoame de acelasi sex si multe altele! Ei au adus Argentina in faliment ! Klaus Iohanis este de al lot si a fost sustinut de liberali !

 3. Si cum mai latra Guy Verhofstadt la Tariceanu. Hotii si coruptii astia au un tupeu incalificabil. Deci noi suntem corupti? Asa cum se scot la iveala grozaviile de la dna si s-a luat poleiala de pe cucuvea, asa o sa apara si UE in toata goliciunea ei; atunci sa vedeti. Pana la urma, adevarul, chiar daca umbla cu capul spart, va iesi la lumina.

 4. Foarte tare!Oare , acum, marele lider Verhostadt se va mai ratoi la Tariceanu?!

 5. UE….o incercare nereusita de resurectie a celui de-al patrulea reich…kalergi plan reincalzit.
  UE este expresia fidela a noului curent antinational antisocial si antidemocratic descris de micron si open society….un organism muribund si fara viitor…

 6. Nu sint neomarxisti ..e gresit asa spune o parte a presei sint altceva. Sint neoliberalisti ! Ei au inceput sa se mentina de mult n functii din anii 80 iar acum au cistigat teren incit sustin numai timpenii casatotiile inyre persoame de acelasi sex si multe altele! Ei au adus Argentina in faliment ! Klaus Iohanis este de al lot si a fost sustinut de liberali !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998