CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesaj delirant al lui Orban la summitul PPE: turcii si husarii inaripati

8 comentarii / 4470 vizualizări / 16 martie 2019

Președintele PNL, Ludovic Orban, a încheiat azi prezentarea listei candidaților PNL la PE, pe scena summitului Partidului Popular European, cu un mesaj cel puțin năucitor, care va genera, probabil, nenumărate comentarii, inclusiv în contextul tragicului atentat din Noua Zeelandă.

”Așa cum îmi place mie, o să închei cu un strigăt de luptă: ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o șarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripați, polonezi, și care au reușit într-o șarjă de cavalerie să întoarcă pe spate sute de mii de otomani care erau împrejurul Vienei, reușind, practic, să păstreze Europa așa cum este ea astăzi. Dragii mei, șarja de cavalerie a început, husarii înaripați sunt pregătiți de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbîndă!” a tunat pe scenă liderul PNL.

Așa cum spuneam, finalul lui Orban e năucitor și vom explica de ce.
Dincolo de compararea stupidă a alegerilor europene cu asediul Vienei de către turci, e imposibil de înțeles evocarea vitejiei unui corp străin de armată, cel al husarilor polonezi; care ar fi legătura cu românii, care au avut, în timp, propriile victorii de răsunet contra turcilor?
Secundo, în al doilea asediu al Vienei, românii s-au aflat, cum se știe, de partea turcilor și împotriva Europei, adică, teoretic cel puțin, s-au numărat printre ”otomanii” masacrați de husarii polonezi. (În realitate, românii, care nu prezentau încredere pentru turci și primiseră doar sarcina de a construi poduri, au privit lupta husarilor polonezi cu turcii, la Kahlenberg, de pe un deal din apropiere, fără să participe)
În al treilea rînd, armata română aflată în tabăra adversă husarilor polonezi ai regelui Ioan Sobieski a fost condusă de domnitorul muntean Șerban Cantacuzino, care a devenit cu adevărat celebru abia după ce numele său a fost descoperit pe arma ucigașului din Noua Zeelandă.
Cum și de ce o fi ajuns Ludovic Orban la evocarea unui asemenea eveniment și într-un asemenea context va rămîne, probabil, o mare enigmă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Sammitul de la Balaceanca.

 2. Husarii au fost o cavaleria ușoară născută în Regatul Maghiar, în timpul regelui Matias Corvinus. Denumirea și ”penele” harnașamentului lor au fost adoptate de regele Poloniei, dar și de toate regimentele de cavalerie ușoară din Europa și nu numai. Husarii sunt continuatorii cavalerilor medievali după secolul al XV-lea, dar armele de foc i-au scos și pe ei din lupte, făcându-i husari înaripați cu mult înainte de primul război mondial.

 3. Aidi, bre. Știu australianul ăla și tu nu știi că armata imperială condusă de Carol de Lorena știa tot ce mișcă prin tabăra amărâtului ăluia de Kara Mustafa. Ghici de unde? Iar boul îl luase la ochi pe pașa de Buda in timp ce Șerban Cantacuzino și Gheorghe Duca râdeau în barbă. Ba până și imbecilul ăla de Apafi o fi râs.

 4. Asteptam comentariile lui BTI si despre discursuri din alte tabere. De exemplu, de la Norica, de la Rovana … Apropo de cavalerie, ce nume frumoase pentru o iepa murga, respective roiba

  • Era o vreme pe când Luna răsărea seara și Soarele dimineața, inclusiv în capul lui Leonard. Pe atunci vorbea despre sauronii și sarumanii sistemului securist băsist.
   Timpul ne-a lămurit că Orban, mărețul liberal, avea rolul slugoiului de Alfrid.

 5. Sica mandolina nu se dezminte…Un idiot si atat….

 6. Ludovic a luat-o razna cu totul!

  • Azi PNL-ul controlat de Securitate a fuzionat cu PACT, jucăria loazei securiste Sebi Burduja.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998