Mesajul cititorului – „Alegere: ne integram in UE sau plangem la mormantul ANI?”
0 comentarii / 1762 vizualizări / 18 aprilie 2010
Un comentariu postat de un cititor pe siteul Inpolitics, legat de controversatul subiect al castrarii ANI de catre Curtea Constitutionala, ni s-a parut atît de interesant si de obiectiv incit i-am acordat locul de onoare in pagina si vi-l prezentam integral. Merita!
”Normal ca s-au format acum doua tabere: cetatenii care sustin si bocesc azi ingroparea ANI si cei care sunt fericiti datorita acestui deces. Nici unii, nici altii nu sunt corecti in aceasta exprimare subiectiva, strict sufleteasca. Intr-o tara democrata, intr-o tara in care drepturile omului si constitutia sunt respectate, un astfel de organism nu exista. Intr-o tara in care drepturile omului si constitutia statului sunt respectate de autoritati, se fixeaza reguli clare si constitutionale prin care se obliga toti cetatenii sa respecte legea. In cazul acesta, legea fiscului! Asadar, legea ANI trebuie sa fie legea fiscului si numai acest organism trebuie sa se ocupe de controlul averilor tuturor cetatenilor. Avem un cod numeric personal si prin acest cod, fiscul poate controla toate operatiunile pe care noi cetatenii le facem. Fie ca achizitionam case, terenuri, actiuni, automobile, mobila sau alte bunuri, fiscul va sti cum cheltuim banii proprii. Bani declarati de fiecare cetatean in declaratia proprie de avere. Cand fiscul constata ca am cheltuit mai mult decat am declarat, poate face verificarea si, in functie de rezultat, sa ceara acelui cetatean sa plateasca taxe pe valorile de venit gasite in plus fata de declatatie. Scopul unui astfel de organism in lumea civilizata este de a aduce bani la buget si nu acela de a face circ mediatic. Este clar ca un astfel de organism descopera nu numai economia subterana (munca si activitate la negru), ci si “spaga” in cazul cetatenilor care sunt functionari publici.
In comunitatea europeana (in care suntem ca tara), TOTI cetatenii sunt supusi controlului fiscal! Nu stiu de ce la noi trebuie sa fie supusa controlului fiscal numai o categorie de cetateni, iar controlul sa fie facut de nespecialisti, numiti pe functii de puterea politica din acel moment. Este o aberatie!
Noi, cetatenii romani, trebuie sa decidem ce vrem. Vrem sa asistam la circ mediatic? Atunci sa plangem la mormantul ANI. Sau vrem sa vedem ca vin bani la bugetul statului de la cei care incalca legea prin evaziune fiscala sau luare de mita ? Atunci suntem fericiti ca s-a terminat demagogia politica si cerem autoritatilor statului sa dea drumul metodologiei de control al fiecarui cetatean prin organul fiscal. Avem acest curaj?
Trebuie sa terminam cu basmele de adormit copii.”Asa vrea Uniunea Europeana”. Uniunea Europeana are deja o legislatie consolidata si experimentata. Uniunea Europeana vrea ca noi, romanii, sa ne conformam legislatiei lor. Daca noi le spunem ca in tara este nevoie de un organism ca ANI, normal ca ei ne raspund :”De acord, faceti cum credeti ca este mai bine pentru a combate evaziunea si coruptia”. Dar ei cred ca noi dorim acest lucru ca o masura in plus fata de cea normala, care este fiscul si acest organism trebuie sa controleze nu numai societatile, asa cum se intampla azi la noi in tara, ci si persoanele fizice. Pentru acest lucru toti trebuie sa ne declaram veniturile si averile”.
Comenteaza