CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Mesaj indirect? Rușii au bombardat ctitoria americană de la Izmail

8 comentarii / 2866 vizualizări / 24 iulie 2023

Mai multe drone ale rușilor au atacat azi noapte porturile ucrainene Reni și Izmail, exploziile putînd fi văzute și auzite de navigatorii români aflați în zonă. Autoritățile ucrainene au anunțat că în urma atacului au fost distruse mai multe depozite de cereale, dar și elemente de infrastructură portuară. De asemenea, mai mulți angajați ai portului Reni au fost răniți. Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc.

Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galați a adus războiul la cea mai mică distanță de teritoriul românesc de la declanșarea invaziei. Nu este clar deocamdată care este dimensiunea pagubelor în urma atacurilor, însă este clar că nu toate dronele au fost interceptate de către antiaeriana ucraineană. Au fost identificate cel puțin 9 drone care au lovit infrastructura portuară a Ucrainei și au fost vizate depozite militare, dar și silozuri de cereale. Șeful administrației orașului portuar Izmail, Rodion Abashev a confirmat pe Facebook atacul cu rachete lansat noaptea trecută. relatează Hotnews.

Foarte important de punctat, portul Izmail se află de mai mult vreme în centrul atenției americanilor, care s-au implicat profund în moderizarea și dotarea sa accelerată, dat fiind că el e o facilitate importantă pentru transportul cereale ucrainene în lume – și care a devenit și mai importantă după ce Rusia s-a retras din acordul cerealelor. De la Izmail, care a fost modernizat de la începutul războiului cu ajutorul SUA și al altor finanțări, cerealele sunt duse cu șlep pe un braț a Dunării prin România până la portul Constanța la Marea Neagră pentru a fi expediate mai departe. În aprilie, o serie de oficiali americani, europeni și ucraineni au descins la Izmail pentru a inspecta la fața locului mersul lucrărilor, după cum relata la acea vreme siteul mariustucă.ro.

Bombardarea de către ruși a unui obiectiv atît de important pentru americani s-ar putea să reprezinte și un semnal indirect dat de Moscova, prin care să-și transmită nemulțumirea față de implicarea acestora într-o zonă atît de apropiată de teatrul de luptă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Rușii au atacat un vechi teritoriu românesc. Văd că nimeni din media nu știe chestia asta.

  • „Adevarat” e ca Ucraina sovietica ne-a rapit teritoriile, iar Ucraina actuala mai vrea, in loc sa inapoieze ce detine pe nedrept.
   Iar rusii au bombardat pe cei care vor adancirea canalului care astfel va distruge Delta Dunarii.
   Vita cu cacat in gura ce esti!

  • sa-mi stai la adncime

 2. ” Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc.”
  Ce transportau navele romanesti?
  Nenorocitul alogen din deal vrea cu tot dinadinsul sa ne bage in razboi!
  Cat il mai suporta Dumnezeu?

  • Neapărat trebuie să scăpăm de neamț… ăsta e un fel de „zelenskea” al României, o plagă abătută asupra acestui popor care nu va ridica nicio obiecție când americanii îi vor ordona să treacă Nistrul împingându-ne iarăși (pentru a doua oară în istorie) într-un război ce nu-i al nostru împotriva rușilor.

 3. Gg

  • caci se vede

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998