CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajele fulminante ale liderului UDMR

3 comentarii / 2655 vizualizări / 26 ianuarie 2019

Consiliul Reprezentanților Unionali, forul de conducere al UDMR între congrese, a prilejuit ieri ieșirea spectaculoasă la rampă a liderului Kelemen Hunor, cel pregătit să obțină un nou mandat de președinte la congresul de peste cîteva săptămîni.

Practic, Kelemen nu a iertat nimic: putere, opoziție, proprii alegători, poziții care anunță un congres extrem de interesant în perioada care urmează.
Pentru cei din urmă, care critică sprijinul acordat de UDMR coaliției de guvernare, Kelemen a transmis că formațiunea are nevoie, în continuare, de aliaţi în politica naţională sau locală din România, chiar dacă nu există valori comune cu cei cu care s-ar putea alia. Deși, după cum punctează agenția maghiară hirado.hu, politica guvernanților a fost respinsă de o proporţie semnificativă a maghiarilor din România, Hunor Kelemen a explicat că fără alianţă, UDMR s-ar izola.
“Aceasta nu înseamnă identitate ideologică cu acele formaţiuni cu care suntem în alianţă pentru o perioadă determinată” – a afirmat preşedintele UDMR.

Pentru opoziție, liderul UDMR a avut un mesaj tăios, dezvăluind public ceea ce doar se intuia.
Astfel, Hunor Kelemen a declarat că în decembrie, înaintea moţiunii de cenzură, au purtat discuţii şi cu opoziţia parlamentară, dar au perceput că opoziţia, în realitate, nu doreşte să ajungă la guvernare.

În fine, el nu a iertat nici puterea, criticînd aspru coaliţia guvernamentală pentru că nici până acum nu a înaintat parlamentului bugetul pentru anul 2019 şi, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată la sfârşitul anului trecut, “a răsturnat politica financiară”.

El a declarat că guvernul a creat haos în economie şi, din acest motiv, în următoarele două sau trei luni, ţara “va funcţiona la relanti” și a adăugat că, dacă bugetul va fi adoptat în februarie, ar putea dura până în aprilie să se poată face investiţii. De asemenea, Hunor a informat că UDMR propune amânarea intrării în vigoare a ordonanţei care prevede modificări privind impozitarea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Perena ipocrizie:femeile de moravuri usoare se baga in seama cu pretiozitate dand lectii de buna conduita si moralitate altora.

  2. Compatibilitate ideologica, Hunor Kelemen. Nu identitate ideologica.

    Altfel, UDMR e un partid care face politica pentru Orban Viktor si pentru udemeristi. Dar nu si pentru ungurii din Romania.

  3. de ce sa fim noi ungurii minoritar in tara noastra daca putem fii si majoritari ,,si voi romanii puteti fii minoritar in tara noiastra

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998