CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesaj intern. Nu si extern

0 comentarii / 1341 vizualizări / 14 septembrie 2011

Presedintele Traian Basescu i-a indus in eroare pe romanii stabiliti in America si pe ziaristii prezenti la intalnire atunci cand le-a spus ca a evitat sa anunte proiectata sa intalnire cu Barack Obama pentru ca analistii sa nu-i strice vizita. A mintit. Pentru ca nu era proiectata nicio intalnire. Si daca multi dintre romani pot fi pacaliti, acest lucru nu se poate intampla si la nivelul guvernelor lumii ori al mass-mediei internationale.
Agenda de lucru a Presedintelui Traian Basescu a fost improvizata. Tocmai pentru ca nu era planificata nicio intalnire cu omologul sau american. Au fost rostite doar cateva politeturi. Si au fost atacate teme cat se poate de banale. Si de inutile. De la Washington, Presedintele Traian Basescu nu s-a intors cu niciun rezultat semnificativ care ar putea fi in beneficiul romanilor. Cel mult, s-a intors cu un castig electoral, in masura in care intalnirea de la Casa Alba ii poate aiuri pe unii cetateni mai putin informati.
Acordul tehnic privind scutul antiracheta de la Deveselu nu a necesitat nici semnatura si nici prezenta domnului Traian Basescu. Ci doar a sefilor dimplomatiei celor doua state. In al doilea rand, nu era necesar ca acest moment sa se consume la Washington. El se putea intampla, la fel de bine, si la Bucuresti. Iar prezenta doamnei Hillary Clinton la Bucuresti ar fi fost, cu certitudine, un castig real pentru imaginea Romaniei in lume.
Dar domnul Traian Basescu a tinut mortis sa se afle la Washington. Si, prin prezenta sa acolo, sa forteze o intalnire cu vicepresedintele Joe Biden. Si, fortand aceasta intalnire, pe care inaltul demnitar american nu mai avea cum s-o evite, se crea si posibilitatea ca Presedintele Obama insusi sa-si schimbe din mers agenda de lucru si sa se intalneasca, in fuga, cu seful statului roman.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998