CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Mesaje incendiare ale lui Geoană: România – reconstruită pe baze militare. Armata, pivotul transformării statului

45 comentarii / 9241 vizualizări / 1 iulie 2023

Aflat în campanie electorală mascată, nr.2 în NATO, Mircea Geoană, lansează mesaje de-a dreptul incendiare despre viitorul României și noua paradigmă în care ar trebui să se înscrie statul român. Ieri, aflat la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, Geoană a decretat nici mai mult, nici mai puțin decît că România trebuie reformată având la bază armata, în calitate de instituție în care românii au cea mai mare încredere. Statul român trebuie să facă saltul istoric de care are nevoie investind în armată, mai anunță liderul NATO. ”Armata română devine axul central al transformării statului român” mai spune el. De asemenea, Geoană a declarat că vremea economiei libere de piață s-a dus, iar statul va trebui să își asume intervenții tot mai masive în economie. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Mircea Geoană pare să nu fi mers degeaba în vizită la Sorin Vîntu, pentru că dă semne că și-a însușit temeinic celebrul îndemn al acestuia către români: ”Întăriți-vă statul!”. Probabil că nici SOV nu s-a gîndit, totuși, în termenii enunțati ieri de fostul său oaspete.

Ce a spus fiul de general Geoană despre noua direcție pe care ar trebui să apuce statul român, singurul din Europa condus în istoria recentă de un general de armată, totodată lider al unui partid numit ”Liberal”:

”Două cuvinte despre Stat și rolul său. În urmă cu 30-40 de ani, pendulul ideologic s-a deplasat către ceea ce se numea atunci statul minimal și mâna invizibilă a pieței, ca principal factor de organizare a piețelor și a societății.

Acea perioadă s-a încheiat. Criza financiară, pandemia, războiul din Ucraina, inflația si competiția geopolitică au readus nevoia intervenției guvernamentale masive.

Statele au devenit dintr-un element lateral și stânjenitor factori indispensabili ai gestionării economiei, securității naționale și a contractului social. Vechiul Consens de la Washington a fost înlocuit de un alt consens, tot de la Washington, pe care președintele Biden l-a enunțat acum câteva săptămâni, în care statul își reasuma rolul explicit de a investi în economie, de a modifica voluntarist modelul economic și social”.

După ce a enunțat nevoia intervenției masive a statului în economia de piață, Geoană a trecut la etapa următoare: militarizarea, ca temelie a reformei naționale.

În discursul rostit ieri în fața profesorilor și studenților, Geoană a amintit vorbele lui Nicolae Bălcescu: ”o armata puternică este esențială pentru a asigura auto-determinarea națională”.

”Statul trebuie să aibă capacitatea și instrumentele să poată să își facă datoria. Puterea unui stat reinventat, a statului în economie și în societate și în securitatea națională(…) Trebuie să fim absolut pregătiți să ajutăm instituțiile publice, nu doar cele militare, ci transversal pe toate serviciile publice esentiale, ca acest lucru poate fi făcut în condiții bune. Si problema pe care o văd este că aceste instituții publice în România și percepția despre stat se lovește de o neîncredere profundă a populației noastre.

Singura instituție publică care se bucură de respectul și încrederea românilor este Armata Română. De aici trebuie început să reconstruim.

Armata și autoritățile publice se bucură de un grad de încredere mai înalt în rândul publicului onest. Deci, a investi în armată, în cariera militară, în dotare modernă, reprezintă mai mult decât o cerință de securitate națională sau de obligații față de NATO, de care România se achită impecabil. Reprezintă punctul de sprijin pentru Saltul istoric, pe care doar un stat modern îl poate realiza” a mai spus Geoană.

Și a anunțat că România are nevoie de înarmare consistentă:

”Asistăm, dragii mei prieteni, la o nouă definiție a securității, din care securitatea militară este parte integrantă, pivotul unei noi definiții de securitate care traversează toată societatea și întreaga economie a acestei planete(….) Aceasta înseamnă că vom avea în față o perioadă de transformare și de resurse suplimentare pentru apărare și înzestrare. Vom avea, de asemenea, o perioadă de tranziție accelerată de la a echipamentelor sovietice la era echipamentelor NATO, nu doar în Ucraina, ci peste tot în alianța noastră. Este o șansă unică pentru renașterea industriei de apărare din România. Resurse importante pot fi dirijate de către guverne și de către sectorul privat, de către fondurile de investiții, de către fondurile de cercetare, dezvoltare, inovare”.

