CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajele lui Basescu: Gigi, ia-ti gindul de la gratiere!

0 comentarii / 1911 vizualizări / 28 martie 2014

 

 

Gigi Becali va fi intrat în fibrilație recent, cînd președintele a dezvăluit public că ”analizează profund” ideea grațierii latifundiarului din Pipera. Din păcate, alte două mesaje ale șefului statului îi transmit clar afaceristului că nu are absolut nicio șansă.

Prezent azi la deschiderea lucrărilor Congresului Avocaţilor 2014, Băsescu a vorbit despre faptul că, din păcate, în România lipseşte „o cultură a justiţiei”.

El a dat exemplul preşedintelui renumitului club Bayern Munchen, care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare şi pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat. „La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei”, a adăugat Băsescu.

În urmă cu cîteva săptămîni, președintele a fost încă și mai dur: întrebat într-o conferință de presă de un jurnalist al România TV dacă îl va grația pe Gică Popescu, el a replicat: „Eu aş pune o întrebare. V-aş ruga, cum subiectul e foarte actual pe unele televiziuni, aş vrea să ştiu – dacă nu-i cu păcat – dacă a plătit cineva bani pentru a se face astfel de campanii, pentru Becali, pentru Gică Popescu”, a spus Băsescu. „Mi se pare o campanie foarte puternică şi nejustificată” a adăugat el.

E de la sine înțeles, în aceste condiții, că este complet exclusă grațierea lui Becali, act care l-ar trimite automat pe președinte în aceeași tabără cu ce care fac ”campanii pe bani”, dar și în cea a românilor cărora ”le lipsește cultura justiției”, după propriile-i spuse. (B.I.)

UPDATE: „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis, vineri, 28 martie a.c. , neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale.

Decizia domnului presedinte Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii”, se arata intr-un comunicat transmis de Administratia prezidentiala.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998