CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Megaescrocheria Electra va arde romanii la buzunare

0 comentarii / 1531 vizualizări / 12 ianuarie 2011

In analiza anterioara semnalam un nou grav derapaj al Guvernului de la Bucuresti. Referitor la incalcarea dreptului la proprietate. Si aratam care sunt primele efecte in plan extern. Financial Times ii avertizeaza pe toti potentialii investitori in piata romaneasca sa stea deoparte. Pentru ca aici ii asteapta mari capcane.

Pentru ca, in esenta, Romania nu respecta dreptul la proprietate. Si am dat exemplul modului in care au fost confiscati, printr-o scamatorie politica, banii cuveniti pentru dividende ai unui actionar minoritar care este Fondul Proprietatea. Faimosul caz Romgaz. Acum putem lua in dezbatere un nou scandal de proportii, in care din nou Fondul Proprietatea ar putea fi victima. Faimosul proiect de creare a gigantului Electra. Initiat tot de Guvernul Romaniei, condus, in realitate, de Presedintele Traian Basescu.
Se inseala amarnic cine isi imagineaza ca Fondul Proprietatea, a carui administrare a fost preluata de unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, va sta cu bratele incrucisate, asistand la modul in care statul ii fura pe proprietari. Dimpotriva. Juristi de marca, specialisti in asemenea procese se adreseaza instantelor nationale si internationale. In final, Fondul Proprietatea va castiga, iar statul va trebui sa plateasca oalele sparte. Orice prostie sau ticalosie astfel sanctionata va fi platita scump, in final, de catre contribuabili. In cazul in speta, statul va fi silit prin instanta sa inapoieze sumele de bani extrase in mod fraudulos din dividendele Fondului Proprietatea, va plati amenzi si cheltuieli judiciare usturatoare. Dar cea mai importanta paguba este cea de imagine. Ce investitor cu capul pe umeri va mai veni in Romania, in conditiile in care a devenit public si va fi atestat juridic faptul ca statul fura dividendele unor actionari?
Cazul Electra, gigantul energetic preconizat in laboratoarele de la Cotroceni, este la fel de flagrant. Chiar daca inca el nu a fost dezbatut in presa internationala. In esenta, vanatorii de spaga de pe urma traficarii energiei prin incalcarea legilor concurentei, s-au gandit ca nu ar fi rau sa faca o fuziune intre doua mari societati cu capital majoritar de stat, care produc energie electrica. Transelectrica si Nuclearelectrica. Prin crearea noii entitati, furnizarea preferentiala de energie ieftina unor mari consumatori cum este, de pilda, de acum faimos, cazul ALRO, ar putea fi camuflata. Si, pana la urma, legitimata.
Este cunoscuta si dovedita prin numeroase probe, nu numai de natura jurnalistica, apetenta Presedintelui Traian Basescu pentru asa – numitele jonglerii energetice. Ca deh, din energie vin bani multi. Atat pentru conturile fiicei, care, desi parlamentar european, continua sa primeasca bani de la Luxten – ca sa dau doar un singur exemplu -, cat si pentru baietii destepti din PD-L. Daca nu “presa ticalosita” il va dovedi pe Traian Basescu in privinta fraudelor cu energia, o va face Fondul Proprietatea. Care, iata, tocmai a blocat, in Justitie, megaescrocheria Electra. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998