Finalul discursului a fost apoteotic:

– Proiectele de forță militară și de intelligence fac casă bună cu o economie competitivă.
– Forța militară și economică se potențează reciproc.
– Noua integrare euroatlantică reprezintă cel mai bun moment al istoriei naționale.
– Este o fundație pe care putem crea și construi.

– Armata română devine axul central al transformării statului român.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

45 Comentarii

 1. MG = un alt mâncător de rahat, printre alţii…
  Statul antiromân = stat eşuat, colonie a Marilor Putori.

 2. Tipu ăsta e un mare mincinos!
  România este așezată pe rețeaua de biserici, iar biserica este prima la încrederea cetățenilor.
  NATO e ceva de conjunctură, în fond nimeni nu are nevoie de NATO și de bazele ei militare.
  Este doar o formă de a smulge bani, un fel de tribut mascat pe care-l plătim americii.
  Am plătit și la turci și tot s-a dus draq Imperiul Otoman. Noi cu bisericile noastre am rămas.

  • Gresit. Primi in inrederea populatiei sunt pompierii!

 3. PROSTANACUL acum poate sa mănânce KÂ.KAT cu polonicul(folosit în armata) ca de făcut face ce-i dictează stăpânii, iar la masurile luate de slugoii politruci cu vârsta de pensionare, unde vom vedea cascadorii râsului cu Moș Teacă în acțiune, la stins incendii, urmărind interlopii, cu F35 în picaj, s.a, doar cretin sa fi sa te mai faci polițist, pompier, aviator, militar, s.a. Dar poate vin în armata cei din. mUiE, conform noii legislații. Sictir, CARICATURA!

  • doar cretin sa fi sa te mai faci polițist, pompier, aviator, militar,JANDARM

   -cretini sadici !

   • aviator ca Iovan
    sa transporti organe de transplant,
    mai un ficacior,
    mai un bojocel,
    ceva de mortaciune.

    -sadici morbizi.

 4. Înarmarea masivă și modernă e singura opțiune. Trebuie să urmăm exemplul Poloniei și să devenim una din marile puteri militare europene. Nu Olanda sau Portugalia sunt vizate de bandiții ruși, ci noi, în estul continentului.
  Bestiile de la Kremlin trebuie să știe că în România îi așteaptă nenorociri mult mai mari decât în Ucraina.
  România are cu ce. Datoria publică este printre cele mai mici din UE. În următorul deceniu putem investi minimum 100 de miliarde de euro în forțele armate, terestre, navale, aerospațiale. E timpul să avem propriii noștri sateliți militari.

  • Amenintarea e prostia slugilor jegoase, ca tine, si colonialismul desantat al ocupantilor straini, stapanii tai.

  • Medicamentatia masiva si moderna este singura optiune. Trebuie urmat modelul japonez cu camasa de forta si perfuzii in creier.

   Intr-un clasament al suboamenilor, dupa turnatori si tradatori urmeaza propagandistii de razboi ca tine.
   Cei care vorbesc de razboi, dar nu participa, sunt ipocriti si slugi tradatoare purulente ale intereselor straine.

   • Ai scapat de la vreo Unitate psihopata de gradati frustrati?! Sunteti cam prea multi in tara asta, civilii sunt in inferioritate clar din 89 incoace

    • eşti căprar sub ţap belit şi la creieri behăit.

  • Du-te ba in pilda ma-tii cu armata ta cu tot!

  • „TUNURI ÎN LOC DE UNT”! Vezi că a mai spus unul Hermann prin anii ’30 și n-a sârșit prea bine…

  • Du-te bai sifiliticule in Ucraina ia niste arme NATO si lupta-te. Lasa-ne pe noi in pace. Poate ne faci un bine si te intorci olog si cu PTSD.

   • asta e mai prost decât prostănacu’.

  • CRED CA TEEAI LOVIT DE COLTUL MESEI SAU ESTI DIN NASTERE ASA PROST CACANARULE ALUPIGUS .

