CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Mesajul de plecare al Gabrielei Firea: Am pierdut o bătălie. Nu și războiul!

6 comentarii / 1999 vizualizări / 14 iulie 2023

Gabriela Firea a demisionat din guvern și părăsește și funcția de prim-vicepreședinte național și de președinte al PSD București, rămînînd simplu parlamentar. Într-o postare pe Facebook, ea își prezintă azi poziția, lansînd și anumite mesaje.

– În primul rînd, ea ”ține” de colaboratorii pe care i-a avut și care sunt implicați în scandal, în frunte cu Ligia Enache, despre care spune că ”a plătit pentru că a avut încredere în oameni” și că s-a îmbolnăvit de atîta muncă.
– Mai spune Firea că împotriva ei a fost orchestrată o campanie de linșaj mediatic pe bani, campanie care a eclipsat pînă și războiul din Ucraina.
– ”Nu am avut cunoștință de ceea ce se întîmplă în acele centre” mai spune fostul ministru.
– Ea indică explicit și motivul linșajului, și anume eliminarea din cursa pentru Primăria Capitalei, cu atac la Nicușor Dan.
– În fine, foarte interesantă e mențiunea că a primit mesaje personale de susținere de la colegi de partid din țară, ”primari, parlamentari, președinți de consilii județene”, dorind să sugereze – foarte probabil pe adresa lui Ciolacu – faptul că există o grupare solidă în PSD care e de partea sa.
”Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină” mai scrie Firea, care anunță și că nu pleacă din PSD.
– Și, precizare foarte importantă, ea spune că miza scandalului nu a fost persoana ei, ”ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor”.
– Una peste alta, o postare care induce teza că Firea acceptă o înfrîngere de moment, dar stă la cotitură și pîndește momentul cînd Marcel Ciolacu va da chix. A pierdut o bătălie, nu și războiul

Textul integral:

”Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.
Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.

Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.
Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!
Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.

Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!

Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar.

Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei!

Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!
Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!
Dar, fiecare ne ducem crucea!

De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.

Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.

Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată.

Și, cum în Biroul Permanent Național am reprezentat în primul rând Capitala, chiar dacă am promovat cu mare drag proiecte pentru întreaga țară, înțeleg să mă retrag pentru aceeași perioadă.

Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general.

Voi continua toate inițiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social democrat.

Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcții politice sonore deocamdată.

E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți, care credeți în curățenia mea, prietenilor, colegilor din țară primari, parlamentari, președinți de consilii județene care mi-ați trimis mesaje personale de susținere, colaboratorilor și tuturor celor care mi-au trimis un gând bun, cât de scurt.
Politica este uneori grea și urâtă, dar este singura care poate schimba ceva în bine, în timp, la nivel de societate, prin legi corecte pentru cetățeni.

Și știu că Dumnezeu ne dă fiecăruia cât putem duce. Nu, nu mă voi jena de credința mea și nu mă voi cenzura. L-am iubit și îl iubesc pe Dumnezeu cu toată ființa mea. Doar EL știe ce este în sufletul și în gândul nostru! Doamne ajută tuturor!”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. In orasul (?) Voluntari apare un camin pentru batrani si persoane defavorizate. Primarul, nu este curios sa vada cum arata acel camin,daca totul esta in regula? Poate ca acolo se cultiva canabis. Nici dupa ce a primit scrisori de la vecini nu a fost curios? Minciuna mai sfruntata nu am auzit.

 2. Oare politicienilor ăstora nu le este niciodată rușine? Ăștia chiar nu știu să piardă sau să se retragă discret? În momente de acest gen este de remarcat părerea de sine exagerată a unor persoane care chiar cred că societatea umană nu poate merge înainte fără ele. Acest tip de abordare nu are de-a face cu smerenia creștină care te obligă să faci un pas înapoi chiar și atunci când nu ai nicio vină. Dacă ăsta-i creștinismul aplicat, mai bine ne orientăm către budiști sau șintoiști. Ăia sunt mai morali decât aceste specimene credincioase de formă.

 3. Locul ei, impreuna cu subumanii si idiotii utili ce ii sug tocurile, este la Beciul Domnesc.

 4. Mesajul de plecare al Gabrielei Firea
  e acompaniat de bocete lugubre
  de la becali la activejews,
  banu vorbeste!

 5. @ Domnii cu pixu’ în mână, să scrie, să mănânce și ei o firmitură, ”o râmă” , da la ”păsăroiu ”’ lu’ ”Găbița”, ?
  De văzut și influența suspendării Simonei Halep în activitatea doamnei Firea și a domnului Budăi, ?

 6. securista asta manipulatoare de la tv joaca teatru si o da mereu cu Dunezeu ca sa prosteasca zombii in timp ce fura cu clanulrile ei de GIO! Mars fa pe centura si la puscarie jigodie securista tortionara!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998