CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Melescanu – somat de USR sa renunte la imbunatatirea relatiilor cu Rusia

1 comentariu / 5470 vizualizări / 8 martie 2017

Un grup de parlamentari ai USR a înaintat o interpelare pe adresa ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, în care îl ia la rost pentru ”dezghețul” promovat în relația cu Rusia.

USR-iștii, în numele cărora semnează senatorul Radu Mihail, îi cer lui Meleșcanu să facă publice ”protocoalele aflate în curs de negociere și sa prezinte dovezi ca nu s-a ieșit din cadrul Programului de guvernare cu care Guvernul a fost investit” în materie de relații cu Rusia.
În interpelare se mai amintește că ”programul de guvernare conditioneaza dezvoltarea acestora de respectarea stricta și activa a regimului de sanctiuni decise de UE, care trebuie sa continue pana la solutionarea crizei din Ucraina. Ori, dupa cum bine se știe, pozitia Romaniei a ramas neschimbata în ceea ce privește considerarea ca ilegala a anexarii Crimeei de catre Federatia Rusa, la fel cum a ramas neschimbata și pozitia Federatiei Ruse, care considera Crimeea ca parte integranta din teritoriul ei. În aceste conditii, consideram complet inoportuna initiativa MAE și solicitam ca orice alte actiuni ulterioare sa ramana în cadrul programului cu care Parlamentul a investit actualul guvern” mai cer USR-iștii. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cine sunt scarbele-acestea de se amesteca unde nu l-e fierbe oala? Astia care pe orice cale cauta sa distruga economia tarii care se amesteca in defavoarea situatiei externe a tarii,care singurul lor scop este dezintegrarea Romaniei ca aceasta sa fie cat mai slaba economic, politic si fara aparare. Ce se faca Romania daca se adopta cele doua viteze de dezvoltare a UE? jigodiile astea trebuie marginalizate in parlament si acuzate de inalta tradare! CER GUVERNULUI PRIN INTERMEDIUL MINISTERULUI DE EXTERNE SA READUCA LA STAREA NORMALA A RELATIILOR CU RUSIA. INTERESUL ROMANIEI DERIVA DIN SITUATIA SA GEOPOLITICA! Si nu in ultimul rand dna MERKEL are protocol cu rusia pt gaze naturale, careia i s-a construit un gazoduct prin M. Baltuica pt ca Germania sa nu mai fie afectata de situaiile aparute prin tarile intermediare. Rog ca DNA sa se sesizeze in acest caz.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998