 5. Are sifilis la creierul pe care nu_l are ! Prostul bagat pe gat poporului roman de catre criminalul bolsevic ilici-iliescu incepe sa devina periculos.

 6. Votați gAURa !

  • si tot poporul va vota cu o maciuca in ea.

 7. Le găsiți în gAURă !

  • dar ii dam si ei, si tie in gura, tot slobozul nostru, al Neamului Romanesc

  • Postacule.

 8. Simona şi Inna se află în topul instituţiilor în care românii au cea mai mare încredere !

 9. Geoana anunta, indirect, necesitatea evacuarii copiilor si tineretului romanesc in viitor.
  Altfel ajunge carne de tun pe front.
  Asa cum ei au facut cu copii si tineretul ucrainean.

  Daca Armata are cea mai mare incredere in randul romanilor, atunci de ce nu isi inscrie nimeni copilul in invatamantul militar?
  De ce tineretul roman fuge de invatamantul militar si „cariera” militara?
  De ce pleaca militarii din Armata? Geoana bate campii intentionat.

  Cumva Ucraina a fost epuizata si este nevoie de o alta colonie de slugi data la cainii razboiului?

  • Cea mai mare incredere este in Armata doar pentru ca si-a pastrat imaginea idilica in randul populatiei si pentru ca este sistem inchis militarizat si nu se cunoaste bucataria, altfel tinea subsolul clasamentului cu toti specialii.

 10. Opriți Prostănacul pana nu e prea tarziu. Individul nu cunoaște noțiuni elementare de economie si de drept. Mediocru de mic copil si pana astăzi. Un păcălici care începe sa stârnească mila. Vai de mama lui!!

 11. N-are circumvolutiuni

 12. …trebuie să fie distrugerea și dezmembrarea definitivă a Rusiei. Asta nu se poate face decât cu o armată puternică și în strânsă alianță cu America.

  • sub acoperirea de tarfa americana

  • Ba belitule, du-te si toarna-ti o galeata de apa rece in cap.

 13. In acest caz,cum cei mai mari specialisti in statul interventionist si in complexe militare statale puternice, sunt China si Rusia, atunci guvernul Romaniei sa ofere burse de specializare in domeniul politic si al managementului economic la universitati chineze si rusesti,ar fi bine ca fiecare partid romanesc sa trimita la scolile de partid al P.C.C. si la Rusia Unită tineri liberali si pesedisti sa fie intruiti, propun ca S.N.S.P. asa deschida cursuri de planificare economica centralizata si de bazele cunoasterii oranduirii centraliste

 14. Nr. 2 in N.A.T.O. e paralel cu realitatea, normal ca are creierul spălat si nu poate vorbi decat despre armată. In care armată au romunculii incredere, in lichelele care o conduc, care semnează contracte frauduloase pentru armament care nu ne foloseste la nimic? In cei care se imbogățesc din acest trafic cu armament in timp ce România e jefuită, aservită, e fără demnitate si fără onoare? Geoană crede că se adresează opincarilor din secolul 18? Banii țării se duc pe înarmare excesivă, dar doar pe hârtie, ca americanii nu au livrat nimic până acum, si pe salariile si pensiile magistraților. Asta e România! O proastă!

 15. Mihaela dragostea mea, mi aduc aminte de cand era un topaila, bine acum nu e mai prejos aka Spanul

 16. Saracu nu este decat un papagal. Ce i se spune el chiar crede, si repeta. Va spune cineva care a fost in sistem- armata romana nu mai exista, este doar cu numele. Departamentul de stat sua, cel care se ocupa de crearea revoltelor in lume si a razboaielor prezent in Romania prin diverse ONG, a avut birou in cladirea Ministerului apararii si a dictat scoaterea din sistem a tuturor specialistilor din aramata, desfiintarea unitatilor strategice…..etc. Serviciile de informatii romanesti sunt conduse de CIA, FBI .Parerea mea este ca razboiul economic ( al 3-lea razb mondial) a inceput in 1989 pornit de USA impotriva Europei, de ce? pt. ca s-au temut de o Europa puternica( ca sa nu mai spun de o Eurasia puternica).Vedeti razboiul din Serbia, Ucraina, problemele din Franta, etc….

  • Da, si SRI e condus de CIA si are un agent Soros drept director, pe Hellvig.

