CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

Membrii CNA: Zmei cu austriecii, preș în fața lui Iohannis

3 comentarii / 2317 vizualizări / 10 decembrie 2022

Consiliul Național al Audiovizualului și-a găsit bărbăția. Într-o scrisoare deschisă către ambasadoarea Austriei la București, membri CNA protestează vehement împtriva atitudinii sfidătoare a ministrului austriac al Internelor față de jurnaliștii români, ținuți la distanță cu bodiguarzii.

Salutar gestul CNA. Dar se ridică mici întrebări: cum se face că în opt ani de zile, CNA nu a suflat vreodată un cuvințel de protest față de atitudinea sfidătoare a președintelui Klaus Iohannis, cel care, pe lîngă că susține conferințe de presă din an în Paști, nu permite ziariștilor mai mult de o întrebare, de parcă ar fi permanent într-o acută criză de timp?

”În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale și de for care veghează la respectarea dreptului la liberă exprimare, CNA își manifestă dezaprobarea față de modul în care jurnaliștii români au fost ținuți la distanță, cu ajutorul bodyguarzilor, de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, în contextul în care, în proximitate, acesta acorda interviuri altor jurnaliști. Imaginile pe care întreaga Europă le-a putut vedea ieri, 8 decembrie 2022, după votul negativ dat de Austria în cazul aderării României la spațiul Schengen, surprind un gest prin care presa este catalogată ca fiind un pericol. Membrii Consiliului consideră că, indiferent de cât de dificil este un moment politic, presa trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa celor care ocupă vremelnic funcții publice.
Îndepărtarea jurnaliștilor români este un gest care nu are nicio legătură cu valorile democratice, nefiind în concordanță cu ceea ce înseamnă libertatea presei ca valoare fundamentală a Uniunii Europene. Totodată, CNA consideră că o astfel de atitudine încalcă dreptul la corecta informare a cetățenilor români” se arată în scrisoarea CNA.

Cum spuneam, pînă azi zmeii de la CNA nu au luat vreodată atitudine față de modul în care președintele României tratează jurnaliștii, care au dreptul la o singură întrebare în conferințele sale de presă, ori față de refuzul său de a acorda interviuri șamd. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. E pe baza de ordin pe unitate, iar maiorul Mircea Toma & The Team au dubla subordonare.

  2. Kurvele regimului au fost trimise la produs intre care si aceasta organizatie hitlerista .Toti trebuiau sa fie acum la inchisoare pentru teroarea instaurata de aceste tute ordinare contra libertatii de exprimare si drepturilor cetatenesti consfintite de Constitutie dar nu e timpul trecut.Au tupeul sa salte coada jigodiile ordinare.La rand asteptam CNCD in frunte cu romanul neaos Csaba.

  3. Daca la PS ne scriau si despre pomenile austriece, despre neamurile angajate la OMV, despre descoperirile si imprumuturile preferentiale, despre clinicile austriece care-i trateaza pe banii adunati de la plebe, despre listele pe spranceana alcatuite pentru formularul 12 …poate as fi incercat sa-i inteleg, desi, daca-am fi un stat ca un stat, cu respect pentru cetatenii sai, aceasta CNA n-ar exista, sau nu i-am auzi vocea….nu vi se pare ca toate institutiile infiintate printr-o foaie au ajuns sa aiba atributiuni cat pentru un biblioraft?! Si daca austriecii (sa admitem ca ar fi ca niste oameni) ar fi vrut sa ne gaseasca nod in papura, era suficient sa aduca argumentele lipsei statului de drept – nicaieri in lume, nici in dictaturile consolidate (!), nu veti gasi atata inflatie de institutii facute numai sa capuseze bugetul de stat, plus nemernicia cu neraspunderea magistratilor si alte imunitati ale abonatilor la sinecuri de servicii. Asteptam comunicatele oamenilor muncii din abatoare, ogoare si laboratoare…plus consiliile de conducere ale scolilor si gradinitele…
    PS. N-am mai pomenit atata inflatie de indignare, pe aceeasi voce, cu aceleasi cuvinte, numai sa nu ne amintim ca, prin Iohanis, suntem supusi austrieci…si tot prin el suntem slugi la toti licuricii…e drept il ajuta si Ciolacu si clica, au antrenament…
    PS1 Imi spunea maica-mea ca a mai intalnit asa o deversare de indignare publica la referendumul pentru reducerea numarului de efective militare., Ceausescu stile..nu spunea nimeni ca nu mai avem cu ce, toti o dadeau pe dragostea de pace, inclusiv militarii care-si pierdeau slujba…chiar ca nu invatam nimic

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998