CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mesajul lui Basescu pentru ”fanii” pedelisti: sprijiniti-l pe Ponta, nu PNL

0 comentarii / 1739 vizualizări / 24 martie 2013

Ascultînd discursul rostit ieri în fața congresului PDL de către președintele Traian Băsescu, puțini vor fi remarcat o frază extrem de interesantă, cheie am putea spune, în ceea ce privește viziunea șefului statului asupra politicii românești din perioada următoare. O frază care cere, voalat, pedeliștilor să îl susțină pe Victor Ponta și PSD, dar nu și PNL-ul lui Crin Antonescu, ceea ce face să nu mai apară atît de stranie deschiderea către social-democrați manifestată și de Elena Udrea, în moțiunea ei.

Concret, după ce a înșirat principalele sale obiective politice pentru perioada care i-a mai rămas din mandat, Băsescu a punctat, ieri, în discursul de la congres: ”Dragii mei, aceste obiective interne, fie că vorbim de Legea sănătăţii, fie că vorbim de Legea electorală, fie că vorbim de revizuirea Constituţiei, fie că vorbim de reorganizarea administrativă, sunt obiective pe care, prin negociere, le-am înscris şi în acordul de coabitare cu primul ministru al României, Victor Ponta. Sunt obiective la care ţin şi care sunt necesare României”.

După care a venit mesajul principal: ”Aş avea nevoie de sprijinul dumneavoastră politic pentru ca acest protocol să devină realitate. Pentru că în mod cert, există în USL o opoziţie puternică pentru respectarea criteriilor de revizuire a Constituţiei, pentru o corectă reorganizare administrativă a ţării, chiar pentru o corectă nouă Lege electorală sau pentru o Lege a sănătăţii care să dea şanse unei însănătoşiri a populaţiei României şi unei asistenţe medicale corespunzătoare. Acestea sunt obiectivele în care eu sunt gata să fiu partener cu PDL”.

E mai mult decît clar: în condițiile în care președintele nu a vorbit nicio clipă pedeliștilor despre necesitatea răsturnării actualei guvernări, despre venirea la putere cît mai rapid șamd, mesajul său trebuie interpretat drept o chemare la sprijinirea guvernului Ponta pentru a transpune în realitate obiectivele asumate de comun acord cu Cotrocenii, spre binele țării.

În aceste condiții, cine ar fi acele forțe din USL care se opun, totuși, obiectivelor enunțate?

Pălărie într-un picior ghici ciupercă ce e…Evident, e vorba despre partidul care nu a recunoscut din capul locului pactul Băsescu – Ponta, adică PNL – ul lui Crin Antonescu.
Încă o confirmare, dacă mai era cazul, a scenariului avansat deja de Inpolitics, potrivit căruia fie PDL-ul condus de Elena Udrea, fie noul partid ce stă să se nască din scindarea democrat-liberalilor va ține aproape de Ponta și de PSD, în timp ce echipa Blaga e așteptată de Crin Antonescu și de PNL cu brațele deschise. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998