 17. Asta vrea sa castige alegerile? Cu asemenea optiuni? Fereasca Dumnezeu! Mai are un pic si-l ajunge pe Hitler…
  E sec, sinistru si parca incepe chiar sa fie prostanac ..

 18. Vocea poporului, peste 90 % din noi vrempace.ro. In Italia se face referendum pentru iesirea din alimentarea razboiului italiafuoridellaguera.it

 19. Întăriți-vă sufletele pentru Războiul Sfânt ! Lupta și Sacrificiul nu vor fi în zadar.

 20. Diavolul vă șoptește la ureche să vă plecați în fața lui Putin de dragul păcii mincinoase. Nu vă lăsați amăgiți, ci fiți puternici în credință și jertfă. Izbăvirea e aproape!

  • Satano, nu stii ce vorbelesti, aia la care te inchini tu, pentru ca diavolul e prost, sunt chiar dusmanii tarii, adica si un samavolnic ca tine, si daca e sa ne izbavim, de aia ca tine .

  • sau e fiu-tau, Soros?

  • Boule. Trolii o dati cu vrajeala religioasa acum?

 21. Astazi 2 iulie 2023 ( 20 iunie anul Domnului 7531 ) ORTODOCSII il pomenesc pe Ștefan cel Mare și Sfânt, model de conducător creștin, dar azi Romania are un TRADATOR CRETIN si SATANIST, Clona Johanis.

  ,,Ștefan cel Mare a zidit biserici și mănăstiri nu numai în Moldova, ci și în Muntenia și Transilvania, mărturisind prin aceasta conștiința unității de credință și neam. De asemenea și la muntele Athos, unde pericolul otoman amenința tot atât de mult Ortodoxia, a înălțat, înnoit și înzestrat mai multe biserici și mănăstiri, între care la loc de cinste stă mănăstirea Zografu. Pe toate aceste sfinte lăcașuri, Ștefan cel Mare le-a înălțat ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru biruințele purtate în lupta cu dușmanii creștinătății, cât și pentru cinstirea și pomenirea celor căzuți în luptele cu dușmanii credinței neamului. Pentru aceasta, poporul l-a cinstit numindu-l „cel Sfânt”. ‘’

  „Prealuminaților, preaputernicilor și aleșilor domni a toată creștinătatea, cărora această scrisoare a noastră va fi arătată sau de care ea va fi auzită. Noi Ștefan Voievod din mila lui Dumnezeu, Domn al Țării Moldovei, mă închin cu prietenie vouă tuturor cărora vă scriu și vă doresc tot binele și vă spun domniilor voastre că necredinciosul împărat al turcilor a fost de multă vreme și este încă pierzătorul întregii creștinătăți și în fiecare zi se gândește cum ar putea să supuie și să nimicească toată creștinătatea. De aceea facem cunoscut domniilor voastre că pe la Boboteaza trecută, mai sus numitul turc a trimis în țara noastră și împotriva noastră o mare oștire în număr de 120.000 de oameni, al cărui căpitan de frunte era Soliman Pașa. Auzind și văzând noi acestea, am luat sabia în mână și cu ajutorul Domnului Dumnezeului nostru Atotputernic, am mers împotriva dușmanilor creștinătății și i-am biruit, pentru care lăudat să fie Domnul Dumnezeul nostru. Auzind despre acestea, păgânul împărat al turcilor își puse în gând să-și răzbune și să vie, în luna mai, cu capul său și cu toată oștirea sa împotriva noastră și să supuie țara noastră care e o parte creștinească și pe care Dumnezeu a ferit-o până acum. Dacă această poartă, care e țara noastră, va fi pierdută, atunci creștinătatea va fi în mare primejdie. De aceea ne rugăm de domniile voastre să ne trimiteți pe căpitanii voștri împotriva dușmanilor creștinătății până mai este vreme, fiindcă turcul are acum mulți potrivnici și din toate părțile are de lucru cu oamenii ce-i stau împotrivă cu sabia în mână. Iar noi, din partea noastră, făgăduim pe credința noastră creștinească și cu jurământul domniei noastre că vom sta în picioare și ne vom lupta până la moarte pentru legea creștinească, noi cu capul nostru. Așa trebuie să faceți și voi, pe mare și pe uscat, după ce cu ajutorul lui Dumnezeu Cel Atotputernic noi i-am tăiat mâna dreaptă. Deci fiți gata fără întârziere”.

