CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Membru CSM: Kovesi sa ceara singura expertizarea lucrarii de doctorat

0 comentarii / 2123 vizualizări / 30 septembrie 2016

Judecătorul Horațius Dumbravă îi cere public șefei DNA să ceară ea însăși expertizarea lucrării de doctorat pentru a pune capăt acuzațiilor de plagiat. Într-o postare pe Facebook, Dumbravă avertizează că suspiciunile care planează asupra lui Kovesi impietează asupra imaginii DNA, într-un moment în care România se află la răscruce.

”Doamna Kovesi apare acum într-o situaţie inedită. Şi delicată. De acuzaţii de nesinceritate, furt intelectual ca să fiu mai direct: a plagiat, un lucru de neacceptat într-o lume civilizată. Aşa sună acuzaţiile. Care sper să nu fie adevărate. Dar ca să nu fie adevărate, avem nevoie, noi toţi, de o dovadă concludentă. Pe care o pot da organele abilitate, aşa cum au făcut-o anul acesta şi în raport cu alte teze de doctorat.
Cine o acuză? Oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni grave, care, dacă vor fi confirmate de judecători prin hotărâri judecătoreşti, pot da o imagine urâtă, hidoasă a anilor pe care i-a parcurs România din 1989 încoace(…) Ciudat este că aceste personaje, în funcţiile politice sau executive pe care le-au deţinut, au fost asociate într-un fel sau altul cu doamna Kovesi, cum ar fi numirea în funcţii de top în Ministerul Public.
Miza este enormă, iar doamna Kovesi ar trebui să conştientizeze pericolul enorm pentru încrederea pe care cetăţeanul onest, corect îl are faţă de minimala funcţionare a statului român.
Doamna Kovesi ar trebui sa constientizeze că se joacă o miză extrem de importantă pentru români: că, măcar, o instituţie funcţionează în interesul românilor şi României. După experienţa negativă a ANI şi DIICOT, a căror capi au fost acuzaţi de diferite fapte necinstite, ar fi o lovitură grea, cu consecinţe negative extreme pentru acea populaţie activă, care îşi agaţă optimismul viitorului lor şi al copiilor lor de activitatea DNA.
Mă aşteptam ca doamna Kovesi să fi cerut o expertiză (acum, când actualul ministru al Educaţiei dă dovadă de consecvenţă în ce priveşte sancţionarea plagiatului în mediul universitar) din partea organismului abilitat şi nu doar să dea un comunicat defensiv, lung, ceţos, fără culoare. Un procuror adevărat, care ştie că nu a greşit, aşa cum spune domnia sa, aşa ar fi procedat. Şi sper să facă acest gest. Eu, personal, îi acord circumstanţa că nu a plagiat, dar eu, ca şi noi toţi, avem nevoie de o dovadă clară, de netăgăduit din partea celui investit acum legal să o facă. S-a făcut în cazul altor persoane, e normal să se facă şi în cazul domniei sale. Altfel, domnia sa are de pierdut: va exista tot timpul umbra acestei acuzaţii, chiar şi asupra instituţiei pe care o conduce. Dar dacă nu a greşit, domnia sa, ca şi instituţia pe care o conduce, va ieşi întărită” scrie magistratul.

De precizat că, într-un interviu acordat azi Europa FM, șefa DNA a declarat că ideea de a cere ea însăși o expertiză i se pare o glumă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998