CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesaj exploziv al lui Iohannis: pandemia – incheiata pina la vara

16 comentarii / 7679 vizualizări / 19 ianuarie 2021

Președintele Klaus Iohannis a făcut azi o declarație de-a dreptul nucleară, după vizita la centrele de vaccinare de la Centrul Expozițional Romexpo, el fluturînd românilor perspectiva ca pandemia să se încheie într-un timp mult mai scurt decît se întrevedea pînă acum.

”Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin,

și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie.

Însă vreau și cu această ocazie să atrag atenția publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați, este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse” a spue președintele, după vizită.

Parcă pentru a fi sigur că mesajul său nu va fi ratat, el a reluat imediat ideea:

”Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, pe cealaltă parte, un număr important, 60-70% din populație trebuie să fie vaccinată și atunci, dacă facem lucrurile așa cum trebuie,

poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală”.

Teza revenirii la o viață normală și a încheierii pandemiei în următoarele luni nu s-a prea regăsit pînă acum în nicio declarație a vreunui oficial român, ba chiar dimpotrivă.

Premierul Florin Cîțu vorbea zilele trecute de speranța vaccinării a cca.10,5 milioane de români pînă în toamnă, deci cca.50% din populație, Adrian Streinu Cercel ne îngrozea cu anunțul că masca va fi purtată pînă în 2023, în timp ce edilii din toată țara protestează față de lipsa de susținere a guvernului în privința organizării centrelor de vaccinare.
OMS anunța tot zilele trecute că al doilea an al pandemiei va fi chiar mai rău decît primul, având în vedere modul în care se răspândește noul coronavirus, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante tot mai contagioase.
Raed Arafat se declara pesimist, acum două zile, spunînd că ”pandemia nu s-a rezolvat” și avertizînd asupra pericolului noilor tulpini.
Angela Merkel declara și ea săptămîna trecută că faza cea mai neagră a pandemiei nici nu a venit, încă.
În plus, compania Pfizer tocmai a anunțat că încetinește ritmul de fabricare a vaccinurilor pe motiv că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare. Și că nu se știe cînd se va reveni la ritmul normal de livrări.

Toate acestea conturau un peisaj mai degrabă pesimist în legătură cu pandemia, ceea ce face cu atît mai exploziv mesajul transmis azi, brusc, de către Klaus Iohannis.

Ce știe președintele – sau ce urmărește – de a decis brusc să dea românilor cea mai mare veste imaginabilă, aceea că în doar 4-5 luni pandemia s-ar putea ”închide”, iar lumea să revină la o viață normală?

Reamintim ce scriam recent despre modul în care s-a derulat ultima pandemie care a afectat lumea, gripa porcină din 2009-2010, cu accent pe similitudinile cu actuala pandemie. După declanșarea panicii mondiale și crearea de vaccinuri, a venit atunci constatarea surprinzătoare că oamenii de peste tot au refuzat să se vaccineze, toate campaniile fiind considerate eșecuri de proporții. Finalmente, pe fondul acestui eșec, OMS a anunțat brusc, în august 2010, că pandemia s-a încheiat.

Să se repete și acum, integral, scenariul ultimei pandemii sau Klaus Iohannis are alte interese legate de marele său anunț? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Să ne reamintim candoarea prostovanului Muihannis care demitiza răceala pe 6 martie 2020.

 2. experimentul pitesti continua….

 3. Poate stapanii i-or fi promis vreo noua tinichea (merdalie) daca convinge cat mai multi sclavi sa se vaccineze. Si a crezut ca daca afla ca scapam de teatru, sclavii vor da navala la centrele de intepare. Si atunci a aruncat momeala.

 4. Iohanis nu poate decat sa fie felicitat. Punct.

  • 17 369 decese și economia în paragină cu prostovanul Muihannis care demitiza răceala pe 6 martie 2020.

   Ce muie veți lua toți securiștii!!! :)))))))))))))))))

 5. „Tânărul se laudă cu cât face, bătrânul cu cât a făcut, iar prostul, cu cât are de gând să facă”
  Spusele lui kwj se încadrează la „vorbește și nea ion…”; de prisos să încercăm să descifrăm
  cine știe ce „sensuri adânci” când știm bine că orice zicere a sa, nu e decât, fie o „traducere” a
  ordinelor primite, fie defulări personale.
  –––
  „Calea cea mai sigură de a nu avea pacea, este să vorbim mereu despre ea” spunea Bonaparte.
  Rămân la părerea că dacă s-ar vorbi mai puțin, și mai responsabil (la toate nivelurile!), mult bine
  ne-am face, în tot ce înseamnă nebunia asta.
  Mai rămân și la părerea că, dacă mâine, s-ar afla că pandemia s-a încheiat, pentru tare mulți ar
  fi o mare dezamăgire. Pentru toți cei ce, sub acoperirea pandemiei, fac afaceri „specifice”; pen-
  tru sistemul sanitar „privat”; pentru „politicienii” nerozi care acum, au cum să-și ascundă / motiva
  incompetența / ticăloșiile; pentru o mare parte din media, care și-a găsit un excelent „subiect”
  cu audiență garantată și mulți, mulți bani de la bugetele publice și, nu în ultimul rând, pentru toți
  frustrații cărora, nereușindu-le nimic, „pandemia”, cu restricțiile și îngrădirile ei, le aduce imensa
  bucurie de a vedea cum „capra celorlalți”, nu numai că moare: este ucisă cu brutalitate.
  A celorlalți… Adică a celor ce știu ce înseamnă să trăiască, să înțeleagă și să prețuiască bucu-
  ria de a fi OM.
  … Viitorii noi „proscriși”, viitorii noi „eretici”…