  De la Nistru pan’ la Tisa
  Tot romanul plansu-mi-s-a,
  Ca nu mai poate strabate
  De-atata strainatate
  Din Hotin si pan’ la Mare
  Vin Muscalii de-a calare,
  De la Mare la Hotin
  Calea noastra ne-o atin
  Si Muscalii si Calmucii
  Si nici Nistrul nu-i inneaca
  Saraca tara, saraca!
  Din Boian la Cornu Luncii
  Jidoveste-nvata pruncii
  Si sub mana de jidan
  Sunt romanii lui Stefan.
  Ca-ndarat tot da ca racul
  Fara tihna-i masa lui
  Si-i strain in tara lui.
  Din Brasov pan’la Abrud
  Vai ce vad si ce aud
  Stapanind ungurul crud
  Iar din Olt pana la Cris
  Nu mai este luminis
  De greul suspinelor
  De umbra strainilor,
  De nu mai stii ce te-ai face
  Sarace roman, sarace!
  De la Turnu-n Dorohoi
  Curg dusmanii in puhoi
  Si s-aseaza pe la noi;
  Si cum vin cu drum de fier
  Toate cantecele pier
  Zboara paserile toate
  De neagra strainatate
  Numai umbra spinului
  La usa crestinului
  Codrul geme si se pleaca
  Si izvoarele ii seaca
  Saraca tara, saraca!
  Cine ne-a adus jidanii
  Nu mai vaza zi cu anii
  Si sa-i scoata ochii corbii
  Sa ramaie-n drum ca orbii
  Cine ne-a adus pe greci
  N-ar mai putrezi in veci
  Cine ne-a adus Muscalii
  Prapadi-i-ar focul jalei
  Sa-l arza, sa-l dogoreasca
  Neamul sa i-l prapadeasca,
  Iar cine mi-a fost misel
  Seca-i-ar inima-n el,
  Cum dusmanii mi te seaca
  Saraca tara, saraca!
  Stefane, Maria ta,
  Lasa Putna, nu mai sta,
  Las’ arhimandritului
  Toata grija schitului,
  Lasa grija gropilor
  Da-o-n seama popilor
  La metanii sa tot bata,
  Ziua toata, noaptea toata,
  Sa se-ndure Dumnezeu
  Ca sa-ti mantui neamul tau…
  Tu te-nalta din mormant
  Sa te-aud din corn cantand
  Si Moldova adunand
  Adunandu-ti flamurile
  Sa se mire neamurile;
  De-i suna din corn odata
  Ai s-aduni Moldova toata
  De-i suna de doua ori
  Vin si codri-n ajutor;
  De-i suna a treia oara
  Toti dusmanii or sa piara
  Dati in seama ciorilor
  S-a spanzuratorilor.
  Stefane, Maria Ta,
  Lasa Putna, nu mai sta
  Ca te-asteapta litvele
  Sa le zboare tigvele
  Sa le spui molitvele
  Pe cati pari, pe cati fustei
  Capatani de grecotei
  Grecoteii si strainii
  Manca-le-ar inima cainii
  Manca-le-ar tara pustia
  Si neamul nemernicia
  Cum te prada, cum te seaca
  Saraca tara, saraca!

  Doina de Mihai Eminescu

  Aceasta varianta a Doinei, extrem de putin cunoscuta astazi, este preluata din cartea Mihai Eminescu – poezii tiparite in timpul vietii, vol. III, note si variante, editie critica ingrijita de Perpessicius, cu reproduceri dupa manuscrise, Editura Fundatiei Regale, Bucuresti, 1944.

  • Si puti a satanizat chiar si daca apelezi diversionist la Stefan cel Mare sau la Eminescu.
   PSIHOPAT E STAMPILA PE TINE, CLONA DE DRAC,

 22. Discursul este cel puțin ciudat . Nu ar fi mai bine sa investim masiv în educație, sănătate și economie alimentara și apoi în economie ,pentru a stabiliza populația? Aveți apetit pentru piața de armament? Nu voi ,politicienii ,ati distrus aceasta industrie ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998