CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Merkel își apără politicile privind Rusia: Aveam nevoie de gazul lor ieftin

4 comentarii / 3084 vizualizări / 30 aprilie 2023

Fostul cancelar german Angela Merkel, prezentă aseară la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, a acordat un interviu redactorului-șef al săptămânalului Die Zeit, în care a vorbit despre deciziile controversate pe care le-a luat în timpul mandatului de cancelar. Ea nu a regretat parteneriatul economic strîns cu Rusia, spunînd că a preferat gazul ieftin al lui Putin celui mult mai scump, lichefiat.

În interviu, Merkel și-a recunoscut eșecurile în problemele de protecție a climei. Probleme precum criza financiară și a refugiaților au împiedicat-o să abordeze alte probleme cu mai multă energie, a spus ea, potrivit Deutsche Welle.

Fosta cancelară și-a apărat politica față de Rusia și deciziile de politică în energie care au făcut Germania în mare măsură dependentă de Rusia. „Aș fi preferat să import gaze din Regatul Unit și din Norvegia, așa cum am făcutvși în trecut, ori din Țările de Jos. Dar nu mai erau disponibile. Întrebarea pentru noi a fost: luăm gaz lichefiat, mai scump cu o treime sau gaz rusesc mai ieftin?” a spus ea.

Despre invazia rusă a Ucrainei, Merkel a spus: „Am încercat cu ceea ce aveam la dispoziție să prevenim această situație. Doar pentru că nu a funcționat nu înseamnă că nu ar fi trebuit să încercăm. Diplomația este o „necesitate””, a subliniat fostul cancelar.

Când a fost întrebată cum crede s-ar putea încheia războiul din Ucraina, Merkel a spus că nu dorește să comenteze, dar s-a declarat favorabilă negocierilor de pace. Angela Merkel a numit relațiile cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky ca fiind unele de încredere. „Am avut încredere în Zelensky, pentru că am vorbit foarte deschis unul cu celălalt. Președintele Zelensky a criticat acordurile de la Minsk și le-a considerat nerealiste. Aici, opiniile noastre au diferit. I-am spus că ele sunt singurul lucru pe care îl avem și ar trebui să încercăm să lucrăm în cadrul lor”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. ”Iși apără politicile”? Pe bune? Le-a adus nemților gaz ieftin, ca sa le meargă economia! Era Putin dușmanul lor? Ce le făcuse? Păi, Germania, nu a fost dușmana Europei? Răul nu a venit de la ea? Acum, pe ale cui politici le apărăm toți ca smintiții, si nu Merkel, când simțim pe pielea noastră ce inseamnă energie scumpă? Von der Leyen pare normală la cap? Gazul lichefiat scump e mai bun doar ca vine din SUA? SUA e imaculată? Nu a semănat teroarea in lume? La noi e o problemă cu rațiunea, obediența e in fruntea a tot si toate, e măsura tuturor lucrurilor, e politică de stat.

 2. Merkel nu facea razboaie. Merkel facea pace. Si economie. De aceea U.E. mergea intr-o directie buna.
  Acum il avem pe Scholz in Germania si Ursula in U.E.. Ei fac razboi si saracie si sunt buni, ca asa spune partenerul strategic, Marele Licurici.

 3. Cum au ajuns la putere in State marile satane:
  The Neocons and Their Rise to Power
  https://www.unz.com/runz/the-neocons-and-their-rise-to-power/

 4. Angela Merkel goala la Costinesti in… – X Factor Romania – Facebook
  (trebuia sa fie pozata la capu midia
  stridia si orhideea,
  langa Raffinarie)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998