  • Lui Muihannis nu-i dă nimeni feed-back, Slugoii SRI îi cântă-n anus, iar prostovanul se scapă negândite-n public ca orice imbecil spontan. :))))))))))))))))))))))

 6. Tot ce atinge Iohanis se usuca…uitati-va la PNL, mai nou! Numai ca pentru nenorocirile facute de el platim noi..Deci, Romania termina pandemia la vara, asta cam stim, ca nici acum nu mai avem multi infectati, netestand, nu stim, nu stim, nu exista…cam asta e paradigma in care s-au miscat „autoritatile”…numai ca, dupa „modelul” asta, ni s-au repartizat cele mai putine vaccinuri si Europa ne considera un focar neccercetatat…despre asta nu se spune, dar, se iau masuri de „represalii”impotriva propriilor cetatateni (ca-n orice dictatura), considerand ca toate tzarile sunt in zona galbena si pedepsind pe orcine se intoarce de acolo cu carantinarea (alternativa vaccinata e alta idiotenie, avand in vedere ca vaccinul nu e la liber, el, de fapt, nu prea exista si nevaccinatul n-are nicio vina…). Nu mai vorbim despre calcarea in picioare a tuturor drepturilor si libertatilor, despre interzicerea oricaror intrebari, despre eludarea, chiar, a prospectului care te avertizeaza ca ai nevoie de recomandare medicala si despre necunoscuta efectelor secundare (care, abia acum, se contabilizeaza!)…Eu cred ca „pandemia” in mintea marginita se confunda cu starea de alerta (in fapt o stare de urgenta mascata) si-si da seama ca nu mai poate prelungi panarama…dupa logica lui, inceteaza si pandemia, care n-a existat decat odata si din cauza starii de urgenta decretata de el…pana atunci fusese o simpla raceala…

 7. Iohannis sufera de disociatie cognitiva dintotdeauna, nu e de mirare ca afirma despre campania de vaccinare lucruri incredibile. Dar disociatie cognitiva au multi romani care neaga realitatea de sub nasul lor. Popoarele inteligente si sanatoase psihic fac coada la imunizare si s-ar vaccina oriunde, chiar si prin in farmacii sau prin parcari, in sistemul drive-in.

 8. @ Ăștia fac reclamă, din funcțiile publice în care se află, la firme farmaceutice și producătoare de vaccinuri pronunțând mărcile firmelor producătoare, Adrian Severin fiind trimis în instanță de la Parlamentul European și judecat pentru o acțiune de lobby pentru care nu a făcut publicitate când a acceptat să o prezinte în Parlamentul European, ?

 9. & Sunteți de părere că ar fi utilă o evaluare a imunizărilor deja existente la populație, chiar și la nașteri, pentru a nu mai fi făcute imunizări peste cele deja existente prin dobândirea genetică, ?

  • Imunizarea este valabila 3 luni, iar dozele de vaccinuri vor ajunge in 2024, deci cam cat de prost crezi că ești??????

 10. @ ?

 11. @ S-ar putea realiza și vaccinuri care ar putea fi și personalizate în funcție și de imunitatea și anticorpii fiecărei persoane, ?

  • Nu „s-ar putea” ci se poate si se face. Dincolo de cazui particulare, in care adevarati „magicieni” ai medicinei elaborau, pe baza analizelor si particularitatilor fiecarui individ, prin „distilarea” excetiilor si serului proprii fiecarui individ, un autovaccin cu rezultate miraculoase…Unul dintre mediciii de care-mi amintesc e regretatul Iosipov-Sinesti, care chiar vindeca parodontoza….Pe modelul asta se preparau la Cantacuzino autovaccinuri, in urma unor prescriptii medicale, in situatii disperate…Prin anii 80 se elaborase un preparat cu spectru larg, cu efectul ridicarii imunitatii, Cantastin (cred)…numai ca in spatele acestor „potiuni magice’ erau doctori adevarati, dedicati vindecarii oamenilor, nu studierii efectelor si jumulirii de bruma de agoniseala…in afara de politrucii doctorului Mincu, cu „alimentatia rationala”, care n-ar fi fost tocmai blamabila, daca n-ar fi fost o cerinta de partid si aplicabila unei populatii in imposibilitatea achizitionarii produselor de baza, restul medicilor, marea majoritate isi vedeau de juramantul lor, putini erau „specialisti” si „experti” (ca doctorul Imre, care s-a nascut „specialist”, fara sa stie in ce), inca nu se inventase abominatia de „medic propagandist” al sistemului si in niciun caz n-ai fi intalnit alcatuiri cu pretentii medicale, calificati la locul de munca, cu ucaz de la Bigpharma sa fie numiti manageri…stiu, e mai grav cand ipochimenii chiar se cred medici si „profeseaza”

 12. & Dacă nemții și-au denumit conducătorii „Reich” ca să fure de la „rich” și să dea la săraci, fapt pentru care s-au și bătut cu englezii și americanii, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998